hormonludomates
Hectopat
Daha fazla
Yaklaşık 1 ay önce masaüstü bilgisayarımda Windows 7 yüklü iken donup kalma problemleriyle başlayan macera mavi ekran hatalarıyla devam ediyor.
Bilgisayarı formatlayıp Windows 10 yükledim.
BIOS'u güncelledim.
Memtest ile RAM'lerimi kontrol ettim.(sağlam görünüyor)
SSD'mi bir programla kontrol ettim.(sağlam görünüyor)
Ekran kartı ve Windows 10 güncellemeleri eksiksiz.
Bazen mavi ekran veriyor bazen donup kalıyor. Donduğunda hoparlörden dırrrr diye bir ses geliyor sürekli. Restart atana kadar da devam ediyor.
Mavi ekran hatası olarak 3 çeşit aldım şu ana kadar.
Clock Watchdog Timeout, Machine_Check_Exception, Kmode Exeption Not Handled.
Hataları alma sıklığıma göre sıraladım. En sondaki hatayı 1 kere aldım şu ana kadar. Genelde Watchdog'lu hatayı veriyor. Mavi ekran verdiğinde de %0 olan bar ilerlemiyor, sıfırda sabit kalıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda bazen mavi ekran veriyor, düğmesine basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum. Gelen BIOS'ta değişiklikleri iptal et ve devam et diyorum ve genelde uzun süre vermiyor. Oyunlarda veya Chrome'a girerken, bazen açılırken mavi ekran veriyor. Bazen de vermeden saatlerce oynatıyor.
Sistemim;
Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler cümleten.
Güncel
yardım edebilecek kimse yok mu?
Bilgisayarı formatlayıp Windows 10 yükledim.
BIOS'u güncelledim.
Memtest ile RAM'lerimi kontrol ettim.(sağlam görünüyor)
SSD'mi bir programla kontrol ettim.(sağlam görünüyor)
Ekran kartı ve Windows 10 güncellemeleri eksiksiz.
Bazen mavi ekran veriyor bazen donup kalıyor. Donduğunda hoparlörden dırrrr diye bir ses geliyor sürekli. Restart atana kadar da devam ediyor.
Mavi ekran hatası olarak 3 çeşit aldım şu ana kadar.
Clock Watchdog Timeout, Machine_Check_Exception, Kmode Exeption Not Handled.
Hataları alma sıklığıma göre sıraladım. En sondaki hatayı 1 kere aldım şu ana kadar. Genelde Watchdog'lu hatayı veriyor. Mavi ekran verdiğinde de %0 olan bar ilerlemiyor, sıfırda sabit kalıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda bazen mavi ekran veriyor, düğmesine basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum. Gelen BIOS'ta değişiklikleri iptal et ve devam et diyorum ve genelde uzun süre vermiyor. Oyunlarda veya Chrome'a girerken, bazen açılırken mavi ekran veriyor. Bazen de vermeden saatlerce oynatıyor.
Sistemim;
- Anakart : P9X79 ASUS
- İşlemci : Intel i7 3820
- Ekran kartı : Nvidia GTX 960 2 GB
- RAM : 4x2 8 GB DDR3 Kingston 1600 MHz
- SSD : Kingston 240 GB
- PSU : 600W 80 Plus Aopen Nagas
- Soğutucu : H100i
Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler cümleten.
Güncel
yardım edebilecek kimse yok mu?