ASUS Prime Z690-P Wi-Fi DDR5 13. nesil uyumlu mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
13600K sistem için şu anakartı düşünüyorum:

BIOS güncellemesi yapacak 12. nesil işlemci elimde yok. 13. nesil işlemci ile bu anakartı kullanabilir miyim?

Uyumludur hocam. BIOS güncellemesi isteyebilir.

DDR4 sürümüyle bile kullanılıyor siz de kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elimde 12. nesil işlemci yokken nasıl BIOS güncellemesi yapabilirim ki?
En kötü ihtimalle servisi halleder. Flash buton olan bir anakart ile kendiniz de yapabilirsiniz.

Sitesinde 12. nesil için hazır diyor. 13. nesil için emin olamıyorum. Flash butonu da sanırım yok. Flash butonu olan anakart bakmam daha mı mantıklı olur?

Servis ile uğraştırmayacak flash tuşu olan başka bir anakart önerebilir misiniz? Z690'a bile ihtiyacı yok aslında OC düşünmüyorum fazla bir M2 falan da takmayacağım. 13. nesil ile uyumlu anakart arıyorum.

Sitesinde 12. nesil için hazır diyor. 13. nesil için emin olamıyorum. Flash butonu da sanırım yok. Flash butonu olan anakart bakmam daha mı mantıklı olur?

Servis ile uğraştırmayacak flash tuşu olan başka bir anakart önerebilir misiniz? Z690'a bile ihtiyacı yok aslında OC düşünmüyorum fazla bir M2 falan da takmayacağım. 13. nesil ile uyumlu anakart arıyorum.
Hocam, 13. nesil desteği BIOS güncellemesi ile geldi. Çoğu yerde de maalesef eski sürüm olan kartlar var. Hiç uğraşmam derseniz Flash buton olan anakart da alabilirsiniz.

Servis ile uğraştırmayacak flash tuşu olan başka bir anakart önerebilir misiniz?

Buna bakabilirsiniz Z690-P D5 ile arasında 500 TL fiyat farkı var.

Edit:Yanlış öneri yapmışım kusura bakmayın attıgım anakart DDR4'müş.

DDR5 öncelikli düşünüyorum şu an için ama bulamazsam mecbur DDR4 de düşünebilirim. Benim için en önemli nokta tek çekirdek performansı. Kullandığım uygulamalar tek çekirdek hızından direkt etkileniyor. DDR4, DDR5 farkı bunu etkiler mi kestiremiyorum onun için DDR5'e öncelik veriyorum.

Ben de bu anakartı almayı düşünüyorum(13600K işlemci ile) ve merak edip sorduğunuzu ben de merak ediyorum. Sonuç ne oldu acaba? Sorun yaşar mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı