ASUS Prime B450M-A M.2 1 TB SSD önerisi ve uyumluluk

Bütçe
1800

MKatyusha

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston
Anakart
Asus Prime B450M-A
Merhaba, ASUS Prime B450M-A anakartım var ve M.2 SSD almam gerekiyor birkaç gündür araştırma yapıyorum ancak okuduğum ve izlediğim bilgiler kafamı daha çok karıştırdı, almak istediğim M.2 Kingston marka ve linkini bırakıyorum, anakartta bulunan slotu ve kitapçık görsellerini de sizlerle paylaşıyorum, eğer ki başka bir M.2 öneriniz varsa önerilerinize açığım, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

899EC211-CC52-4B0E-8CC8-33A34DE8BE52.jpeg

786A46A0-02E9-4F1A-B6DC-6DC29F9A9A58.jpeg

27DE9644-1AD6-402E-8B1B-AF741D5D4982.jpeg

306E9C45-D2D5-4A8D-8734-D73C5F819728.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşündüğünüz SSD NVMe. Bu SSD'yi anakartınızda kullanabilmek için Ryzen serisinden bir işlemciye ihtiyacınız var. Eğer Athlon veya A serisi bir işlemciniz varsa M.2 NVMe SSD kullanamazsınız, M.2 SATA SSD kullanabilirsiniz.

Eğer işlemciniz sıkıntı çıkarmıyorsa da şu daha iyi:

Düşündüğünüz SSD NVMe. Bu SSD'yi anakartınızda kullanabilmek için Ryzen serisinden bir işlemciye ihtiyacınız var. Eğer Athlon veya A serisi bir işlemciniz varsa M.2 NVMe SSD kullanamazsınız, M.2 SATA SSD kullanabilirsiniz.

Eğer işlemciniz sıkıntı çıkarmıyorsa da şu daha iyi:
Bilgi için teşekkür ederim, işlemcim R5 2600 linkini vermiş olduğunuz şimdi inceledim benim paylaşmış olduğumdan daha iyi ☺️ Benim kafamı karıştıran şu m2 slotun mevcut ancak m key ne oluyor nvme ne oluyor sata olan ne oluyor benim sistemim hangisini destekliyor bu konuda baya çorba olmuş durumdayım :) yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

M.2 bağlantı arayüzünün adı, NGFF (New Generation Form Factor) olarak da geçer. M.2 arayüzünü kullanan SATA ve NVMe olmak üzere farklı tür SSD'ler var.

Anahatar farklılıklarını şöyle açıklayabilirim:

de140a6027c54081bbf8f2e60c6d6562.jpg

M Key denilen görselde de görebileceğiniz üzere soldaki çentik, B Key de sağdaki oluyor. Sadece M Key bulunan (tek çentikli) M.2 SSD'ler NVMe dediğimiz, SATA'ya göre hızlı olan SSD'ler. Benim attığım da, sizin attığınız da NVMe SSD mesela.

Eğer M + B Key varsa bu M.2 SATA SSD oluyor. M.2 SATA SSD'ler form olarak M.2, hız olarak da 2.5"lik SATA SSD'lerdir. Değerlere baktığınız zaman SATA SSD'lerin NVMe'den daha yavaş olduğunu görebilirsiniz.

M.2 bağlantı arayüzünün adı, NGFF (New Generation Form Factor) olarak da geçer. M.2 arayüzünü kullanan SATA ve NVMe olmak üzere farklı tür SSD'ler var.

Anahatar farklılıklarını şöyle açıklayabilirim:

Eki Görüntüle 1508030

M Key denilen görselde de görebileceğiniz üzere soldaki çentik, B Key de sağdaki oluyor. Sadece M Key bulunan (tek çentikli) M.2 SSD'ler NVMe dediğimiz, SATA'ya göre hızlı olan SSD'ler. Benim attığım da, sizin attığınız da NVMe SSD mesela.

Eğer M + B Key varsa bu M.2 SATA SSD oluyor. M.2 SATA SSD'ler form olarak M.2, hız olarak da 2.5"lik SATA SSD'lerdir. Değerlere baktığınız zaman SATA SSD'lerin NVMe'den daha yavaş olduğunu görebilirsiniz.
Öyleyse benim anakartım ve sistemim şuan Nvme ssd ile uyumlu oluyor kullanabilirim değil mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı