nasıl resetlemek yani ?
anakart'ın biosu güncelmiş bugün baktığımda fakat benim tahminimce elimde 230 watt psu ile çalıştırıyordum benim taktığım i3(i5 değilmiş karıştırmışım kusura bakmayın)işlemci en fazla 75 watt güç çekebiliyor. Fakat xeon 3440 95 watt güç çekebiliyor bunun yüzünden açılmama ihtimali var diye düşünüyorum yarın tekrardan elimde başka bitane 400w psu ile deneyeceğim. Eğer oda olmazsa başka anakartta xeon 3440'ı deneyeceğim açmazsa zaten işlemci bozuktur Çinden tekrar sipariş ederim.
Dün dediğim gibi sorunun psu'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm.(çok az ihtimal) denedim ve gene aynı sonuca vardım. Bir tahminim daha var başka da çözümü olamaz diye düşünüyorum. Tahminim şu ki bu anakartın eski bios sürümüne çevirip(çünkü baktığımda aynı anakartın o bios sürümünde xeon 3440 işlemci çalıştırılmış)işlemciyi denemek gerekiyor oda olmaz ise anakart'a ya i3 i5 i7 bitanesini takıp kullanacağım(büyük ihtimal kullanmam)yada gidip satacağım başka p55 çipsetli anakart alacağım. Çünkü o xeon sistemi kurmak istiyorum i3 i5 i7 bunların hiç biri xeon'a yetişebileceğini sanmıyorum.