ASUS PG279Q vs AOC AG241QG (IPS vs TN)

Sizce hangisi?

• ASUS PG279Q 27" 165hz 4ms IPS Panel G-Sync Monitör

• AOC AG241QG 24" 165hz 1ms TN Panel G-Sync Monitör

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Tabi haklısınız, fakat ileride ekran kartını değiştirip, monitörü değiştirmemek için en iyisini alıyorum. Yoksa 2K'da 144 fps alamayacağımın bende farkındayım. Ama monitörü en az 5 sene kullanmak istiyorum. Bu nedenle Asus PG279Q modelini seçtim, almışken en iyisi olsun diye. Eğer AOC monitör yeterliyse, onuda alabilirim, fakat renkler bu kadar önemlimi emin olamıyorum. AOC ve ASUS monitörlerden başka aradığım kriterlerde monitör bulamadım, diğer her monitöre baktım isteklerimi karşılayan bir tek bu monitörler var. Seçimimi ona göre yapmak istiyorum.

O zaman birazcık paraya kıymanız gerekecek çünkü istekleriniz doğrultusunda eğer Amazon'dan almayı düşünmezseniz çokta alternatif olarak bir şey yok fiyat bakımından.

Yani IPS panel cidden önemlimi değilmi bilmiyorum, önemli değilse zaten AOC marka monitör geçiyor aklımdan. Fiyatıda gerçekten uygun, benim açımdan. ASUS aşırı pahalı ve tek özelliği IPS panel olması sizce o fiyat farkına değer mi ? Eğer değmez ise ASUS almayacağım.

Vatan gibi bir teknoloji marketinin şubesine gidip kendi görme imkanınız var mı? Ya da oturduğunuz yer eğer İtopya veya Sinerji gibi internetten satış yapan yerlerin merkezine yakınsa gidip kendiniz görün bence. Gerçekten ben o kadar değeceğini sanmıyorum ama ileride pişmanlık yaşamamak için kendi gözünüzle görseniz daha iyi olur.

Tavsiyenize uyacağım. Teşhir varsa öyle bir göreyim.

Teşhirde tanıtılan monitörlerin kalibrasyonları yapılmamış oluyor. IPS paneller fabrikadan TN panellere göre kalibrasyonları daha iyi yapılmış şekilde çıkıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir ama aralarında uçurum yok.

Kararımı verdim, 1-2 ay civarı bekleyip kartımdaki borçların bitmesini bekleyeceğim ve PG279Q modelini alıcağım. İnşallah stok bitmez Ağustosa kadar. Çünkü 3 ölü pikselin altına değişim yapılmadığını duydum. Eğer test ederek alırsam değiştirme imkanım olur. Bu nedenle vatan bilgisayardan almayı planlıyorum.

Adam oyun için alacağım diyor. Sizin önerdiğiniz modellere bak. IPS panelleri oyun için önermiyorum. TN veya VA panel al. Ayrıca 27" ekranda oyun kötü mü oluyor? 2K ekranda 21.5" mi oynasın adam...

Asus ROG SWIFT PG278QR 27" 1ms (HDMI+Display) WQHD Oyuncu Fiyatı
Bu monitörü al. Üzmeyecek, muhteşem bir model.

Ayrıca 27" ekranda oyun kötü mü oluyor?
Evet aynen öyle oluyor. Emin ol hele FPS oynarken ekran çok büyük oluyor. Mape bakmak için gözünü değil kafanı çevirmen gerekiyor. Bizzat deneyimledim de böyle bir öneri de bulundum. Belki AAA oyunlarda düzgün bir controller takıp uzaklaşmak iyi bir fikir olabilir.

2K ve 4K oyunculukta ekranın boyutu önemli. 27 ekran denemiş olabilirsin ama 2K ve 4K denememişsin. 2K ve 4K'da küçük monitörler zevk vermez.

2K ve 4K oyunculukta ekranın boyutu önemli. 27 ekran denemiş olabilirsin ama 2K ve 4K denememişsin. 2K ve 4K'da küçük monitörler zevk vermez.
Öyle diyorsanız öyle olsun. Ben kendi başımdan geçen ufak bir problemi yazayım dedim belki aynısı olabilir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…