Asus Prime B-350 Plus "SELECTED FILE IS NOT A PROPER BIOS" sorunu

bmpoed18

Kilopat
Daha fazla  
Anakartımın BIOS'u güncellenmiyor.

Aldığım hata ''SELECTED FILE IS NOT A PROPER BIOS''.

Sistemim;
  • AMD RYZEN 5 1600
  • GIGABYTE WINDFORCE GTX 1060 OC 3 GB
  • ASUS PRIME B-350 PLUS
  • CORSAIR DDR4 8 GB 2400 MHZ CL 16
  • SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200 RPM 64 MB
  • CORSAIR VS600
  • BIOS Sürümü: 0613

Yaptıklarım şu şekilde:
  1. -Herhangi bir USB belleği FAT32 ve NTFS formatıyla biçimlendirip .CAP dosyasını hem BIOS hem Windows içinden yüklemeye çalışmak,
  2. -Windows içinden ASUS EZ FLASH ile denemek (AL SUITE 3)
  3. -BIOS içinden internet bağlantısıyla denemek,
  4. -Anakartla gelen CD ile BIOS içinden denemek.

Neyi yanlış ya da eksik yapıyorum ya da anakart mı bozuk?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuda belirtmiş olduğunuz yöntemleri eksiksiz denediğinizi varsayıyorum.

Buradan 0613 BIOS dosyası ve alt sürümleri hariç üste doğru tüm BIOS sürümlerini indirip sağlamlığından emin olduğunuz bir flash belleğe atın ve tek tek hepsiyle güncellemeyi deneyin.

Sonuç alamazsanız CMOS sıfırlayıp tekrar BIOS güncellemeyi deneyin.

Bunlar bir kenara eğer BIOS'u bir şekilde güncelleyip yeni gelecek BIOS yazılımında yine aynı sıkıntıyı yaşarsanız anakartı mutlaka garantiye vermenizi öneriyorum.

Son düzenleme:

Buradan 0613 BIOS dosyası ve alt sürümleri hariç üste doğru tüm BIOS sürümlerini indirip sağlamlığından emin olduğunuz bir flash belleğe atın ve tek tek hepsiyle güncellemeyi deneyin.

Sonuç alamazsanız CMOS sıfırlayıp tekrar BIOS güncellemeyi deneyin. Bu işlemden de sonuç alamazsanız anakartınızın ASUS CrashFree BIOS 3 özelliğini kullanarak BIOS güncellemesi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar bir kenara eğer BIOS'u bir şekilde güncelleyip yeni gelecek BIOS yazılımında yine aynı sıkıntıyı yaşarsanız anakartı mutlaka garantiye vermenizi öneriyorum.

Hocam anakartımın arka braketinde Flashback logosu olmadığından ve herhangi bir USB bellek işaretlenmediğinden anakartımın USB BIOS Flashback desteklemediğini düşünüyorum.

Ayrıca CMOS için anakart üzerinde gerekli jumper yok.

Ayrıca CMOS için anakart üzerinde gerekli jumper yok.
BIOS pilini çıkarın, güç kaynağı kablosunu ayırın ve güç tuşuna 30 saniye basılı tutup 10 dakika sonra sistemi açın BIOS sıfırlanacak.
Hocam anakartımın arka braketinde Flashback logosu olmadığından ve herhangi bir USB bellek işaretlenmediğinden anakartımın USB BIOS Flashback desteklemediğini düşünüyorum.
Evet bu model FlashBack özelliği yokmuş.

Sonuç alamazsanız CMOS sıfırlayıp tekrar BIOS güncellemeyi deneyin.

Clear CMOS, Flash EZ 3, Flashback Bios... Hiç biri işe yaramadı bende. Anakartım: ASUS TUF B550 Gaming Plus. Not a Proper Bios hatası veriyor, eski bios sürümüme geri dönemiyorum.

Clear CMOS, flash ez 3, flashback BIOS... Hiçbiri işe yaramadı bende. Anakartım: ASUS TUF B550 GAMING Plus. Not a proper BIOS hatası veriyor, eski BIOS sürümüme geri dönemiyorum.

B450M PRO GAMING ile aynı sorunu ve süreci yaşıyorum. 2803 beta sürümünden 2807 sürümüne ne yaptıysam güncelleyemedim.
B450M PRO GAMING ile aynı sorunu ve süreci yaşıyorum. 2803 beta sürümünden 2807 sürümüne ne yaptıysam güncelleyemedim.

Anakartım B450 PRO GAMING olmasına rağmen BIOS çipi B450 PLUS GAMING olarak garanti servisinde yazıldığı için bu sorunu yaşıyormuşum. Plus Gaming modelinin son versiyonu ile Update yapabildim. CPU-Z üzerinden motherboard sekmesinden anakartınızın modelini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• B450.PNG
    B450.PNG
    27,9 KB · Görüntüleme: 348
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı