ASUS Prime B650M-R DDR5 AMD EXPO açınca PC donuyor

cre4tive

Kilopat
RAM
G.Skill DDR5 7200 32 GB
Ekran kartı
RTX 5060 Tİ
Anakart
ASUS Prime B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3D
Arkadaşlar merhaba. Malum DDR5 sistemlerde bilgisayar yavaş açılıyor bu durumda araştırmalarım sonucu BIOS'tan Memory context restore özelliğini aktif ettim. Ve BIOS'u kaydedip bilgisayarı baştan başlattım Windows açılış logosunda dondu kaldı daha sonra BIOS'a tekrar girip ayarları default yapınca düzeldi. Sorun neden kaynaklı olabilir sizce?

Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D 8
RAM: X2 G.Skill DDR5 7200 32 GB.
Anakart: ASUS Prime B650M-R

Son düzenleyen: Moderatör:
5200 şu anda bir sorun yok gibi donma falan kesildi ama 7200 RAM MHz ayarlarına göre 5200 çok düşük değil mi?
En sağlıklı yöntem CPU-Anakart değerlerine göre olması gereken değerdir ve anakartın belirttiği listte olan RAM olması gerekiyor. Bazen sizin yaşadığınız gibi CPU değerinin üstüne çıkınca sorun olabiliyor maalesef. Onun için benden öneri istendiğinde CPU için uygun RAM öneririm. Yada RAM MHZ değeri yüksek isteniyorsa ona göre CPU öneririm.

Sorun devam ediyor bilgisayarı kapatıp açtığımda BIOS sonrası siyah ekran hatası alıyorum şu an Default'da kullanıyorum BIOS ayarlarını sorunsuz bir şekilde açılıyor bilgisayar.

Bunun gibi hatalar veriyor ve sistem yeniden başlatılıyor döngü içine giriyor BIOS'a girip default yapmadığım sürece.

Dosya Ekleri

• IMG_20251022_133138.jpg
    163,5 KB · Görüntüleme: 4
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…