ASUS Prime B450M K II ile ARGB fan Controller bağlantısı için hangi kablo gerekli?

Watifu

Decapat
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Uzmanı
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi ASUS Prime B450M K II anakarta sahibim ve hazır sistem olarak aldım kasayı. Kasanın kutusunun üzerinde '4 ARGB fan with controller' ibaresi bulunuyor anakartımın üzerinde montajlı bir şekilde geldi kontrolcüsü kutusu vesaire de bulunmuyor. Bu kontrolcüyü anakartıma bağlamam için hangi kablo gerekiyor? İnternet üzerinde araştırdığım kadarıyla anakartım uyumlu ve Aura Sync uygulamasından yönetebilirim bunu (enazından öyle umuyorum.) Anakarta monte edilmiş olan kontrolcüyü ek olarak ekliyorum, bu kontrolcünün hangi soketine hangi türden bir kablo bulmam gerekiyor ve anakart üzerinde hangi sokete takmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Nasıl araştırma yaptınız bilmiyorum ama anakartta ARGB Header göremedim.
 
Nasıl araştırma yaptınız bilmiyorum ama anakartta ARGB header göremedim.

Yanıtınız için teşekkür ederim sanırım yanlış bir şekilde araştırma yapmışım tekrardan baktığımda olmadığını gördüm fakat şöyle bir soru sorayım kasanın içerisinde alt tarafta bir bölme mevcut ve Aura Sync yazısı bulunuyor ama Armoury Crate uygulamasında hiçbir cihaz görünmüyor, bu yazı desteklediği anlamına geliyor fakat USB olarak bağlantısı yapılan ürünlerin kontrolünü gerçekleştirebiliyoruz sanırsam. Bu fikirden yola çıkarsak bu ARGB kontrolcüsünü USB ile anakarta bağlamanın bir yolu var mıdır hocam?
 
Maalesef anakart üzerinden olmaz. ARGB header olan anakartta kontrol mümkün. Bir de Zalman Z-Sync kontrolcü var ama biraz pahalı. Anakart USB üzerinden mümkün kılıyor gözüküyor. Örnek bir model.

Teşekkür ederim fakat bir tık pahalı bu benim için.

Screenshot_2023-10-10-13-37-07-993_com.miui.gallery.jpg


Şöyle bir kontrolcü mevcut az önce konuyu açarken resim ekleyemiyordum hata veriyordu. Bu kontrolcünün ne markasını ne modelini biliyorum kasaya montajlanmış şekilde geldi direkt olarak, bununla attığınız ürün gibi bir özellik sağlayamaz mıyız Aura Sync de kontrol edilebilecek bir cihaz olarak gösterebilecek bir USB aparatı mevcut mu piyasada hocam?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa ile birlikte gelen kontrolcü. Tuş ile kontrol edebilirsiniz. Maalesef bunlarla USB kontrolü olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı