Asus R9 285 ısı sorunu

Seems Legit

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu R9 290 serisinin Asus modellerinde ısı sorunu oluyormuş doğru mu? R9 285te de sıkıntı olur mu yoksa sadece 290 serisine özel bir sorun mu? Ona göre marka değiştirip Powercolor veya Sapphire alacağım. Gerçi Powercolor'un pervanelerini hiç beğenmedim, soğutacak gibi gözükmüyor. Ayrıca bakır ısı borularıda nikel kaplı değil sanırım? İncelemede Recep Baltaş buna değiniyor (10:05).

Konu hakkında bilgisi olan varsa benide bilgilendirirse sevinirim. :)

Technopat ekibi bile 280x yerine 285 modeli almak mantıklı demiş iken sen gelmiş kafa ayarından bahsediyorsun. Yeni mimari ve teknolojilerin farkını anlayacak durumda olmadığın belli. Tartışmaya girmiyorum. Ben r9 285 modelinin yerinde bir model olduğunu ve alacak olsam 280x yerine 285 alacağımı biliyorum. İyi sosyaller centipat. ;)

Technopat'ın Facebook sayfasında yaptığı paylaşımlara bakınca, 1500'lük sistemlere GTX750TI, G3258 önerildiğini görünce hiç değilse yalan yanlış öneriler yapan bir düzine insanlara engel olup insanları en doğru sisteme yöneltmek için üye oldum. Technopat'ın alternatifi bir sitedeki nick'imi söylemeyeceğim tabi ki ama pek 'sen ne anlarsın köylü' şeklinde yaklaşmazsanız en azından kendi açımdan gülünç duruma düşmemiş olursunuz.

Siz gidin daha fazla verip daha az fps'ye talim olun. İçinde müthiş teknolojiler varmış, 2gb ekran kartı belleği gibi. Tıpkı Polo'ya 70-80bin verenler gibi... Sonuçta kapısından 'tok' diye ses geliyor:)

Dx 12 çıkınca göreceğiz aradaki farkı. Yoksa diğer site trol yuvası olan donanım haber mi? Bu arada unutma köylü milletin efendisidir. Onları aşağılamaya hakkın yok. Önce üslubunu düzelt sonra gel. Sen sadece oyun yönünden baktığın için fps diyorsun. Ben farklı işler için daha uygun oluşu nedeniyle yeni teknoloji nimetlerinden yararlanacaksın diyorum. Fark net. Yazılım açmadığın sürece yeni teknolojinin nimetleri seni daha memnun eder ama sen böyle devam et.

Dx 12 çıkınca göreceğiz aradaki farkı. Yoksa diğer site trol yuvası olan donanım haber mi? Bu arada unutma köylü milletin efendisidir. Onları aşağılamaya hakkın yok. Önce üslubunu düzelt sonra gel. Sen sadece oyun yönünden baktığın için fps diyorsun. Ben farklı işler için daha uygun oluşu nedeniyle yeni teknoloji nimetlerinden yararlanacaksın diyorum. Fark net. Yazılım açmadığın sürece yeni teknolojinin nimetleri seni daha memnun eder ama sen böyle devam et.

Köylülerle dalga geçmediğim halde böyle bir şey yapmışım gibi haklı duruma çıkma çabanız komik. Burada ekran kartı önerisi isteyenler paralel evrenin sırlarını çözmek için alıyor da bizim mi haberimiz yok? %99'u oyun için alıyor ve oyun için aynı paraya -hatta bazı yerlerde- daha bile uyguna 280x varken 285 alınmaz bu kadar basit.

Hayır anlamıyorum içindeki teknolojilere niye bu kadar kafayı takıyorsunuz? Karşılaştırma tablolarında 285, 280x'in altında 2 kere 2 4. İsterse DX22 çıksın. Ben burada olacağım, çıktığı gün 285, 280x'i geçsin ben gelip burada sen haklıymışsın diyeceğim.

R9 285, AMD'nin R9 3xx serisi için düşük gücü denemek amaçlı çıkmış, aynı zamanda performanstan ödün vermeyen bir geçiş kartıdır. Ben şu an R9 270 kullanıyorum, ileride 285'e geçebilirim. Ama şu an değil, çünkü pahalı. O kadar etmez net.

Technopat ekibi toplanmış karar vermiş 285 daha alınabilirmiş... Yapmayın Allah aşkına ya.
Peki tamam siz alın. DX12 çıksın tekrar görüşelim.

Evrenin sırrını çözmek nereden çıktı. canlı yayın yapmak yada video render etmek gibi şeyler yapan çok kişi var. Bir gün bile geçmeden o kadar kişiyi özetlemeyi başarmışsın. Bu yaşta dinozor kafasına girmişsin. Ben toplanıp karar aldılar demedim.
Ekran Alıntısı.PNG

Birde ben 280x performans konusunda 285 modelinden geri demiyorum. Ben yeni teknolojileri için 285 modelini alırdım diyorum.

Son düzenleme:
Evrenin sırrını çözmek nereden çıktı. canlı yayın yapmak yada video render etmek gibi şeyler yapan çok kişi var. Bir gün bile geçmeden o kadar kişiyi özetlemeyi başarmışsın. Bu yaşta dinozor kafasına girmişsin. Ben toplanıp karar aldılar demedim.
Eki Görüntüle 50458

Recep Baltaş'ın bilgi birikimine sonsuz saygım vardır ama burada yanlış bir öneri yapmış. Büyük ihtimal o dönem 285'in fiyat politikasına tam hakim değildi. Her dediği de yargı hükmünde olacak değil. Oyun oynamak isteyen biri (video kayıt/render gibi ekstrem işler haricinde, normal oyuncu için konuşuyorum) aynı paraya 280x alırsa, daha mantıklı bir iş yapmış olur.

R9 285 olur ki 650-670 civarı olur o zaman kimseye ne 280 öneririz ne 280x. Ya da boşverelim 285 hepsinden iyi olsun, sizin dediğiniz olsun eyvallah uzatmanın alemi yok. Sizin bildiğiniz size benim bildiğim bana.

Recep Baltaş'ın bilgi birikimine sonsuz saygım vardır ama burada yanlış bir öneri yapmış. Büyük ihtimal o dönem 285'in fiyat politikasına tam hakim değildi. Her dediği de yargı hükmünde olacak değil. Oyun oynamak isteyen biri (video kayıt/render gibi ekstrem işler haricinde, normal oyuncu için konuşuyorum) aynı paraya 280x alırsa, daha mantıklı bir iş yapmış olur.

R9 285 olur ki 650-670 civarı olur o zaman kimseye ne 280 öneririz ne 280x. Ya da boşverelim 285 hepsinden iyi olsun, sizin dediğiniz olsun eyvallah uzatmanın alemi yok. Sizin bildiğiniz size benim bildiğim bana.
Aslına bakar isen bunlar bir yana. Dolar düşer ve stok tüketme çabaları sonucu stoklar biter ise fiyatlar düşecektir. Bizim gibi video filan düşünenler yeni teknolojiye bakıyor ama oyunla yatıp kalkan birisi ona bakmıyor. Aradaki önemli sayılan fark güç tüketimi ve buda aylar sonra anlayabileceğimiz bir şey. Dolar yükselince fiyatlarda uçtular. Bana sorar iseniz bu kartların yani 280x, 285, gtx 960 modelinin fiyatı 700 tl fiyatını aşmamalı. Şimdi 730-740 tl civarı gtx 960 var ama yine pahalı. Neyse uzatmayalım herkesin bilgisi kendine. İyi sosyaller.

Aslına bakar isen bunlar bir yana. Dolar düşer ve stok tüketme çabaları sonucu stoklar biter ise fiyatlar düşecektir. Bizim gibi video filan düşünenler yeni teknolojiye bakıyor ama oyunla yatıp kalkan birisi ona bakmıyor. Aradaki önemli sayılan fark güç tüketimi ve buda aylar sonra anlayabileceğimiz bir şey. Dolar yükselince fiyatlarda uçtular. Bana sorar iseniz bu kartların yani 280x, 285, gtx 960 modelinin fiyatı 700 tl fiyatını aşmamalı. Şimdi 730-740 tl civarı gtx 960 var ama yine pahalı. Neyse uzatmayalım herkesin bilgisi kendine. İyi sosyaller.

Bu kadar aynı fikirdeydik madem niye uzattık bu kadar :)
Size de iyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı