ASUS P7p55 LX anakarta Xeon X3440 takmak

• Konuyu başlatan IcelY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.921
Bütçe
asus p7p55lx anakart

IcelY

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, ben bir Xeon X3440 işlemcili sistem kurmaya çalışıyorum. Bu sistemi kurarken bir sorun yaşadım. Bu sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sorun şu ki anakartım ASUS P7p55LX modeli bu anakarta Çinden getirtmiş olduğum Intel Xeon X3440 işlemciyi takıyorum. Anakartı çalıştırıyorum görüntü gelmiyor. Başka bir işlemci takıyorum anakarta ve görüntü geliyor benim tahminimce Xeon işlemci uymadı Xeon'a uygun BIOS atılması mı gerekiyor? Eğer atılması gerekiyorsa nereden atabilirim bir yardımcı olursanız sevinirim. Ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ekran kartı taktınmı yoksa yoksa x3440 içinde dahili grafik yok ekran kartı takıp çalıştır
tabikide taktım diyorum ya başka işlemci takınca anakarta görüntü geliyor i5 1156 pin işlemci takmıştım xeon'u takınca gelmiyor Bios eski sürümde galiba bios update yapmayı düşünüyorum. Çünkü sitesinden baktım bu bios sürümlerine teker teker ve bazılarında yeni işlemci desteği eklendi yazıyordu ingilizce 3 4 sürümde öyle en son sürümü kurmam gerek galiba.

Ben de i7 960'dan X5650'ye yükseltirken bu sorunu yaşamıştım X58 anakartta. Biosu resetlersen sıkıntı büyük ihtimalle düzelir.

Ben de i7 960'dan X5650'ye yükseltirken bu sorunu yaşamıştım X58 anakartta. Biosu resetlersen sıkıntı büyük ihtimalle düzelir.
nasıl resetlemek yani ?
Güncelleyip sonucu paylasirmisiniz
anakart'ın biosu güncelmiş bugün baktığımda fakat benim tahminimce elimde 230 watt psu ile çalıştırıyordum benim taktığım i3(i5 değilmiş karıştırmışım kusura bakmayın)işlemci en fazla 75 watt güç çekebiliyor. Fakat xeon 3440 95 watt güç çekebiliyor bunun yüzünden açılmama ihtimali var diye düşünüyorum yarın tekrardan elimde başka bitane 400w psu ile deneyeceğim. Eğer oda olmazsa başka anakartta xeon 3440'ı deneyeceğim açmazsa zaten işlemci bozuktur Çinden tekrar sipariş ederim.
Güncelleyip sonucu paylasirmisiniz
Dün dediğim gibi sorunun psu'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm.(çok az ihtimal) denedim ve gene aynı sonuca vardım. Bir tahminim daha var başka da çözümü olamaz diye düşünüyorum. Tahminim şu ki bu anakartın eski bios sürümüne çevirip(çünkü baktığımda aynı anakartın o bios sürümünde xeon 3440 işlemci çalıştırılmış)işlemciyi denemek gerekiyor oda olmaz ise anakart'a ya i3 i5 i7 bitanesini takıp kullanacağım(büyük ihtimal kullanmam)yada gidip satacağım başka p55 çipsetli anakart alacağım. Çünkü o xeon sistemi kurmak istiyorum i3 i5 i7 bunların hiç biri xeon'a yetişebileceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
nasıl resetlemek yani ?

anakart'ın biosu güncelmiş bugün baktığımda fakat benim tahminimce elimde 230 watt psu ile çalıştırıyordum benim taktığım i3(i5 değilmiş karıştırmışım kusura bakmayın)işlemci en fazla 75 watt güç çekebiliyor. Fakat xeon 3440 95 watt güç çekebiliyor bunun yüzünden açılmama ihtimali var diye düşünüyorum yarın tekrardan elimde başka bitane 400w psu ile deneyeceğim. Eğer oda olmazsa başka anakartta xeon 3440'ı deneyeceğim açmazsa zaten işlemci bozuktur Çinden tekrar sipariş ederim.

Dün dediğim gibi sorunun psu'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm.(çok az ihtimal) denedim ve gene aynı sonuca vardım. Bir tahminim daha var başka da çözümü olamaz diye düşünüyorum. Tahminim şu ki bu anakartın eski bios sürümüne çevirip(çünkü baktığımda aynı anakartın o bios sürümünde xeon 3440 işlemci çalıştırılmış)işlemciyi denemek gerekiyor oda olmaz ise anakart'a ya i3 i5 i7 bitanesini takıp kullanacağım(büyük ihtimal kullanmam)yada gidip satacağım başka p55 çipsetli anakart alacağım. Çünkü o xeon sistemi kurmak istiyorum i3 i5 i7 bunların hiç biri xeon'a yetişebileceğini sanmıyorum.
kullandıgınız 400 wat olan psu 12v kanalından kaç wat verebiliyor benimde sistemim x3440 ve 400 wat ile sıkıntılı sistemi açmıyordu daha sonra kaliteli 750w+80 plus bir psu taktım ve 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum sertifikalı 600+80 sertifikalı psu kullanın imkanınız varsa yada istanbul da iseniz yardımcı olabilirim size

kullandıgınız 400 wat olan psu 12v kanalından kaç wat verebiliyor benimde sistemim x3440 ve 400 wat ile sıkıntılı sistemi açmıyordu daha sonra kaliteli 750w+80 plus bir psu taktım ve 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum sertifikalı 600+80 sertifikalı psu kullanın imkanınız varsa yada istanbul da iseniz yardımcı olabilirim size
kaç wat verdiğini bilmiyorum ama thermaltake 400pp modeli geçen gün ram almıştım anakart için anakarta taktığımda xeon çalıştı ram uyumsuzluk yapmış demekki mutlu etti beni fakat lan girişi çalışmıyor galiba. Çünkü lan kısmına ethernet kablosunu takıyorum hiç ışıkları yanmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı