Asus Rampage V Extreme AHCI modda Windows kurma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

RazerMamba

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar, SSD den, faydalanmak için, Windows'u ahci modda kurmak gerekiyormuş, peki bunu nasıl yapıcam ? Windows'u kurmadan önce BIOS'a girip hangi ayarları yapmam verekiyor ?

Mobilden yazıyorum, yazım hatası olmamasına dikkat ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten güncel bir sistemin varsa AHCI otomatik devrededir. Kontrol etmek için ise anakart modelini belirt ya da SATA Configuration kısmına göz at. Advanced Settings kısmında olur genelde. AHCI açık kurulum için ise ekstra bir şey yapmaya gerke yok. USB bellekten boot et normal kur.
Yeni sistem topladım, onu kurup windows yükleyeceğim, windowsu yüklemeden önce ahci modda windows nasıl kurucam hocam ?

BIOS'a girin. Bakının gelişmiş ayarlara, SATA Configuration kısmına.
Hocam, şuan sistem hazır olmadığı için bakamıyorum, bu hafta hazır olacak. Biosa girip ahci modu seçip,daha sonra windowsu kurucam öyle mi?

Öyle ama daha kaç defa soracaksın bunu ?
Kesin bir cevap vermediniz ki, ondan sürekli sormak zorunda kalıyorum. Ayrıca soru sormak yasaksa sormayalım? Yada yardım etmek isteyen başkası etsin. Benim soruma basitçe cevap vermediğiniz için sürekli sormak zorunda kaldım.

Siz girip kontrol edin diyorsunuz, ben ise sistem şuan hazır değil, bu hafta kurucam, kurmadan önce windowsu kurmadan önce ahci mod nasıl yapılır onu soruyorum. Biosa girip neler yapmam gerektiğini söylemediğiniz işin bende tam emin olamadığım işin sorumu tekrarlamak zorunda kalıyorum.

Sistem özelliklerini yazmadığınız için ayrıntılı cevap alma olanağınızın olmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Biz yardım etmek istiyoruz fakat gereksiz sorular ile başka kullanıcılara yardım etmemizi engellediğinizde bütün amacımız darmadağın oluyor. Peki amaç neydi ? Cevapsız soru kalmaması. Şu anda yapılan nedir ? Gereksiz sorularla vakit kaybetmek. Özet budur kısaca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı