ASUS Prime B-350M-K BIOS sorunu

broygax

Centipat
Arkadaşlar merhaba, ASUS Prime B-350M-K anakart Ryzen 5 1600, 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum, daha önce de ani kapanmalar gibi bazı durumlarda birkaç defa başıma geldi, pili çıkartıp bekleyerek ya da CMOS reset yaparak çözmüştüm. Ama şu an hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor, fare ve klavyeye elektrik gitmiyor, kasa çalışıyor ekran kartı ve işlemcimin fanları dönüyor. Bugün M.2 SSD takmak için kasayı söktüm fişleri çıkarop bekledikten sonra M.2 SSD'yi takıp kapattım ve bir daha da açamadım.

Aynı anakartı ilk kurduğumda görüntü gelmeme sorunun yaşamıştım. Şans eseri mi bilmiyorum ama RAM'leri söküp takarak düzelttiğimi hatırlıyorum. Ayrıca M.2 takıldığında bildiğim kadarıyla bazı SATA girişleri (sanırım 5 ve 6 idi) devre dışı kalıyor, SSD'nin çalışması için. Belki mevcut SSD/HDD'niz bu girişlere takılıysa ve M.2 nedeniyle görünmüyorsa sistem açılmıyor da olabilir. Uygun SATA girişlerini deneyerek ya da kitapçıkta yazıyorsa oradan bakarak tespit edebilirsiniz.

Bir de PSU'nuz yeterli mi?

Merhaba,
Öncelikle her şeyi sök bilgisayar üzerinden. İşlemci RAM ve ekran kartın takılı kalsın. Sadece bunlar takılı olsun baska hiçbir şey takma. Ön USB bağlantısı vs komple sök. Bastın açmıyor mu? Başka bir güç kaynağı deneyerek tekrardan dene.

Elimde başka bir güç kaynağı yok, ayrıca sadece ram ve ekran kartıyla da denedim malesef açamadım
600W güç kaynağım var 500w da yeter demişti bilgisayarcı alırken ben 600 istemiştim, saçma ama bi ihtimal m2 ssd ile ilgilidie diye söküp tekrar denedim açılmıyor hala

Son düzenleme:
Elimde başka bir güç kaynağı yok, ayrıca sadece ram ve ekran kartıyla da denedim malesef açamadım
600W güç kaynağım var 500w da yeter demişti bilgisayarcı alırken ben 600 istemiştim, saçma ama bi ihtimal m2 ssd ile ilgilidie diye söküp tekrar denedim açılmıyor hala

Bu gibi durumlarda ilk şüphelim powersub olur.

Hiçbir şekilde çözemiyorum, bip sesi yok, mpnitördee görüntü yok, klavye mouse a elektrik gitmiyor, kasa çalışıyor famlar dönüyor ekran kartı ve işlemci çalışıyor ne yapıcam bilmiyorum, malum sokağa çıkma yasağı, karantina derken yaptırcak bi yerim de yok

Hiçbir şekilde çözemiyorum, bip sesi yok, mpnitördee görüntü yok, klavye mouse a elektrik gitmiyor, kasa çalışıyor famlar dönüyor ekran kartı ve işlemci çalışıyor ne yapacağım bilmiyorum, malum sokağa çıkma yasağı, karantina derken yaptırcak bir yerim de yok.

Valla ikametgah yakınsa bakıvereyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı