Çözüldü ASUS Prime A320 sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gokhan29

Kilopat
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
240 GB ssd
Anakart
Asus prime a320
İşlemci
A6 9500
Merhaba yeni anakart aldım ASUS Prime A320 ama PC açılmıyor. İşlemciyi takınca anakarta işlemci ısınıyor. Sizce sorun ne?

Abiler bir bakın?

Son düzenleme:
Çözüm
Yani kardeşim çok sağ ol cevapların için acilmama sorununun işlemci olduğunu soylede beni rahatlat

Yani aslında hiçbir parçasınızda donanımsal sorun yok o yüzden içiniz rahat olsun. BIOS sürümünü bir yerde başka bir işlemci kullanarak düşürttüğünüz zaman sorunsuz kullanabilirsiniz. Zaten öyle uzun bir süreç de değil işlemciyi takması/sökmesi derken herhangi bir yer maksimum 1 saatte halleder.
0217 BIOS'undan beri A6 9500 işlemcisini destekliyor gözüküyor. Yani hiç BIOS'u güncel olmasa bile çalışması lazım. Görüntü kablosunu nereye takıyorsunuz? Ek olarak RAM'in slotunu da değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. VGA girişinden almaya çalışıyorum görüntü ama sistem hiç tepki vermiyor fanlar dönmüyor. İşlemci ısınıyor sadece. Bu iyi bir şey mi?

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. VGA girişinden almaya çalışıyorum görüntü ama sistem hiç tepki vermiyor fanlar dönmüyor. İşlemci ısınıyor sadece. Bu iyi bir şey mi?

Eğer ki fanlar dönmüyorsa sorun RAM kaynaklı değil, görüntü çıkışı ile de alakası olamaz. Bütün güç soketlerini kontrol edebilirsiniz, ek olarak işlemciyi yeniden takabilirsiniz. Hala sorununuz devam ediyorsa ya anakart ya işlemcinin donanımsal arızasından kaynaklıdır.

CHA_FAN yazan yer var oraya hangi kablo takılacak acaba?

5862 No'lu BIOS versiyonunda bu işlemciye olan desteğin kaldırıldığı yazıyor.

@gokhan29 Üstteki arkadaşın dediği gibi 5862 BIOS sürümünde destek kesilmiş.
"Remove AMD 7th Gen A-series/Athlon X4 processors Support since BIOS version 5862"

O yüzden başka bir işlemci ile BIOS sürümünü "downgrade" yani düşürmeniz lazım. Herhangi bir güvendiğiniz bilgisayarcı bu işlemi yapabilir. Veya ürünü aldığınız satıcıdan isteyebilirsiniz ancak süreç biraz uzar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…