Çözüldü Asus Prime B350M-K için SSD önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Biraz geç oldu ama yaklaşık 1 buçuk sene kadar önce topladığım sisteme nihayet SSD eklemeye karar verdim. Fakat iki SSD arasında kaldım. Bir anket de ekledim ama önce kullanım amacımı okuyup ankete sonra oy verirseniz sevinirim. Önce sistem özelliklerimi ve kullanım amacımı-şeklimi yazayım:

İşlemci: AMD Ryzen 5 1400 3.2GHz - 3.4GHz
Anakart: ASUS PRIME B350M-K DDR4 3200+(O.C.) MHz
Bellek: 1 x 8 GB Corsair VENGEANCE CMK8GX4M1A2400C14 DDR4 2400MHz CL14
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1060 6GB OC V1 GDDR5 192Bit
HDD: SEAGATE ST1000DM010 1TB 3.5" 7200RPM 64MB NCQ
Kasa: Zalman ZM-Z1 ATX MID TOWER
PSU: CORSAIR BUILDER VS 450W

Bilgisayarı kullanım şeklim: Genelde evde günlük kullanım ve oyun (FSX-XPlane, ETS2, Fernbus, Insurgency Sandstorm, Arma 3 ve bir kaç oyun daha), bazı ufak tefek ofis işleri. Render vs. yapmıyorum.

SSD'yi alma amacım: İşletim sistemini taşımak ve malum sistemi hızlandırmak. Eğer yeterli yer kalırsa belki 1-2 oyunu da SSD'ye alırım (HDD'nin Fernbus performansından pek memnun değilim) ama bu sadece ihtimal, zorunluluk değil.

Sorularıma gelince:

1- Aşağıdaki iki SSD arasında kaldım. Araştırdığım kadarıyla anakartımın NVMe arayüzü ve PCIe desteği de var. Eğer yanılıyorsam belirtirseniz o seçeneği elerim:

Aslında bütçe olarak 500 civarı düşünüyorum ama o fiyata pek yok gibi. Varsa tavsiyelere açığım.

Yazdığım kullanım şekline ve amacıma göre sizce hangisini tercih etmeliyim. İkisi arasında fiyat olarak çok fazla fark yok.

2- Sistemime ikinci bir ram de ekliyorum ve güç tüketimine etkisi nedir pek bilmiyorum. Dolayısıyla bu SSD de ekleyince 450 Watt'lık Corsair PSU yeterli olacak mı? Yoksa bir de PSU masrafı mı çıkacak?

Çözüm
Fiyat farkı yok ama kapasite farkı var. Cihazında yer varsa, ki masaüstü olduğu için vardır diye umuyorum; normal kullanıcı olarak SATA SSD almalısın. NVMe SSD normal kullanıcı için gereksiz masraf. SATA SSD tatmin edici özelliklere sahip. O parayı gözden çıkarıyorsan yüksek kapasiteli SATA SSD almalısın. Render vb. işler yapmadığını da belirttiğin için NVMe gereksiz. Sadece SSD ve RAM ekleyeceksen güç kaynağı sıkıntı çıkarmaz.
Fiyat farkı yok ama kapasite farkı var. Cihazında yer varsa, ki masaüstü olduğu için vardır diye umuyorum; normal kullanıcı olarak SATA SSD almalısın. NVMe SSD normal kullanıcı için gereksiz masraf. SATA SSD tatmin edici özelliklere sahip. O parayı gözden çıkarıyorsan yüksek kapasiteli SATA SSD almalısın. Render vb. işler yapmadığını da belirttiğin için NVMe gereksiz. Sadece SSD ve RAM ekleyeceksen güç kaynağı sıkıntı çıkarmaz.

Çözüm
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. 860 Evo'da karar kıldım.

@Dryus aslında ben memnunum Corsair'den. Sadece 450 watt olduğu için yetemeyebilir mi diye düşündüm. Hız konusunda haklısın tabii, tartışılmaz bile ama kapasite cazip geldi. Ev kullanıcısı olarak @Vavien. 'nin dediği gibi 860 Evo yeter diye düşündüm. Ama bir fırsatını bulursam alacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı