ASUS Prime B650M-R sistem için ekran kartı önerisi

atzp

Yoctopat
Daha fazla  
İyi sosyaller hocalarım. Sistem dizeceğim ve hazır sistemler yeterince tatmin etmeyince tek tek toplamaya karar verdim. İşlemciyi 7800x3D seçtim ekran kartını da 4070 Super veya 3080 alacağım anakartı da sanırım ASUS Prime B650M-R alacağım ve diğer bileşenler hakkında bir bilgi birikimim yok SSD'deki okuma hızı RAM'deki MHz CL falan hiç bilmiyorum. Şu işlemci ve karta göre diğer bileşenler hakkında önerilenizi bekliyorum RAM, SSD, güç kaynağı, kasa vesaire. Oyun oynayacağım ve her anlamda beni yeteri derecede tatmin edebilecek bir sistem olmasını istiyorum. Uzun süre de götürürse çok iyi olur. Eğer anakart konusunda seçimim yanlış ise anakartta da öneri yapabilirsiniz ve 3080 mi 4070 Super mi bunda da kararsızım açıkçası. Fikirlerinizi bekliyorum iyi günler hocalarım.

4000 serisi varken 3000 serisine hic bulasma bence teknoloji olarak fark var fps degerleri olarak da 4070 daha iyi bile denebilir. Yeni nesil almak kesinlikle daha iyi

Toplam bütçe maximum 60a kadar çıkabilirim.
Monitörünüz 2K ise 7500F ve 4070TiS ikilisi daha mantıklı olacaktır.

Monitörünüz 2K ise 7500F ve 4070TIS ikilisi daha mantıklı olacaktır.

7500F Ryzen 7 7800x3Dden daha mı iyi? Ve SSD ve RAM'lar okuma hızı vs. iyi olanlardan değil mi anlamıyorum çünkü.

Monitörünüz 2K ise 7500F ve 4070TIS ikilisi daha mantıklı olacaktır.

İşlemciyi yükseltmek için ekran kartından kısabilirim. Ti Super yerine düz 4070 veya 4070 Super olabilir. Arada 10klık bir fark var.

7500F Ryzen 7 7800x3Dden daha mı iyi? Ve SSD ve RAM'lar okuma hızı vs. iyi olanlardan değil mi anlamıyorum çünkü.

İşlemciyi yükseltmek için ekran kartından kısabilirim. Ti Super yerine düz 4070 veya 4070 Super olabilir. Arada 10klık bir fark var.
7800X3D, 7500F'ten çok daha iyi ama eğer oyun oynayacaksanız 4070 ve 4070TiS farkını 7500F ve 7800X3D'den çok daha fazla hissedersiniz.

7800x3D, 7500F'ten çok daha iyi ama eğer oyun oynayacaksanız 4070 ve 4070TIS farkını 7500F ve 7800x3D'den çok daha fazla hissedersiniz.

Söylediğiniz sisteme yakın olarak şöyle bir hazır sistem buldum tek tek toplamayla arasında 9kya yakın bir fark var bunu almak daha mantıklı olmaz mı malzeme kalitesi vs anlamıyorum bir de siz bakım isterseniz hocam veya ufak özelleştirmeler ile daha tasarruflu olmaz mı?

Söylediğiniz sisteme yakın olarak şöyle bir hazır sistem buldum tek tek toplamayla arasında 9kya yakın bir fark var bunu almak daha mantıklı olmaz mı malzeme kalitesi vs anlamıyorum bir de siz bakım isterseniz hocam veya ufak özelleştirmeler ile daha tasarruflu olmaz mı?
Donanım Arşivi'nin sistemi ve güzel bir sistem fakat SSD, PSU ve stok soğutucu soru işareti.

Şöyle yapılabilir. Özelleştirmelerden SSD olarak SN580 eklenip ikinci SSD yapabilirsiniz. Kendiniz de bunları alıp takabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı