Asus PRIME B350M-A Ethernet Gidip Gelme Sorunu

Lêfty

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sorun ilk olarak eski sistemimde olmaya başlamıştı, ethernet kablosundandır diyerek ethernet kablosunu değiştirmiştim ve sorun yine devam etmişti ve bu sefer anakartta olduğunu düşünüp bir şey yapmamaya karar vermiştim. Çünkü yeni sistem toplayacaktım.
Sistemi topladım ve sorun hâlen devam etmek ve sorunun ne olduğunu neyden kaynaklandığını anlayamıyorum. İnternet birden gidiyor ve sağ altta ağ işaretinin üzerine kırmızı çarpı işareti geliyor ethernet kablosunu çıkarıp taktığımda veya kablo ile oynadığım zamanda ise sorun düzeliyor sorun cidden can sıkıcı olabiliyor online oyunlar oynadığım için. Bilgisayara bağlı olan ethernet kablosunu sıkıştırıp bıraktığım zaman ise öylece bir süre gitmiyor ama eninde sonunda yine bağlantı kopuyor ve böyle devam ediyor sorun. Çözümlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:
  • -R5 1600
  • -GTX 750 Ti
  • -8 GB RAM
  • -Asus B350-m A

İşletim Sistemi:
-Windows 10 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Multiplayer bir oyuna girince 5-10 dk içersinde internet gidiyor, bilgisayar arkasından kabloyu çıkarıp takınca sorun düzeliyor. Bir keresinde modem tarafından çekip takmıştım yine düzelmisti. Sorun aynen böyle sizce modem kaynaklı olabilir mi?

Multiplayer bir oyuna girince 5-10 dk içersinde internet gidiyor, bilgisayar arkasından kabloyu çıkarıp takınca sorun düzeliyor. Bir keresinde modem tarafından çekip takmıştım yine düzelmisti. Sorun aynen böyle sizce modem kaynaklı olabilir mi?
Modem kaynaklı da olabilir ama önce kabloda olup olmadığını test edin. Ayrıca bunları yapmadan önce tavsiyem bilgisayara sabit İp vermeyi deneyin. Belki İp alamayınca bu şekilde hata veriyordur.

Kablodan olmadığına eminim çünkü yeni değiştirdim. İp sabitleme olayını hiç bilmiyorum anlatma imkanınız var mı?

Kablodan olmadığına eminim çünkü yeni değiştirdim. İp sabitleme olayını hiç bilmiyorum anlatma imkanınız var mı?
Modem'inizin dağıttığı İp aralıklarından birini bilgisayara vermeniz gerekir. Tabi bu sonuç verecek mi bilemiyorum. Yine de deneyin. Şimdi Ağ Ayarlarından, Bağdaştırıcı özelliklerine tıklayıp, Yerel Ağ Bağlantısına gelip sağ tıklayınca İpV4 ayarlarına girip 192.168.1.50 gibi İp vermeniz lazım. Tabi modeminizin İp aralığına göre vereceksiniz. Dediklerimden bişey anlamadıysanız Youtube kanallarında birçok video mevcut. Bilgisayara sabit İp verme yazın birçok video görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı