Çözüldü ASUS Prime B650M-R anakartta BIOS güncellenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stefanzweig

Hectopat
Ekran kartı
RX 9060XT
Anakart
ASUS Prime B650M-R
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba, yeni bir sistem aldım. ASUS Prime B650M-R anakartım var. BIOS güncellemesi için dosyayı USB'ye atıyorum. BIOS'tayken flashlıyorum ancak işlem gerçekleşmiyor. Bilgisayar yeniden başlıyor ve Windows açılıyor. Hiçbir hata kodu yok. Processing bölümünde kapanıyor ve yeniden başlıyor bilgisayar. Sorunun çözümünü bilen varsa yardımını rica ediyorum.

Çözüm
Maalesef olmuyor.

CMOS'u deneyeceğim ve hayır başlangıçta açılan uygulama sayısı çok az. Fazlayken de aynı sürede açılıyordu.

BIOS flashback yapayım dedim. 5 dakikayı geçmesine rağmen flashback ışığı yanıyor. Yanıp sönmüyor yanıyor sadece. Bozulmuş olma ihtimali var mıdır PC'nin? Ne yapabilirim bu durumda? @Rav3nnd

Bazen tuş takılma kalması gibi sorunlardan dolayı ışık sönmüyor fakat güncelleme tamamlanmış oluyor yeniden başlatabilirsiniz. Eğer yeniden başlattığınızda hala BIOS güncellenmemişse CMOS-Reset yaparak BIOS'a girin ve o şekilde güncellmeye çalışın ekteki videoya da bakın. Farklı USB bellekler ile ve portlar ile sürümler ile dneeyiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: Not: Flashback LED'i üç kez yanıp sönene kadar BIOS flashback™ düğmesine üç saniye basın, bu flashback işlevinin etkinleştirildiğini gösterir.
Bakmak için BIOS'a girecektim ancak BIOS'a da giremiyorum artık. Direkt Windows açılıyor. Neden olabilir?

Bakmak için BIOS'a girecektim ancak BIOS'a da giremiyorum artık. Direkt Windows açılıyor. Ayrıca bilgisayar çok geç açılıyor. Son BIOS zamanı 31.4 saniye olarak gözüküyor. Bunlar neden olabilir?

UEFI anakartlarda CMD üzerinden kod ile giriş yapabirlirsiniz.
--shutdown.exe /r /fw
Shift'e basılı tutarak yeniden başlat diyebilrisiniz.
Ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>kurtarma>gelişmiş başlangıç>şimdi yeniden başlat>sorun gider>gelişmiş seçenekler>uefı donanım yazılımı ayarları.
Fastboot açık değilse açlışış ekranından giriş yapılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tüm bunlara rağmen olmuyorsa CMOS reset ile güvenli modda başlatılıp BIOS'a giriş yapılabilir fakat BIOS ayarları sıfırlanır bu durumda.
UEFI anakarta sahip değilseniz BIOS pilini de çıkartabilirsiniz.

Not: Clear CMOS yapmak BIOS ayarlarının sıfırlanmasına sebep olur.

Fastboot yüzünden BIOS'u pas geçer, her şeyi denediysez işletim sisteminin kurulu olduğu diski çıkarıp açın sistemi sizi BIOS'a atar.

BIOS zamanının uzun olmasının birçok sebebi olabilir açılışta bilgisayarla beraber açılan fazla uygulama mı var?

Shift ile girmeyi dene BIOS'a.
Maalesef olmuyor.
--shutdown.exe /r /fw
Ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>kurtarma>gelişmiş başlangıç>şimdi yeniden başlat>sorun gider>gelişmiş seçenekler>uefı donanım yazılımı ayarları.

Tüm bunlara rağmen olmuyorsa CMOS reset ile güvenli modda başlatılıp BIOS'a giriş yapılabilir fakat BIOS ayarları sıfırlanır bu durumda.

Fastboot yüzünden BIOS'u pas geçer, her şeyi denediysez işletim sisteminin kurulu olduğu diski çıkarıp açın sistemi sizi BIOS'a atar.

BIOS zamanının uzun olmasının birçok sebebi olabilir açılışta bilgisayarla beraber açılan fazla uygulama mı var?

CMOS'u denicem ve hayır başlangıçta açılan uygulama sayısı çok az. Fazlayken de aynı sürede açılıyordu.

--shutdown.exe /r /fw

BIOS Flashback yapayım dedim. 5 dakikayı geçmesine rağmen Flashback ışığı yanıyor. Yanıp sönmüyor yanıyor sadece. Bozulmuş olma ihtimali var mıdır PC'nin? Ne yapabilirim bu durumda? @Rav3nnd

Son düzenleme:
Maalesef olmuyor.

CMOS'u deneyeceğim ve hayır başlangıçta açılan uygulama sayısı çok az. Fazlayken de aynı sürede açılıyordu.

BIOS flashback yapayım dedim. 5 dakikayı geçmesine rağmen flashback ışığı yanıyor. Yanıp sönmüyor yanıyor sadece. Bozulmuş olma ihtimali var mıdır PC'nin? Ne yapabilirim bu durumda? @Rav3nnd

Bazen tuş takılma kalması gibi sorunlardan dolayı ışık sönmüyor fakat güncelleme tamamlanmış oluyor yeniden başlatabilirsiniz. Eğer yeniden başlattığınızda hala BIOS güncellenmemişse CMOS-Reset yaparak BIOS'a girin ve o şekilde güncellmeye çalışın ekteki videoya da bakın. Farklı USB bellekler ile ve portlar ile sürümler ile dneeyiniz.

Edit: Not: Flashback LED'i üç kez yanıp sönene kadar BIOS flashback™ düğmesine üç saniye basın, bu flashback işlevinin etkinleştirildiğini gösterir.

Son düzenleme:
Çözüm
Bazen tuş takılma kalması gibi sorunlardan dolayı ışık sönmüyor fakat güncelleme tamamlanmış oluyor yeniden başlatabilirsiniz. Eğer yeniden başlattığınızda hala BIOS güncellenmemişse CMOS-Reset yaparak BIOS'a girin ve o şekilde güncellmeye çalışın ekteki videoya da bakın.

Not: Flashback LED'i üç kez yanıp sönene kadar BIOS flashback™ düğmesine üç saniye basın, bu flashback işlevinin etkinleştirildiğini gösterir.

USB'yi MBR FAT32 şeklinde biçimlendirdikten sonra tekrar Flashback yaptım. BIOS güncellendi. Teşekkürler yardımınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı