Asus Prime B450-Plus ile overclock yapılabilir mi?

rocker_cilekes

Hectopat
Asus Prime B450-Plus anakart ve AMD Ryzen 5 2600X işlemci satın aldım. Kasa, monitör, ekran kartı ve PSU'nun gelmesini bekliyorum. Kafama takılan sorular oluşmaya başladı. Öncelikle bu anakart ve işlemci ile overclock yapabilir miyim? Sağlıklı olur mu? Bir de satın aldığım kasanın ön USB 3.0 portu ve SATA bağlantısı için anakartı incelediğimde üzerinde sadece USB 3.1 ve 2.0 SATA Port girişleri bulunmakta. Bu durum problem çıkartır mı? Yani kasanın ön USB 3.0 portunu anakart üzerindeki USB 3.1 portuna bağlasam bir problem yaşar mıyım? Teşekkürler.

Overclock yapabilirsiniz.
SATA 3 bulunuyor anakartta, Gen 2 ile SATA sürümünü karıştırmayın. PCIe SSD'ler için sunulan standart o.
USB'ler için de, arkadaki portlara değil, anakart üzerindeki pinlere takacaksınız.

Eyvallah hocam çok saolun overclock deneyeceğim. 3.9 GHz ve 1.25 Volt düşünüyorum hayırlısı bakalım. Buarada teknik ve terimler konusunda çok iyi değilim aslında port girişinden kastım pin girişiydi. Yani kasanın ön USB 3.0 pin bağlantısını anakartın üzerinde bulunan USB 3.1 pin girişine yapabilir miyim? Çünkü anakartın üzerinde USB 3.0 pin girişi yok. Bu yarın sıkıntı çıkartır mı bana?

Eyvallah hocam çok saolun overclock deneyeceğim. 3.9 GHz ve 1.25 Volt düşünüyorum hayırlısı bakalım. Buarada teknik ve terimler konusunda çok iyi değilim aslında port girişinden kastım pin girişiydi. Yani kasanın ön USB 3.0 pin bağlantısını anakartın üzerinde bulunan USB 3.1 pin girişine yapabilir miyim? Çünkü anakartın üzerinde USB 3.0 pin girişi yok. Bu yarın sıkıntı çıkartır mı bana?
oc yapabildinizmi hocam

yok hocam zaten güç planı amd ryzen seçili ve 4.1 ghz hızında çalışıyor işlemci ısısı oyun oynarken 78 derecelere çıkıyor oyüzden overclock yapmadım ileride sıvı soğutma alırsam ozaman bakarım ;)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı