Arkadaşlar, ASUS Prime B550M-A Wi-Fi anakartım var. Kasamda RGB olmayan bir egzoz fanı bulunmakta. Alacağım RGB özellikte bir fanı nasıl nereye takmam gerekir? Anakart modelinin yerlerini paylaşıyorum, yardımcı olur musunuz?
Hocam zaten o kısımda *AURA RGB başlıklar* yazıyor yani bu AURO SYNC desteklediği ve ARGB olduğu anlama gelmez mi? Yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim.RGB_HEADER portuna takmanız gerekiyor. RGB mi ARGB mi olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Fanların arabiriminin ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Anakartta ikisinin de desteği var.Hocam zaten o kısımda *AURA RGB başlıklar* yazıyor yani bu AURO SYNC desteklediği ve ARGB olduğu anlama gelmez mi? Yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim.
Düzenleme: Zaten ADreslenebilir Gen 2 başlık diyor. Orası değil mi?
Fanların arabiriminin ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Anakartta ikisinin de desteği var.
ADD_GEN 2 portuna bağlaman gerekiyor.Hocam örneğin COOLER MASTER SickleFlow 120 ARGB 120mm Fan | ITOPYA
Bu fanı almayı düşünüyorum nasıl bağlayacağım.
Bu bağlantı yalnızca aydınlatma için. Güç bağlantısı için yine CHA_FAN portlarını kullanman gerekiyor.Peki bunu taktıktan sonra boşa çıkan RGB'siz fanı yukarı takmak istesem CHA_FAN2'ye mi bağlayacağım?
Aynen öyle. ADD_GEN aydınlatma, CHA_FAN girişleri de güç bağlantısı için.Yani RGB bağlantısını ADD_GEN güç için CHA_FAN kısmına bağlayacağım. Artan fan içinde boş olan CHA_FAN'a bağladığımda tamamdır değil mi? Bilmediğimden soruyorum ilginiz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun @Berkay Davas
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.