Psikiyatri tarafından verilen ilaç alınmalı mı?

Öncelikle belirtmek istiyorum, reşit değilim. Dürtüsel bozukluklarım, ADHD gibi sorunlardan dolayı psikoloğum benim psikiyatriye gitmemi istedi ve az miktarda ilaç alabileceğim ihtimalini söyledi. Olası bir ilaç durumunda ilacı içmeli miyim? Çevremdekilerin bana ruh hastası gözüyle bakmasını istemiyorum. İleride bir psikiyatri geçmişim olduğundan dolayı iş imkanlarımın engellenmesini istemiyorum. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle belirtmek istiyorum, reşit değilim. Dürtüsel bozukluklarım, ADHD gibi sorunlardan dolayı psikoloğum benim psikiyatriye gitmemi istedi ve az miktarda ilaç alabileceğim ihtimalini söyledi. Olası bir ilaç durumunda ilacı içmeli miyim? Çevremdekilerin bana ruh hastası gözüyle bakmasını istemiyorum. İleride bir psikiyatri geçmişim olduğundan dolayı iş imkanlarımın engellenmesini istemiyorum. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
Özel sektör olduğu için enabıza işleyemez.

Öncelikle belirtmek istiyorum, reşit değilim. Dürtüsel bozukluklarım, adhd gibi sorunlardan dolayı psikoloğum benim psikiyatriye gitmemi istedi ve az miktarda ilaç alabileceğim ihtimalini söyledi. Olası bir ilaç durumunda ilacı içmeli miyim? Çevremdekilerin bana ruh hastası gözüyle bakmasını istemiyorum. İleride bir psikiyatri geçmişim olduğundan dolayı iş imkanlarımın engellenmesini istemiyorum. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Yok be engellemez bir de hangi ilaç ı kullanıcaksın bende adhdli birisiym. Benim de çevredeki insanlar ruh hastası gözüyle baktılar ilaçlarımı almak zorundaydım ama şu an ailem ilaçları kullanmayı izin vermiyor dürütsellik ve hiperaktiflik bayağı arttı.

Reşit olmadığın için ilaç hakkında çok bir şey demek istemiyorum ancak, doktorun dozajını düzgün ayarlarsa ve kontrolünü sağlarsa ilaç açısından bir problem yaşayacığını düşünmüyorum bi sıkıntı olursa da 72 saate yanlış hatırlamıyorsam vücuttan atılıyor. Çevrendekilere gelince de, ben şahsen manyak mısın? diyen biri olunca manyağım yeni mi farkettin diyip gülen biri olunca çok kafaya takmıyorum ama bu senin için önemli ise şöyle düşünüp ve anlatabilirsin; gözlerin bir organın bozulunca gözlük veya lens takarsın, pankreasın bozulup şekerin olursa şeker ilacı alırsın, kalbin bozulup kalp hastası olursan kalp ilacı alırsın, beynin de bi organın ve onun da bir doktora ve tedaviye ihtiyacı olabiliyor, bu da bir sağlık sorunu onun ilacını alıyorsun. Teknik olarak gerek de yok sonuçta şu ana kadar yaşayabildin ama ben mesela oyun terimlerinden anlatırsam normal mod'dan zor mod ya da çok zor mod'a geçmiş gibi hissediyorum ondan kullanmaya devam ediyorum. Bizim bu ilacı kullanmamız, miyop birinin gözlük takmasına yakın bi metafor olur (öz türkçe adını hatırlamıyorum kusura bakmayın).

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı