Çözüldü ASUS P5VD2-MX 4GB RAM 3GB Kullanılabilir Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

imPaSSibile

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar bilgisayarımda 4GB RAM olmasına rağmen 3 GB görüyor BIOS'u güncelledim bu sefer de 2.94'e düştü eskisine döndüm. Bir de Memory Remap ayarı varmış benim BIOS'da öyle bir ayar yok veya ben bulamadım. İşlemcim 64bit destekli. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yonga setinizin çok eski olduğunu söylemiştim size. Şimdi anakart kitapçığınıza baktım, hani şu anakartınızla birlikte gelen ve okumanız gereken kitapçık...

Kitapçığa göre iki tane 2 GB RAM takarsanız yonga setinin kaynak ayırmasından dolayı tamamını kullanmazsınız:

1574260149608.png
Evet çok eski ama 4 GB destekliyor. BIOS güncellediğim zaman bilgisayar çok kasmaya başladı fare imleci bile kasmaya başlamıştı ayrıca 2.94 GB'ye düştü RAM miktarı. Daha sonra eskisine geri döndüm. Kingston'un aynı modelini bulamamıştım o yüzden Hi-Level almıştım.

Yonga setinizin çok eski olduğunu söylemiştim size. Şimdi anakart kitapçığınıza baktım, hani şu anakartınızla birlikte gelen ve okumanız gereken kitapçık...

Kitapçığa göre iki tane 2 GB RAM takarsanız yonga setinin kaynak ayırmasından dolayı tamamını kullanmazsınız:

1574260149608.png

Çözüm
15 senelik anakart kim bilir nerededir kitapçığı. Yanıtladığınız için teşekkür ederim iyi günler.
Tek kanal 4 GB kullanacağız o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı