Asus R9 285 Strix OC ısınma sorunu

NisanciM

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
75
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar.

1 hafta kadar olmadı, yeni bilgisayarımı aldım ve ses biraz arttı. İçini bir açtım, ekran kartım yanıyor, anakartım da öyle. Son 3-4 gün duraksız her gün 15-16 saat kadar açık kaldı bilgisayar. Bundan kaynaklı olabilir mi? Yoksa başka bir sorun mu var? Yardımlarınız için teşekkürler, iyi sosyaller.

Ve kasamın içi böyle, Vatan'da yapıldı montajı. Ekran kartım sanki biraz yampiri gibi aşağı çekiyor gibi geliyor bana. Bastırınca da RAM slotlarına çarpıyor. Bunun için de ne yapmalıyım ?

7kWGNP (1280 x 960).jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıkları oyun içindeyken MSI Afterburner ile izleyin ve bizimle paylaşın.

Ekran kartı, kasayı bir yere götürmedikten sonra sıkıntı yaratmaz. Kasayı taşırken ekran kartını çıkartmanız yararınıza olur.
 
Bu nasıl montaj ya? PSU kablolarını çıkartın ve kasanın arkasından geçirerek kabloları tekrar montajlayın. Ek olarak kasaya 1-2 tane fan alın, ön taraftan havayı alsın... O HDD nasıl öyle duruyor? Onu da düzeltin.
 
Kasanın modeli tt commander 700 watt kasa vatandan 404 tl gibi bir fiyatla aldım. Kablolamayı arkadan yapınca yan panel şişiyor, sanırım pek anlamadığımdan ekran kartım oyundayken (fanlar otomatik) alt tab yaptığımda 48 derece olarak görünüyor ve fan devri %25'de. Ben bunu %44'e filan çekiyorum, 42-41 derece oluyor ama bana çok sıcak geldi yahu. Bu kart bilgisayarı kapattıktan 15 dakika sonra soguduydu, ellediğim gece kendisini. Normal midir, kuruntu mu yapıyorum bilemedim ve PSU'nun arkası da açık. Bu da doğal mı? Siz değerli insanlara sormak isterim? Hayırlı geceler iyi sosyaller dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım bana sıcak geldiydi dokunduğumda korktum, ama 15 saat bilgisayar başında kalkmamakdada ısrarcıyım tabi, finallerim için sehir dışına gelmek zorunda kaldım hayli bi dinlenecek zaten :) ve sanırım Strix'lerde bir durum var fanı otomatikteyken GPU ısınana kadar dönmüyor. Bunu bilmeyen ben, cahil parmaklayıp, parmaklayıp döndürmeye çalışmıştım. Meğer programı varmış yahu :) Sağ olun gecenin bu vaktinde verdiğiniz ilgi ve bilgi için. Son olarak PSU'nun fişi soktuğum tarafı, yani kasanın arka tarafı açık. Bu sıkıntı yaratır mı? Kir toz olarak. Arka plakası gelmedi montajdan sonra psu'nun ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı