ASUS PG258Q vs PG248Q Input Lag Değerleri Nedir?

@DIABLO36

Çok yanlış bir hareket olur. PG258Q ile PG248Q arasında siyah ile beyaz kadar bir fark yok ki. Tam olarak nasıl bir monitör arıyorsun? Yardımcı olabilirim.
Evet, aralarında aman aman bir fark yok. 24.5 inch benim kullandığım ve 240 Hz. Aslında 24 inch bana yetiyor ve OC ile 180 Hz bir monitör G-SYNC dahil işimi görür. Neredeyse elimdekini satınca gelen paranın hepsini diğerine vermiş olacağım.

@DIABLO36

Elindeki cihazı satma sebebin ne? Bu arada OC yaptığında, ghosting biraz daha artar.

Ekran kartı ve işlemcin nedir? Elindeki parayı daha iyi değerlendirmen lazım. Monitörü ne kadara satıyorsun? Bu arada yukarıda bahsettiğim Ms değerlerinde ufak tefek farklar olabilir. 5Ms'e kadar yolu var. Ms ve ghosting konusuna takılma. Hepsi pazarlama taktiği. Yıllarca TN panel kullanmış birisi olarak, ghosting oranı TN panele göre biraz daha fazla olan VA panelde bile rahatsızlık çekmediysem, bu durum her şeyi açıklıyor. Her monitörün ghosting yaptığı ve başarısız olduğu bir renk aralığı vardır. Kimisi beyaz renklerde, kimisi siyah vb.

@DIABLO36

Elindeki cihazı satma sebebin ne? Bu arada OC yaptığında, ghosting biraz daha artar.

Ekran kartı ve işlemcin nedir? Elindeki parayı daha iyi değerlendirmen lazım. Monitörü ne kadara satıyorsun? Bu arada yukarıda bahsettiğim Ms değerlerinde ufak tefek farklar olabilir. 5Ms'e kadar yolu var. Ms ve ghosting konusuna takılma. Hepsi pazarlama taktiği. Yıllarca TN panel kullanmış birisi olarak, ghosting oranı TN panele göre biraz daha fazla olan VA panelde bile rahatsızlık çekmediysem, bu durum her şeyi açıklıyor. Her monitörün ghosting yaptığı ve başarısız olduğu bir renk aralığı vardır. Kimisi beyaz renklerde, kimisi siyah vb.
Satma sebebim aslında 24,5 inch modele alışamamam. Sorun değil, 144 Hz'de kullanabilirim. Satılık ilanlarında i7 4790 ve GTX 1050 tabanlı sistemi görebilirsiniz. O sistemi de satmak üzereyim. RTX 2060 S ve R5 3600'lü sistem diziyorum. Anakart, işlemci vs. hazır. Sistemden gelen paranın üzerine ekleyip yurt dışından bahsettiğim kartı satın alacağım. Diğer bileşenleri de sistem satıldıktan hemen sonra satın alacağım.

Ghosting olaylarını az çok kavradım artık. OD seçeneğinde Response Time'ı minumuma düşürmek için seçeneklerdeki en üst seviyeyi seçtiğimiz zaman hepsinde yapmakta :) O yüzden normal/orta ayarlarda kullanılıyor her monitör. Düşük tepkime süresi için TN tercih etmek zorundayım^^

@DIABLO36

Artık yeni nesil VA ve IPS panellerin düşük gecikme süreleri var. Sen tam anlamıyla profesyonel ve ekmeğini rekabetçi oyundan kazanan bir kişi değilsen, kesinlikle TN panel seçme. Bunca yıl TN panel kullandığıma yanarım. Ciddi anlamda canlı ve renkli bir görüntü gördüğün ve alıştığın zaman, TN panele dönmek istemiyorsun. TN panel bir cihaza, 1.500 TL'den fazla para verilmez.

Eğer TN panel kullanmayı bıraktıktan sonra, oyun kabiliyetinin ve skorlarının etkileneceğini düşünüyorsan, bu düşünceye girme bile. Ben de böyle düşünüyordum fakat oyun skorlarımda hiçbir olumsuz değişim olmadı.

Bunu tercih edebilirsin ya da AOC'nin 24", 1080p, 144Hz IPS panelleri gelecek deniliyordu. Onu bekleyebilirsin.

@DIABLO36

Artık yeni nesil VA ve IPS panellerin düşük gecikme süreleri var. Sen tam anlamıyla profesyonel ve ekmeğini rekabetçi oyundan kazanan bir kişi değilsen, kesinlikle TN panel seçme. Bunca yıl TN panel kullandığıma yanarım. Ciddi anlamda canlı ve renkli bir görüntü gördüğün ve alıştığın zaman, TN panele dönmek istemiyorsun. TN panel bir cihaza, 1.500 TL'den fazla para verilmez.

Eğer TN panel kullanmayı bıraktıktan sonra, oyun kabiliyetinin ve skorlarının etkileneceğini düşünüyorsan, bu düşünceye girme bile. Ben de böyle düşünüyordum fakat oyun skorlarımda hiçbir olumsuz değişim olmadı.

Bunu tercih edebilirsin ya da AOC'nin 24", 1080p, 144Hz IPS panelleri gelecek deniliyordu. Onu bekleyebilirsin.
Teşekkür ederim fakat TN panel almayı planlıyorum ayrıca G-SYNC olmasını da tercih ederim. Son gelen güncelleme ile bazı modellere de G-SYNC desteği geldi fakat ben içinde çipli olan fabrika çıkışlı G-SYNC olanlara öncelik veriyorum.
++
Bahsettiğim iki modelin arasındaki Input Lag değerleri hakkında net bir bilgi verebilecek var mı?
@Viktor R3znov yanlış anlamayın ms değerlerinde ufak tefek farklılıklar olabilir dediğiniz için içime kurt düştü biraz :D

@DIABLO36

PG248Q'nun input lag değerleri daha iyi. Benim sana ufak tefek farklılıklar olabilirden kastım, farklı yerler, farklı ölçümler yapabilir diyorum fakat ölçümlerde oynama bile olsa, PG248Q daha iyi sonuç verecek. Tüm incelemelerde böyle. Zaten gerçek 8bit panel olması da onu PG258Q'dan daha önde yapıyor.

Sonuç olarak, TN panele o kadar para vermeni tavsiye etmem fakat karar senin.

Son düzenleme:
@DIABLO36

PG248Q'nun input lag değerleri daha iyi. Benim sana ufak tefek farklılıklar olabilirden kastım, farklı yerler, farklı ölçümler yapabilir diyorum fakat ölçümlerde oynama bile olsa, PG248Q daha iyi sonuç verecek. Tüm incelemelerde böyle. Zaten gerçek 8bit panel olması da onu PG258Q'dan daha önde yapıyor.

Sonuç olarak, TN panele o kadar para vermeni tavsiye etmem fakat karar senin.
O halde bir aksilik çıkmaz ise bahsettiğim modeli satın alacağım. 14 gün içinde iade hakkım var eğer beğenmezsem geri iade edip farklı modellere yönelebilir veya burada konu açabilirim, bakalım.

O halde bir aksilik çıkmaz ise bahsettiğim modeli satın alacağım. 14 gün içinde iade hakkım var eğer beğenmezsem geri iade edip farklı modellere yönelebilir veya burada konu açabilirim, bakalım.

BenQ XL2411 kullanan birisiydim. Monitörün twitchteki arka planı mor olarak gösterdiğini fark ettim çevremde normal kullanıcılara sorduğumda arka taraf siyah ne moru diyorlardı. Meğer TN Panel yüzündenmiş VA Panel monitör alınca anladım olayı :D Aralarındaki renk farkını 3-5 Ms'e tercih ederim açıkcası. Sizin paranız sizin tercihiniz kullanacak kişi sizsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı