Asus P8H61-M LE R2.0 görüntü alma sorunu

mert kaan

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar görüntü alamıyorum.
Müsaadenizle olanları açıklayayım. Bir kaç gün önce bilgisayarım kapanmıyordu güç tuşu ile kapatıyordum. Sonradan ResetSw kablosunun takılı olmadığını fark ettim ve onu taktım. Artık bilgisayarım kapanıyordu ama bir sorun oluştu HDD mi görmemeye başladı. Bende bozuldu diye düşündüm ve eski HDD mi taktım çalıştı sorun yoktu ama aradan 4 saat geçti ve takıldı. Bende power tuşuna basıp kapattım ama sonra olanlar oldu bilgisayarım ekranıma hiçbir görüntü vermiyor. Ana kart çalışıyor bütün fanları çalışıyor ışıkları çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Görüntüden Kastım Windows Ekranı değil Siyah ekran Monitör tepki vermiyor. Çalışma zahmetini bile göstermiyor sinyal yok bile demiyor. 1. monitör de böyle 2.monitörde sinyal yok diyor. (Bağlantıları sağlam.)

Neler Yaptım
  • Bütün bağlantıları çıkartıp taktım.
  • RAM leri çıkartıp taktım.
  • Bios pilini çıkartıp taktım.
  • RAM,Ekran kartı, çıkartıp anakartdan görüntü almaya çalıştım.
  • Sadece Ekran kartını çıkartıp anakartdan görüntü almaya çalıştım.
Şuan dışarıda ve bana bakıyor.

Bileşenler
Ana kart :Asus P8H61-M LE R2.0
RAM:Markasız 2 x 4=8GB
Psu: Casper Marka 240 W (Psu sorunlu demeyin çalışıyordu...)
işlemci İntel i3 3.5GHz

Not : Bana sorunun kaynağı lazım eğer sorun anakart da ise anakartı değiştirebilirim. Yok işlemcide ise Onu değiştire bilirim 300-500 ₺ param var. Sanırım sorunlu parçayı değiştirebilirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
O LGA 1155 Soket değil LGA 1150 soket. Ayrıca sizce Sorun Anakartta mı ?
  1. Anakart H81 değil H61. H61'in hangi soket ile uyumlu olduğunu bilmiyorsanız anakartın modelini Google'da aratıp teknik özelliklerine ulaşmanız yeterli.
  2. Sorun anakartta yüksek ihtimalle. Özellikle BIOS ekranındayken güç düğmesinden kapama işlemi anakarta zarar verir ama burada istisnai bir durum olsa gerek. Anakart değişimine gerek kalmadan teknik servise gönderilebilir ilk olarak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı