ASUS Prime B450M-A II anakart Apacer DDR4 3200 MHz RAM 2666 MHz'de çalışıyor

Weeping Angel

Hectopat
RAM'leri 3200MHz'e aldığımda PC hiç görüntü vermeden bipleyerek birkaç kez yeniden başlıyor, sonrasında safe moda alıp BIOS'a yönlendiriyor.
Anakartım 4400MHz'e kadar destekliyor, RAM'ler de 3200 yazıyor üstünde. BIOS da güncel ama sıkıntı nedir hiç anlamadım.

4 slotun sadece 2'si(aynı renkler) dolu olduğu için mi sıkıntı oluyor diye saçma bir fikir geliyor aklıma ama, fikriniz nedir?

• ASUS Prime B450M-A II anakart.
  • Apacer DDR4 3200 MHz RAM.

RAM'leri A2/B2 olarak taktın değil mi?

Tamam tek RAM'i sadece B2 slotuna takarak XMP açmayı dene.

B2 slotuna tek rami taktım, birkaç dakikadır boot ekranında dönüyor. Eğer bu şekilde çalışırsa, tek ram mi kullamam gerekecek?

Aynı şekilde hata verdi malesef.

DOCP/XMP açıkken 3200'den 3066mhz'a çektim, daha yukarı çektiğimde yine aynı şekilde safe moda giriyor.

Son düzenleme:
Boot ekranında
B2 slotuna tek rami taktım, birkaç dakikadır boot ekranında dönüyor. Eğer bu şekilde çalışırsa, tek ram mi kullamam gerekecek?

Aynı şekilde hata verdi malesef.

DOCP/XMP açıkken 3200'den 3066mhz'a çektim, daha yukarı çektiğimde yine aynı şekilde safe moda giriyor.
SOC voltajını yükseltmeyi dene biraz. 1.15 gibi bir değer verebilirsin.

şöyle bir video gördüm belki işine yarayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3000mhz'e aldım, DOCP profilinin ayarlarıyla biraz oynadım şu anda stabil görünüyor.
Sorun çıkmazsa böyle devam etmeyi düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı