Çözüldü ASUS Prime B350M-A ile R5 5600 uyumlu mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci

Bu anakart ile Ryzen 5 5600 kullanabilir miyim? BIOS en güncel hâlde olacak.

Çözüm
6042 sürüm BIOS'tan itibaren desteği var. Oyun amaçlı takabilirsin ama render vs. alıyorsan anakart biraz ısınır. Genel olarak sorun yaşamazsın. Isınsa da throttle yaşatacak kadar ısınmaz, o kadar güç tüketen bir işlemci değil 5600.
6042 sürüm BIOS'tan itibaren desteği var. Oyun amaçlı takabilirsin ama render vs. alıyorsan anakart biraz ısınır. Genel olarak sorun yaşamazsın. Isınsa da throttle yaşatacak kadar ısınmaz, o kadar güç tüketen bir işlemci değil 5600.

Çözüm
Evet kullanabilirsiniz.

Hocam amaç oyun ve video düzenleme Premire Pro ile. Isınma can sıkacak kadar olur mu? Isınmayı ankart için dediniz değil mi?

Hocam amaç oyun ve video düzenleme Premire Pro ile. Isınma can sıkacak kadar olur mu? Isınmayı ankart için dediniz değil mi?
Evet, anakart için dedim ancak can sıkıcı derecede ısınacağını sanmıyorum. Kasa içi hava akışı da bir etken tabii. Havadar bir kasan varsa sıcaklıklar da bu doğrultuda düşecektir.

Evet, anakart için dedim ancak can sıkıcı derecede ısınacağını sanmıyorum. Kasa içi hava akışı da bir etken tabii. Havadar bir kasan varsa sıcaklıklar da bu doğrultuda düşecektir.
Uzay montaj olacak hocam, kasam yok.

Baktın ısınıyor, VRM'lerin üstüne bir fan falan üfletirsin hocam bir şey olmaz Ama dediğim gibi o kadar ısınmayacaktır.
Hocam ben ısındığını nasıl anlarım? Açıkçası sensör verilerine bakıp can sıkmak istemiyorum. Biraz takıntılıyım bu konularda. Oyunlarda dahi MSI Afterburner'de dolu istatistik takip ediyorum. Sorun çıkarmadığı sürece keyfime baksam olur herhalde? Zaten anakart eski bir şey olursa üzülmem, tabii olmasın da...

MSI Afterburner'da VRM sıcaklık sensörü yok diye biliyorum. HWiNFO gibi yazılımlardan bakabiliyorsun VRMOS sıcaklığına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…