ASUS PRIME B450M-K II sistemde fanları kapatıp açma

Selam, VENTO VG15FE model bir kasam var. Anakartım da ASUS Prime B450M-K II.

Gece uyurken bilgisayarımın fanlarını tamamen durdurmak istiyorum. Ses çıkartmasını istemiyorum. Nasıl yapabilirim?
bios üzerinden fanlarınıza erişim sağlayabiliyorsanız eğer kapatabilirsiniz hocam. ama anakartın ya da stok fanların desteklediğini pek sanmıyorum
 
Peki BIOS dışında herhangi bir uygulama ile yapamıyor muyum? Bilgisayarın fanları çok ses çıkartıyor.
vardır elbette. bende gigabyte b450m var, masaüstü uygulaması ile erişim sağlayabiliyorum ancak sadece işlemci fanına müdahale edebiliyorum. stok fandan kaynaklı sanırım o da. eğer fanlarınızda rgb seçeneği varsa ve erişebiliyorsanız, fan hızına da erişebilirsiniz diye düşünüyorum
 
BIOS'dan yapmak en basiti. B450M-K II'da Fan Off özelliği var, işlemci sıcaklığı belirli bir sıcaklığın altında oldukça kasa fanları dönmeyi bırakıyor.

BIOS'a açılışta Del tuşuyla gireceksin. F6 ile Fan Configuration sekmesini açacaksın, CHA FAN'a tıklayıp aşağıdan manuel seçeceksin. Sonra da sağ kısımdan Fan Off kutucuğunu tikleyeceksin. Orada kendine göre Fan Curve de yapabilirsin. Ama senin kasanın fanları Molex olabilir emin değilim, öyleyse kablosunu sökmekten başka durdurma yolu yok.
 
BIOS'tan yapmak en basiti. B450M K II'da fan off özelliği var, işlemci sıcaklığı belirli bir sıcaklığın altında oldukça kasa fanları dönmeyi bırakıyor.

BIOS'a açılışta del tuşuyla gireceksin. F6 ile fan Configuration sekmesini açacaksın, CHA_FAN'a tıklayıp aşağıdan manuel seçeceksin. Sonra da sağ kısımdan fan off kutucuğunu tikleyeceksin. Orada kendine göre fan curve de yapabilirsin. Ama senin kasanın fanları Molex olabilir emin değilim, öyleyse kablosunu sökmekten başka durdurma yolu yok.

Anladım. Teşekkür ederim bir deneyeceğim.

Fanlar direkt anakarta bağlıysa ASUS Ai Suite deneyebilirsiniz.
Teşekkürler.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı