Asus Prime B450M-A Tabanlı Sistem Toplama

Bütçenin hepsini harcamaya gerek yok. İstediğiniz özellikleri göz önünde bulundurarak şöyle bir sistem mantıklı.
Samsung LS25HG50FQMXUF 24.5" 1ms 144 Hz (Display+HDMI) Fiyatı
AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz - 4.2GHz 19MB AM4 İşlemci
G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog X2
Adata 240GB XPG GAMMIX S11 3D Nand NVMe M.2 Sata Ssd Disk AGAMMIXS11-240GT-C
WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı
NZXT S340 Beyaz ATX Kasa Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Güç Kaynağı (HPG-750BR-H12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
Toplam 8006,50 TL
1070 Tİ'li sistem de çok rahat bir biçimde dizilebilirdi ama GTX 1070 Ti sizin için sanırım fazla ama bence bu bütçeye daha iyi olurdu isterseniz direk yaptığım sisteme bu ekran kartını ekleyip alırsınız ileride daha fazla performanslı olur.
Önerdiğim monitör TN panel oyunculuk için iyi ama isterseniz VA panel iyi olabilir veya IPS. Sadece oyun derseniz TN yeterlidir ama filmde izlerim programda yaparım derseniz VA panel veya IPS tercih edin. Aşağıda birkaç alternatif daha bırakıyorum.
Acer ED242QRAbidpx 23.6" 4ms 144 Hz (DVI+HDMI+Display) Full Fiyatı
MSI Optix MAG24C 23.6" 144 Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı bu monitör pahalı ama efsane.

Ekran kartı çok iyi bu arada, ama 1070 Ti ekran kartına 1080p monitör ne kadar uygun olur bilmiyorum.AOC 23.8" AGON AG241QX 144Hz 1ms FREE-SYNC 2K Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar şu monitörü gözüm kesti. NZXT S340 yerine NZXT H500 Modeli nasıl olur? Hava akışı daha iyi diye biliyorum.
Birde bu SSD yerine Samsung 970 Evo kullansak nasıl olur?

Ekran kartı çok iyi bu arada, ama 1070 Ti ekran kartına 1080p monitör ne kadar uygun olur bilmiyorum.AOC 23.8" AGON AG241QX 144Hz 1ms FREE-SYNC 2K Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar şu monitörü gözüm kesti. NZXT S340 yerine NZXT H500 Modeli nasıl olur? Hava akışı daha iyi diye biliyorum.
Birde bu SSD yerine Samsung 970 Evo kullansak nasıl olur?
SSD olarak başta 970 EVO kullanıcaktım yine de kullanabilirsiniz siz. NZXT H500 daha güzel olur hatta. 1070 Ti için sürekli 1080P kullanılacaksa saçma olur. Eklediğim SSD bana kalırsa 960 klasında 970 etmeyebilir. Attığın monitör ile 1070 Ti süper olur ama tabii ki bütçe aşılabilir dediğim sistem üzerinden. Bir de attığın monitör TN panel bence VA panel almalısın hem oyun açısından hem de diğer açılardan güzel özellikler sunuyor ama VA panellerde biraz tuzlu. Bütçeni aşabilirsen alabilirsin o monitör yanına dediğim ekran kartını. 970 Evo için 180 TL fazla para ödemeye gerek yok bence yine de senin kararın.

SSD olarak başta 970 EVO kullanıcaktım yine de kullanabilirsiniz siz. NZXT H500 daha güzel olur hatta. 1070 Ti için sürekli 1080P kullanılacaksa saçma olur. Eklediğim SSD bana kalırsa 960 klasında 970 etmeyebilir. Attığın monitör ile 1070 Ti süper olur ama tabii ki bütçe aşılabilir dediğim sistem üzerinden. Bir de attığın monitör TN panel bence VA panel almalısın hem oyun açısından hem de diğer açılardan güzel özellikler sunuyor ama VA panellerde biraz tuzlu. Bütçeni aşabilirsen alabilirsin o monitör yanına dediğim ekran kartını. 970 Evo için 180 TL fazla para ödemeye gerek yok bence yine de senin kararın.
TN Panel olduğunu sonradan gördüm, üzdü bu. Başka monitörlere yönelirim artık.
Birde attığın Ram Ryzen serisi ile sorunsuz değil mi? Çünkü bir kaç modelde sorun çıkardığını görmüştüm

TN Panel olduğunu sonradan gördüm, üzdü bu. Başka monitörlere yönelirim artık.
Birde attığın Ram Ryzen serisi ile sorunsuz değil mi? Çünkü bir kaç modelde sorun çıkardığını görmüştüm
Ryzen sistemlerin hepsinde değilde çoğunda forumda bunu öneriyorlar bildiğim kadarıyla hem İntel hem de AMD olarak uyumlu. Soğutucusuz ama üstünde ısı çekici malzeme var. İsterseniz biraz daha para verip garanti bir şey alabilirsiniz size kalmış ama sistem toplama konularına bakarsan çoğu kişi aynı RAM'i öneriyor.

Ryzen sistemlerin hepsinde değilde çoğunda forumda bunu öneriyorlar bildiğim kadarıyla hem İntel hem de AMD olarak uyumlu. Soğutucusuz ama üstünde ısı çekici malzeme var. İsterseniz biraz daha para verip garanti bir şey alabilirsiniz size kalmış ama sistem toplama konularına bakarsan çoğu kişi aynı RAM'i öneriyor.
NZXT H500 ile pek sorun yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Gerekirse üste fan ekleyebilirim gerçi Ram' e olan etkisi ne kadar olur o kadar bilmiyorum. Hem geleceğe dönük hemde çok amaçlı kullanımımdan dolayı en iyi opsiyonu arıyorum. İşimi görecek gibi bu sistem. Birde daha önce hiç montaj yapmadım, acaba parçaları toplayıp montaj yaptırabileceğim bir yer var mı bu konuda bilginiz var mıdır?

NZXT H500 ile pek sorun yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Gerekirse üste fan ekleyebilirim gerçi Ram' e olan etkisi ne kadar olur o kadar bilmiyorum. Hem geleceğe dönük hemde çok amaçlı kullanımımdan dolayı en iyi opsiyonu arıyorum. İşimi görecek gibi bu sistem. Birde daha önce hiç montaj yapmadım, acaba parçaları toplayıp montaj yaptırabileceğim bir yer var mı bu konuda bilginiz var mıdır?
Montaj kolay iştir anakart ve HDD takarken dikkatli olmanız yeterli. Technopat'in montaj videoları var izleyebilirsiniz onları gayet iyi anlatımları var yapabilirsiniz kolayca. Eliniz alet tutuyorsa sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı