Başarılı Kurulum Asus P8Z77-V LX - Mavericks - Resimli Rehber

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sıfırdan kurulum yapacağım anlaşıldı.
Takıldığım yerde sizden yardım alabilir miyim?

Sıfırdan kurulum yapacağım anlaşıldı .
Takıldığım yerde sizden yardım alabilirmiyim ?
Tabiki yardımcı olmaya çalışırım, burada yazdığınız sorunlara. Donanımımız sanırım aynıydı, format konusunda %99 olacaktır kılavuzu tam uygularsanız.

Ama herşeyden önce yukarıda yazdığım 9 adımı uygulayın.

Daha sonra BIOS ayarlarına girip ekran kartını iGPU'dan PCIE'ye ve akabinde Auto (megabyte) getirin. Save and reset dedikten sonra bilgisayar tekrar açılırken gücü keserek bilgisayarı kapatın.
En sonunda ekran kartını anakarta takıp bilgisayarı açın. Bilgisayar açılırken yine BIOS ayarlarına girip PCIE olup olmadığını kontrol edin. Ekran kartı takılı olmadığı için değişme şansı var. Eğer monitöre görüntü gelmiyorsa zaten değişmiş demektir.
Ekran kartını çıkartmadan görüntü kabloyusunu anakarta takıp tekrar reset atın, BIOS'u PCIE - Auto yapıp son kez reset atın.

Eğer ekran kartınız çalışmazsa o zaman format yoluna gidin. Ekran kartını 15 dakikada halledebileceğinizi sanıyorum.

Şimdi şöyle yapsak olur mu; Ekran kartını halletmeye çalışalım.
Bios ayarlarını dediğiniz şakilde yapayım kartı takayım ve dediklerinizi yapayım.
Eğer olmaz ise sıfırdan kurulum yapayım.

Daha önceki denemelerimde düzenlediğim kextleri yüklememe rağmen genişletilmiş bölümünde yüklü değil yazıyordu.

Evet öyle yapın.
9. adımı uygulamamışsınız sanırım. Düzetme/Fix işlemini yapmanız gerekiyor.

Evet öyle yapın.
9. adımı uygulamamışsınız sanırım. Düzetme/Fix işlemini yapmanız gerekiyor.

9. adım hangisi göremedim ben kusura bakmayın.
Fix işlemini nasıl yapıyoruz ve kextleri hangi program ile yüklediniz ?

kextler extension klasörünün içinde olması lazım. Eğer sizin kurulumunuzdan dolayı yoksa onu bilemeyeceğim.
Yukardaki ekran kartı ile ilgili olan mesajı tekrar okuyun göreceksiniz 9.adımı.

Ekran kartını taktım 1 den 9 a kadar bütün hepsini tekrardan yaptım. İnfo.plist dosylarını gerektiği gibi düzenledim.
9 adımda disk izlencesin açtım ve ilk yardım kısmında disk izinlerini onar kısmına tıkladım. şimdi bitti ve amd700 onarıldı yazdı en sonun da ve bir sürü daha onarılan kısım var.
Şimdi yeniden başlatıyorum bakalım.
Haydi hayırlısı

- - - Güncellendi - - -

Değişen bişey yok.
Hala 7 mb ve sistem raporu yazan yere tıkladığımda masaüstü donuyor ve yeniden başlıyor. sistem raporu yazan bölüm açılmıyor.
Nerde hata yapıyorum anlamıyorum.
Hocam size team viewer vereyim bir de siz bakın.

Teşekkür ederim hocam
Galiba oldu
Sorun daha önceden hd7850 oc için forumların birinde bulduğum Ati7000 kextiymiş onu sildim ve yeniden başlattım düzeldi.

Ancak hd4000 den biraz daha ağır çalışıyor ve az da olsa kasma var.
GraphicsEnabler=No yapmadım ama.
Sizin paylaştığınız clover_örnek efi ayarlarını kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Clover kullanıyor ve açılışta yavaşlama başladıysa Clover'ın log seçeneğini kapatın, bugün yaşadığım bu problemi bu şekilde hallettim.

Eğer Clover kullanıyor ve açılışta yavaşlama başladıysa Clover'ın log seçeneğini kapatın, bugün yaşadığım bu problemi bu şekilde hallettim.
Teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Hayırlı olsun. Kasma ne kadar var, neden bilemiyorum. Belkide size öyle gelmiş olabilir.
Ama ekran kartlarımız ikiz değil, farklı markalar. Yinede içinize hiç sinmediyse kılavuzu tamamen uygulayın. Belliki farklı yerlerden edindiğiniz bilgilerle farklı farklı şeyler denemişsiniz. Sistemin içinde ne var ne yok emin olamam.

Elinize Sağlık, aynı sistem olmasada benim aklıma efi configurator ile ilgili bir şey geldi.

Kullandığım laptopta GTX 670MX 3GB var. Bunun ID sini efideki fake ID lerle çalışan en yakın nvidia kartının ID numarasıyla takas edersem; ''Donanım hızlandırmalı grafik birimi ile sistemi kullanabilirmiyim?'' diye düşünüyorum. kepler GK104 gpu su kullanıyor. Galiba buna en yakın 680M var ancak emin değilim. GPU biosu anakarta entegre olduğundan müdahale de sıkıntılı.

Benzer fake atan, deneyen, fikri olanlar varmı arkadaşlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…