ASUS Rampage IV BE anakartta NVMe SSD ile RAID 0 Boot etme

drmahmutbal

Centipat
Ben 24.10.2019 tarihinde aşağıda resmini koyduğum Adata'nın XPG serisine ait SX8200 PRO 2TB M.2 SSD'lerinden 2 tanesini aldım. Sahip olduğum anakart, başlıkta da belirtmiş olduğum ASUS Rampage IV black Edition. İşlemci olarak da i7 4930K kullanmaktayım. Sorunum ise şöyle; ben 2 tane 2TB m.2 SSD ile RAID 0 konfigürasyonu üzerine Windows 10 kurarak kullanmak istiyorum. Modlanmış BIOS'lardan anakartıma uygun olan 0801 son sürümü rehberlerde anlatıldığı şekilde anakartın BIOS'una flashladım. Lakin söyle bir sorun ile karşılaştım; tek M.2 SSD'ye Windows 10 kuruluyor ve Boot ediyor. Lakin diskleri RAID 0 modunda kullanamıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olanlardan bana yardım etmelerini rica ediyorum.

IMG_0494.jpg

1 numaralı resimde görüldüğü üzere 2 tane corsair force gs ssd ile 2 tane xbx8200pnp disk görülüyor. 0. resimde ise sadece corsair disklerin raid yapılacak diskler olarak seçilebildiği görülüyor. ben aldığım m2 ssd'lerle nasıl raid 0 kurulumu yapacağımı bilmiyorum. bu konuda yardım talep ediyorum

Dosya Ekleri

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    1,4 MB · Görüntüleme: 53
  • image-1.jpeg
    image-1.jpeg
    2,1 MB · Görüntüleme: 63
girdim. lakinm orada diskler m2 disklerim görülmüyor. şimdi yine crlt+I yapıp Configuration Utility ekranına girecem ve oradan ekran görüntüsü alıp buraya ekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• image11.jpeg
    image11.jpeg
    371,5 KB · Görüntüleme: 57
Herhalde bu yeni BIOS'u yapan arkadaş RAID için bir destek eklememiş. BIOS'unuzun Advanced sekmesinden SATA Configuration ayarını AHCI yerine RAID olarak değiştirip Intel Rapid Storage Technology'yi kısmından da RAID yapılandırması yapmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı