Asus Pugio vs SteelSeries Rival 600

Güzel fare olabilir. Kötü asla değil tabiki. Teknik özelliklerini ve sensörleri karşılaştır SteelSeries daha iyi gözüküyor. Teknik özelliklerinide geçtim profesyonel camiada bana LAN turnuvasında Asus mouse kullanan bir oyuncu gösterin. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız kişisel görüşüm olarak özel fareler tercih etmek lazım. Rekabetçi oyunlarda bu işi ciddiye alıp oyun oynayan insanlar genellikle belirli markaların farelerini kullanırlar.

Mesajınız gayet iğneleyici. Buraya yorum yazdıysanız, eleştiri de alacağınız anlamına gelir zira şu an bir forum sitesindesiniz. Kimse sizin üstünüze cevap veremeyecek diye bir şey yok.

Ayrıca üst departman vari cevaplar nasıl eskidiyse hemen marka fanboyu ilan etmek de çamur at izi kalsın zihniyetinin eski bir ürünü.

Asus'a şans vermemelisin diye kimse söylemedi burada. Kaldı ki iki fare arasında klasman farkı var. Birisi mid-range sensöre sahipken, ki kötü bir sensör değil, diğeri kuralları baştan yazan bir model. IPS değerlerine bakarak bile kimin ne olduğunu anlayabilirsiniz.

Burada bariz fanboy da sizsiniz ayrıca. Benim kurduğum cümleden "O zaman her sektörde işini iyi yapan tek şirket olurdu." gibi bir şey çıkartmış olmanız da ne derece tarafsız(!) olduğunuzu belli ediyor.

O zaman genelleme yaparak konuşayım.

Steelseries, Logitech, Zowie, Razer hatta Roccat ve HyperX.

Hepsini, anakart yapan bir firmanın ürününe tercih ederim. Aynısı kasa yapan bir marka için de geçerli. Kesinlikle kötü değiller, ama daha çok ekmek yemeleri lazım.

Size gözlük takmıyorsanız gözlük takmanızı tavsiye ediyorum. Şu konuda bir tane mesajımda Steelseries'i övmememe rağmen bu çamur atmanın mantığı nedir? İki fare koymuşlar. Steelseries'in artılarını yazdım. Asus'un artıları varsa, buyrun siz de onları yazın da konu sahibi fikir almış olur.

Konu sahibi mesajında 2 markanın faresini koymuş. Ne yapayım, Logitech'i mi öveyim? Şaka mı yapıyorsunuz siz?

Ciddiye alacağım bir insan değilsiniz, üzgünüm. İyi sosyaller.

Ne alaka?

İyice komik olmaya başladın ve terbiye sınırlarını aşıyorsun. Adam SS Rival 600 mü? Yoksa Pugio mu? diye sorduğunde hemen kataloglarına bakıp 600, 600 demem mi lazım? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Önce fikirlere saygı duymayı öğren! Terbiyesizlik yapma...

Dostum biraz sakin ol. Katalog falan saçmalamışsın biraz. Adam 2 tane fare koymuş, sen kendin araştır karşılaştır bakalım hangisi daha iyi. Burda görülüyorki fanboy olan sensin. İnsanlar haliyle hangi model daha üstünse onu tavsiye ediyor. Vardır bir bildikleri yani. Sen soruma cevap vermedin hala. Bana LAN turnuvasında Asus mouse kullanan bir oyuncu göster.

Dostum burada sen yapıyorsun terbiyesizliği, fikirlere saygı duymayı öğren öncelikle. Asus'un en azından 5 farklı alanda ürününü kullanmışımdır ama adamlar sadece PC bileşenleri konusun da iyiler. Fanboyluğunu başka bir tarafa yap lütfen.

Bana çamur atıyorsanız, bunu kanıtlamakla mükellefsiniz.

Ben neden oyuncu ekipmanları forumunda bu kadar linç yiyorum, hala anlamış değilim. Fikrimi söyledim, o kadar. Siz Asus'u tavsiye ettiniz diye suçlamada bulunmadım.
Hayır, Asus zaten SteelSeries'i 80 kere cebinden çıkartır deneyim ve mühendislik anlamında da, ondan soruyorum.

Bana farenin teknik özelliklerinden bahsedin, farenin iyi yanlarından bahsedin, tamam. Bu sorun değil. Ama bir sebep söyleyin. Markalar üzerinden değil de, ürün üzerinden yorum yapın bana.

Konu sahibi hangisini alayım demiş, Pugio yazıp bırakmışsınız.

Tekrar söylüyorum, Asus kötü bir marka değil. Pugio, Rival 600'ün yanında tercih edilmeyecek bir fare. Sebeplerini de oraya yazdım. Rival 300 yerine Pugio'yu tavsiye edebilir insanlar zira aynı klasmandalar.

Ama siz inatla bana çamur atma derdindesiniz. Terbiye ve saygı bekliyorsanız önce insanların fikrine saygı duymayı öğreneceksiniz.

İşin komik yanı, sanki markaların hissedarıyız da yarış yapıyoruz. Dışarıdan biri baksa, girse konuya gülmekten okuyamaz.

600 daha iyi bir mouse ben ondan bahsetmiyorum. "Pugio daha iyi" demedim, ASUS daha iyi dedim "marka olarak". Kaldı ki arkadaşta steelseries kullandığını ve değişiklik yapmak istediğini söylemiş. Asus'un da makro vs ayarları gayet düzgün çalışmakta. Rival 600 yerine Pugio tercih edilebilir anlamında söyledim.

Ama sanki küfür ettik SteelSeries'e!

Kimseye çamur atma derdinde değilim. Ya fanboysun değilsen de o şekilde algılanıyor dedim!

Son mesajlarda benim laflarımı bana satıyorsunuz.

Önce yazılanları tam okuyun. Karşınızda 33 yaşında birisi var. Dünkü çocuk değilim. Ne bir marka fanboyuyum ne de denemediğim ya da bilmediğim konu hakkında boş yere marka savunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…