ASUS Prime Z790-A birden fazla M.2 SSD takılır mı?

Livori

Hectopat
Daha fazla  
Alacağım sistemde bu anakart var benim eski sistemimde kullandığım M.2 SSD PCI-e 3.0'dı. Yeni alacağım sistemde takılı gelecek olan PCI-e 4.0 bu PCI-e girişleri mi ifade ediyor? Ve bu anakarta kaç adet, hangi türden M.2 SSD takabilirim?

Yanıt için teşekkür ederim. Hayır anakarta 2 tane M.2 SSD takmayı düşünüyorum. Sadece bazı anakartlarda 2. M.2 yuvası küçük gibi geldi gözüme bende PCI-e ile alakalı mı onu anlamaya çalıştım. Sanırım boyutları fark etmiyor tüm M.2 SSD’leri takabilirim. Çünkü eski sistemimdeki SSD’nin özelliğinde PCI-e 3.0 olduğu yazıyor.

Şunu belirtmek isterim piyasadaki M.2 SSD'lere aldanmayın. Satıcıların oyununa gelmeyin.

Samsung 990 Pro MZ-V9P1t0bw PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
Okuma hızı: 7450 MB/s yazma hızı: 6900 MB/s

Western Digital Black SN850 WDS100T1x0e PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
Okuma hızı: 7000 MB/s yazma hızı: 5300 MB/s

Crucial T700 CT1000T700SSD3 PCI-Express 5.0 1 TB M.2 SSD.
Okuma hızı: 11700 MB/s yazma hızı: 9500 MB/s

Bu SSD'lerin hızlarına aldanmayın lütfen fiyatları yüksek bunların sadece aynı NVMe'den diğer NVMe'ye 1 GB üstü dosyaları 2000 bin ve üstü hızlarını görebilirsin ama aynı hızları göremezsiniz. Sadece SSD test programlarında bahsettikleri hızları görürsünüz.

Bu SSD'lerdeki dosyaları normal 7200RPM HDD ve farklı RPM'li HDD'lere dosya transferi sırasında yüksek hız göremezsiniz HDD'nin desteklediği en üst hızı görürsünüz örnek olarak 170mb/s ya da 100 mb/s görürsünüz :) YouTuber'lerin oyunlarına gelipte cebinizdeki paranızdan olmayın. Bunun yerine alternatif ve güzel olark 2 yıldır kullandığım

Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD NVMe SSD'yi tavsiye ederim. Hem uygun fiyat hem de performanslı güzel SSD... 5 bin 4 bin vereceğiniz 1500 2000 TL verip aynı performanslı SSD kullanabilirsiniz hem kalan paranız cebinizde kalır :)

Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Herkes zengin değil sakıp sabancının torunları değiliz Atatürk'ün torunlarıyız bizi bu hale getiren yıllar utansın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı