ASUS Prime B450M-K anakarta R5 5600 takılır mı?

Foogybugy

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2019
Mesajlar
302
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci / Müzik Prodüktörü
Herkese merhaba. Yakın zamanda R5 5600 işlemci almak istiyorum. Fakat başlıkta da görmüş olduğunuz üzere anakartım pek iyi değil bilindiği gibi. VRM soğutucusu olmadığı için bu işlemci ile kullanma konusunda şüphelerim var fakat bütçe konusunda pek kendimi aşmak da istemiyorum açıkçası. Şu an R5 2600X kullanmaktayım ve işlemcim boşta 45-60 arası çalışmakta. Yükte ise -termal macunu birkaç gün önce değiştirdim- ortalama 70-80 derecelerde çalışıyor. Stok soğutucu kullanıyorum.
R5 5600 işlemciyi bu anakarta hiçbir şey eklemeden direkt taksam 85-90 dereceleri geçer mi diye korkuyorum fakat eğer geçerse de CPB kapatıp kullanabilir miyim sizce?
Bana sanki kullanabilirim gibi geliyor ama bir de sizlere danışmak istedim.
 
Güncel BIOS ile kullanabilirsiniz. İyi bir soğutucu varsa 90 derece falan olmaz. VRM soğutucu olmadığı için OC yapmanızı tavsiye etmem.
 
Evet, BIOS'umu sürekli güncellerim son sürümde şu an. Stok soğutucu ile kullansam ve CPB kapatsam nasıl olur ki sıcaklık acaba?
 
Çok teşekkürler, o zaman ilk önce sadece işlemciyi alayım eğer sorun yaşamazsam o şekilde kullanırım. Sıkıntı çıkarsa sonrasında soğutucu ile hallederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı