Merhaba,
Sorunum kısaca şu: TPM BIOS’ta açık olmasına rağmen Windows 11 tarafından algılanmıyor.
Bu zamana kadar yaptığım işlemler ve sorunun nasıl başladığı:
Öncelikle, sorunum başlarda yoktu. Bilgisayar geç açıldığı için "Memory Context Restore" ayarını aktif etmek amacıyla BIOS’a girdim. Bu ayarı etkinleştirdikten sonra mavi ekran hatası aldım. Ancak mavi ekran %0’da takılı kaldı, ben de bilgisayarı güç tuşuna basarak kapattım. Tekrar açarken BIOS’a girip Memory Context Restore ayarını kapattım.
İşlemci: AMD Ryzen 7800 x3d
İşletim sistemi: Windows 11
Garantiye gönderdim, anakart sıfırlandı ve RAM değişimi yapıldı sorun çözüldü
Sorunum kısaca şu: TPM BIOS’ta açık olmasına rağmen Windows 11 tarafından algılanmıyor.
Bu zamana kadar yaptığım işlemler ve sorunun nasıl başladığı:
Öncelikle, sorunum başlarda yoktu. Bilgisayar geç açıldığı için "Memory Context Restore" ayarını aktif etmek amacıyla BIOS’a girdim. Bu ayarı etkinleştirdikten sonra mavi ekran hatası aldım. Ancak mavi ekran %0’da takılı kaldı, ben de bilgisayarı güç tuşuna basarak kapattım. Tekrar açarken BIOS’a girip Memory Context Restore ayarını kapattım.
- Sonrasında bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı, fakat TPM algılanmamaya başladı. ChatGPT yardımıyla bazı işlemler denedim:
- BIOS ayarlarını kontrol ettim: UEFI açık ve Secure Boot aktif. (CMS, sanırım o da kapalıydı.)
- AMD Chipset Driver’ı kaldırıp yeniden yükledim.
- DISM ve SFC komutlarını uyguladım.
- BIOS’a girip F5 tuşuyla ayarları sıfırladım, ardından yeniden yapılandırdım.
- BIOS'u güncelledim.
- Aygıt Yöneticisi’nden Trusted Platform Module 2.0 öğesini sildim, ancak sonrasında tekrar yüklenmedi.
- Kayıt Defteri'nde TPM ile ilgili herhangi bir anahtar görünmüyor.
- Windows 11 Version 25H2 (onarım sürümü) indirmek istiyorum, ancak TPM 2.0 algılanmadığı için Windows Update hata veriyor.
İşlemci: AMD Ryzen 7800 x3d
İşletim sistemi: Windows 11
Garantiye gönderdim, anakart sıfırlandı ve RAM değişimi yapıldı sorun çözüldü
Dosya Ekleri
Son düzenleme: