Asus Prime B350-Plus BIOS'a Girememek

Ymndl

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2017
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir sistem topladım. Bugün elime geldi ben de bir monitöre bağlayıp açmaya çalıştım. Recep ağabeyin ''Sistem toplama sonrasında ne yapmalı?'' isimli videosundaki gibi BIOS'a girip güncel olup olmadığına bakacaktım. Fakat başlattığımda monitör '' video sinyali yok'' uyarısı verip kendini uyku moduna alıyor. Sistemi yeniden başlatıp art arda delete tuşuna basmama rağmen de BIOS menüsüne giremedim. Yardımcı olur musunuz?
  • Anakart: Asus Prime B350-plus
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bu.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    2,6 KB · Görüntüleme: 49
Görüntüyü almak için hangi kabloyu kullanıyorsunuz ve kablonun anakart portuna değil de ekran kartına takılı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?
 
Monitörün Hdmi kablosuna uyumlu tek bir port var o da anakartta. Ekran kartında bulunan port daha farklı bir yapıya sahip.

Monitörün ekran kartına uyumlu olmamasından dolayı olabilir mi ? Daha önceden kullandığım bir monitör çünkü yenisini almadım.
 
Hocam Ryzen sistemlerde anakarttan görüntü almanız mümkün değil. Kabloyu ekran kartına takmanız lazım kısacası. Görüntü alamama sebebiniz bu gibi görünüyor. Monitörünüzü modelini yazmanız mümkün mü? HDMI girişi olması lazım çünkü ekran kartınızda.
 
Philips 223V5LSB2/62


Kusura bakmayın yanlış yazmışım. Monitörün kullandığı tip daha farklı bir tip hdmi değil benim hatam. Ekran kartında hdmi girişi bulunmakta fakat monitördeki giriş daha farklı.
 
Monitörünüz bu ise RX 570'ten görüntü alamazsınız çünkü HDMI girişiniz yok ve monitörde kullandığınız kablo için RX 570'te uygun giriş yok. Eğer evde uygun televizyonunuz ve uydu alıcınız varsa uydu alıcınızın arkasındaki HDMI kablosu ucunu ekran kartınıza takıp sistemi çalıştırıp televizyondan görüntü almayı deneyin. Onun dışında monitörünüz sizin de dediğiniz gibi kart için uygun değil...
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı