ASUS Prime B550M-A Wi-Fi anakarta RGB fan nasıl takılır?

ozzyozzi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ASUS Prime B550M-A Wi-Fi anakartım var. Kasamda RGB olmayan bir egzoz fanı bulunmakta. Alacağım RGB özellikte bir fanı nasıl nereye takmam gerekir? Anakart modelinin yerlerini paylaşıyorum, yardımcı olur musunuz?

Ekran Alıntısı.JPG

RGB_HEADER portuna takmanız gerekiyor. RGB mi ARGB mi olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Hocam zaten o kısımda *AURA RGB başlıklar* yazıyor yani bu AURO SYNC desteklediği ve ARGB olduğu anlama gelmez mi? Yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim.
Düzenleme: Zaten adreslenebilir Gen 2 başlık diyor. Orası değil mi?

Hocam zaten o kısımda *AURA RGB başlıklar* yazıyor yani bu AURO SYNC desteklediği ve ARGB olduğu anlama gelmez mi? Yanlış bir yorum yaptıysam özür dilerim.
Düzenleme: Zaten ADreslenebilir Gen 2 başlık diyor. Orası değil mi?
Fanların arabiriminin ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Anakartta ikisinin de desteği var.

Peki bunu taktıktan sonra boşa çıkan RGB'siz fanı yukarı takmak istesem CHA_FAN2'ye mi bağlayacağım?
Bu bağlantı yalnızca aydınlatma için. Güç bağlantısı için yine CHA_FAN portlarını kullanman gerekiyor.

Yani RGB bağlantısını ADD_GEN güç için CHA_FAN kısmına bağlayacağım. Artan fan içinde boş olan CHA_FAN'a bağladığımda tamamdır değil mi? Bilmediğimden soruyorum ilginiz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun @Berkay Davas
Aynen öyle. ADD_GEN aydınlatma, CHA_FAN girişleri de güç bağlantısı için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı