Asus R9 280X Tabanlı Sistemde FPS Sorunu

• Konuyu başlatan tonyjaa321
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 81
  • Görüntüleme 9.424
T

tonyjaa321

Ziyaretçi
  • AMD FX 8370E işlemci.
  • 8 GB 1600 MHz ram.
  • Asus R9 280X 3 GB 384 Bit ekran kartı.
  • Windows 8.1 Pro.
Varsayılan ayarlarda 45 FPS anca alıyorum ve arada 35 civarı oluyor hiç akıcı olmuyor yani ama bu videoda ekran kartı benimkinden biraz düşük R9 280 modeli kullanılmış benden daha fazla FPS alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet katılıyorum. Daha dün Euro truck 2'yi aldım sırf multiplayer oynamak için steamden orjinal oyun. Bir de ne göreyim korsanda kasmayan oyun şimdi her saniyesinde kasıyor. Single playerdede kasıyor anlamadım bir türlü

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca hiç bir zaman orjinal oyun korsan oyundan daha fazla FPS verdiğini görmedim.

Hiçbir zaman orijinal oyun oynamadığın için olabilir mi ? Oyunların 2 gün sonra kırılıyor olmasından sana ne ? Bu neden senin orijinal alman için bir engel olsun ? Firmalara yamyam diyorsun ama hiç orijinal oyun almıyorsan burada yamyam olan kim, bi sorgulamak gerek... Firmaların yaptığı oyunları severek oyna ama iş para vermeye gelince yamyam olan onlar olsun. Yok ya ?

Orijinal sürümün daha iyi grafik kalitesine sahip olmasından ötürü olabilir mi ?

@Silinen üye MSI Afterburner ile oyun için işlemci kullanımına bakar mısın ? Bir de oyunu orijinal al ve 1.372.2 sürümü ile dene.

Ekran kartı derecesi ortalama 60 65 arası işlemci kullanımı % kaç olduğuna mı bakayım yoksa derecesine mi ? Oyunu orjinal almak istiyorum ama ilk önce şu sorunlardan kurtulmam lazım artifact sorunu da var zaten kartda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Asus R9 280x vakası daha. Sosyal'de olduğum günden beri toplam 15 tane gördüm belki bu sorunu. Asus'un 280x ekran kartı daima sorunlu bir kart. Gerek artifact gerekse optimizasyon'dan dolayı. Her ne kadar diğer Asus R9 serisi problemli olmasa da... Kartı değiştirmenizi öneririm.

Sapphire R9 280X Dual - X iyi midir peki ?

Anakartı arkadaşın PCI Express 2.0 destekliyor ondan olabilir mi arkadaşlar ?

Tam anlamadım ne alaka ?

R9 280X alınacaksa MSI veya Sapphire Vapor-X alınmalı sanırım. Bende de ASUS R9 280X var, bu forumda yaklaşık 3 aydır ASUS R9 280X almayın diye diye dilimde tüy bitti. Şu an ekran kartım garantide, 2. kez yolladım. İlk yolladığımda sadece görüntü kesilmesi sorunu vardı, adamlar direnç değişimi dediler BIOS dediler yolladılar, görüntü kesilmesi problemi düzelmediği gibi, artifact problemleride oluşmaya başladı. Değişim yaptırana kadar yollicam. Zaten bildiğim kadarıyla aynı problemden 3 kez üst üste yollandığında değişim yapıyorlar. Sıfırını yolladıklarında da Vatan Bilgisayar'dan MSI R9 280X ile değiştiricem.

Tam anlamadım ne alaka ?
PCI Express 3.0 daha iyi, ondan bahsediyor ama bilmiyorum.
Korsan oyunlar genellikle ilk çıktığı hali Torrent'e yüklenir. Oyun başta optimizasyon sorunlu ise, orjinalde patch ve update'ler ile bu sorun düzeltilir. Korsan oyun oynarken genelde ilk sürüm olduğu için ilacıda ona göredir. İnternetten en son çıkan patch bulsanız bile yamaları sorunlu olabiliyor. Bu yüzden single player'da bile orjinal tavsiye ediyoruz. Multiplayer zaten korsanlarda genel olarak mümkün değil, en azından orjinal sunucularda. Çözünürlüğünüz nedir? Birde bazen önerilen ayarlar doğru olmuyor. Yani önerilen ayarlar sisteminize fazla kaçıyor olabilir. Birde keşke RAM'leri 1866 megahertz alsaydınız.

Benim anlamadığım PCI Express 2.0 olduğuiçin olabilir mi demiş ama onun ile ne alakası olur ki ? Ayrıca bu her oyunda var BF3 var ilk başta 80 - 100 FPS sonra arada 40 civarı oluyor ETS2 var oda kasıyor 30 FPS anca neredeyse her oyun hiç akıcı değil yarın Sapphire R9 280X Dual - X ile değiştireceğim bakalım sonuç ne olacak.

Ayrıca ana kartım MSİ 970A G46.

tonyjaa321, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…