ASUS Prime RX 9070 XT OC, Ryzen 5 9600XT aynı FPS'i veriyor

İşletim sistemi
Windows 11
RAM'leri tam bilmiyorum ama F/P diye biliyorum ekstra olarak şu an sıkıntı PSU ile işlemci diye biliyorum onun dışında aslında hem günümüz ve gelecek içinde 2, 4K gibi ayarlarda rahat oynatacak gibi geliyor render işleri vesaire ile uğraşmıyorum çünkü hocam tek FL Studio ile uğraşıyorum artı olarak oyun oynuyorum ama sanırım işlemciyi ve PSU değiştirmem şart.
İşlemciniz gayet iyi psu değişin yeter.

Hocam bir de sanırım "cızırtı" sesi güç kaynağından geliyor oyun ana menüsünde iken, oyun içi nişan aldığımda vesaire bazen oluyor coil whine ekran kartında mı PSU da mı nasıl anlarım tam?
Psu da hocam. Ekran kartında cw sorunu yok asusunkinde. Ama psunuzda cw sorunu var bunu biliyorum.

PSU da hocam. Ekran kartında cw sorunu yok asusunkinde. Ama psunuzda cw sorunu var bunu biliyorum.

Vallahi hocam PSU ise iyi 5, 6 bin lira civarlarında fakat ekran kartında ise biraz sıkıntı yaşayacağım gibi benim şu an yan sistemde ASUS Dual RX 6700XT var o sistemde de coil whine mevcut sesi biraz daha alışılabilir, alışmıştım umarım yeni sistemde PSU'dan kaynaklıdır. PSU 1, 2 hafta içinde değiştiririm yüksek ihtimal ama 14 gün süresi dolacak bu coil whine durumları vesaire garanti kapsamına mı giriyor yoksa iade talebine vesaire mi giriyor? Garanti kapsamı olarak sayılıyor ise 2 yıl garantisi mevcut güç kaynağını değiştirdikten sonra halen coil whine devam ederse ekran kartını maalesef yetkili servise göndereceğim çünkü.

Vallahi hocam PSU ise iyi 5, 6 bin lira civarlarında fakat ekran kartında ise biraz sıkıntı yaşayacağım gibi benim şu an yan sistemde ASUS Dual RX 6700XT var o sistemde de coil whine mevcut sesi biraz daha alışılabilir, alışmıştım umarım yeni sistemde PSU'dan kaynaklıdır. PSU 1, 2 hafta içinde değiştiririm yüksek ihtimal ama 14 gün süresi dolacak bu coil whine durumları vesaire garanti kapsamına mı giriyor yoksa iade talebine vesaire mi giriyor? Garanti kapsamı olarak sayılıyor ise 2 yıl garantisi mevcut güç kaynağını değiştirdikten sonra halen coil whine devam ederse ekran kartını maalesef yetkili servise göndereceğim çünkü.
O ekran kartında cw sorunu yok diye biliyorum. Tam yükte psunuz zorlanıyor ve o psuda zaten cw sorunu var. Garanti olaylarını bilmiyorum.

O ekran kartında cw sorunu yok diye biliyorum. Tam yükte PS'unuz zorlanıyor ve o PSU'da zaten cw sorunu var. Garanti olaylarını bilmiyorum.

Hocam şimdi diğer oyunlarda da deneme yaptım bütün oyunlarda yüksek ya da düşük grafikler aynı FPS veriyor çekebildiğim en yüksek ayarlarda 110 veriyorsa mesela en düşük FPS'de de 110 veriyor.

Son durum güncellemesini yazayım bios sürümünü son sürüme aldım normalde en üst sürüme güncellemiştim tekrardan sürüm çıkmış şuanlık squad, arena breakout infinite, rust oyunlarında 200 ün altını çok zor görüyor minimum 190 fps i görüyor squadda ise optimize ayarlar ile 130, 150 fps arası veriyor ultrada ise 120, 130, 110 arası rust ise düşük performans alıyorum en düşüğe de alsam 90, 120 fps ultrada da 80, 100, 110 arası veriyor halen anlamış değilim tam her şey güncel sanırım güç kaynağım yetersiz geliyor yada ekran kartı yeni çıktığından dolayı driverlar tam oturmadı

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle selamlar Gaming Gen TR'den 9 gün önce 70 bin liraya hazır sistem aldım sistemin tam özellikleri:

AMD Ryzen 5 9600X Tray 5.4GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 4nm İşlemci
Thermalright Peerless Assassin 120 Black TL-C12B 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
ASUS TUF Gaming B850M-PLUS 8000MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart
ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 Heatsink Siyah Ram (LD5U16G60C38LG-RGD)
Lexar NM790 1TB NVMe PCIe Gen4 x4 Okuma 7400MB – Yazma 6500MB PS5 Uyumlu M.2 SSD (LNM790X001T-RNNNG)
ASUS A21 Plus ARGB Temperli Cam USB 3.2 mATX Mesh Siyah Mid Tower Gaming Kasa
ENERMAX MAXPRO III 700W 80+ Standart 120mm Fanlı BULK Güç Kaynağı (EMP700W) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Sistem tam olarak bu sistem sorunsuz geldi fakat tek sıkıntı ekran kartında fanlar belirli bir hızda döndüğü zaman coil whine mevcut normal döndüğü zaman çok az bir şekilde duyuluyor ve gidip uğraşmak istemedim bütün garanti firmaları, şirketleri vesaire ilgisiz ve araştırdığım kadarı ile kartın elime tamir edilmemesini geçtim daha kötü gelme ihtimali de varmış bu yüzden bilmiyorum fakat ana sorunum şu anlık Squad adlı oyunda başka oyunlara tam bakamadım Ultra ya da en düşükte aynı FPS'i almam çözünürlüğü "120" ye çekip ultraya da alsam en düşüklere de alsam aynı FPS değerleri 100-90-120 arası oynadığım sunucu modlu bir sunucu genelde full çeken bir sunucu normal training modda 130, 140, 150, 210, 220+ gibi FPS'ler alıyorum her iki ayarda da aynı FPS değerini almam Squad gibi bir oyun için normal mi anlamış değilim normalde darboğaz yapacak bir parça da yok belki PSU yetersiz geliyordur ekran kartı minimum 750W istiyor fakat PSU 700W sistemin her şeyini hesaplayıp çıkardığımız zaman ortaya çıkan sonuç yük altında 600, 650W oluyor sistemde mi sorun var ya da ne yapmalıyım arkadaşlar ekstra olarak dediğim gibi coil whine da mevcut sistemi alalı 9 gün oldu 5 gün sürem var sanırım değiştirmem için vesaire...
hocam aldınız mı benzer bir sistem almak istiyorum tavsiye eder misiniz memnun musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı