ASUS Rampage V'e Thunderbolt 3 ve Apollo X8 kartları nasıl takılır?

Aegeus

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

ASUS Rampage v Edition 10 anakartıyla kullandığım PC'me Thunderbolt 3 üzerinden çalışan apollo X8 ses kartımı bağlamak istiyorum. Anakartta TB header mevcut olduğundan ASUS Thunderbolt EX3 ve Gigabyte titan Ridge 2.0 add-in Card'larıyla denemeler yaptım. Şöyle bir sorunum var ve bunu 1 senedir uğraşmama rağmen çözemedim. Bir ihtimal benzer sorunu yaşayıp aşmış birileri görür diye buraya yazmak istedim.

Ses kartını uad Software'in görmesi için Apollo'yu açtıktan sonra PC'yi açmam gerekiyor. PC'yi açtıktan sonra ses kartını açarsam TB Control Center üzerinden X8 görülüyor olsa da uad yazılımı ses kartına bağlanmıyor. Hatta çoğu zaman şu sırayla yapmam gerekiyor. Önce Apollo'yu aç - PC'yi aç - (çok düşük ihtimalle uad Console'a bağlanıyor) - bağlanmazsa PC'ye bir restart daha atmam gerekiyor ve ancak o zaman uad software üzerinden X8'i görebiliyorum. Bir kez uad Console'a bağlandıktan sonra genelde X8'i kapatıp açabiliyorum PC'yi kapatmazsam ve yine bağlanıyor ama o da genelde, her zaman değil.

İlk bakışta bu şekilde kullanılabilir gibi duruyor ama her gün her gün bu sorunla yaşamaktan artık gına gelmiş durumda bana. Müzikle uğraşmak yerine bu tip bir sıkıntıyı çözmek için harcadığım saatin haddi hesabı yok. Çok rahat 80 saat üzerinde deneme yanılma yapmışımdır. Farklı PCI-e slotları, farklı Thunderbolt kartları, farklı driverlar, farklı BIOS ayarları dahil her şeyi denedim. Nerede sorun olduğunu bir türlü bulamıyorum. Sanırım sevgili @Recep Baltaş Thunderbolt üzerinden X6'yı sıkıntısız çalıştırmayı başarmıştı. Umarım kendisi burayı görür bir şekilde.

Bu denemelerin bir keresinde her şey tamamen olması gerektiği gibi çalışmıştı, PC'yi açtıktan sonra X8'i açtığımda uad Console'a bağlandı, X8'i kapatıp açtığımda yine bağlandı, PC'yi kapatıp açtığımda yine bağlandı. Tam oldu diye Thunderbolt header kablosunu görünmeyecek şekilde kaldırmak için çıkarıp tekrar taktım ve tekrar başa dönmüş oldum. Yani hotplug olayı aslında çalışabiliyor ama neye göre çalışıyor, neye göre çalışmak istemiyor bir türlü anlayamadım. Aslında temel olarak bir hotplugging sorunu, yani taktığım gibi ses kartını görmesi gerekirken, ses kartının kendi yazılımına bağlanması için bir takım ritüeller uygulamam gerekiyor. Bu kadar denemeden sonra insan uad yazılımının bir sorunu olduğu kanaatini getiriyor ama 1.5 senedir çözmemiş olmaları da pek olası değil gibi bunu.

Uad forumlarında birçok kişide bu sorunu okudum ama çözüm üretebileni görmedim. Yine defalarca uad supporta attığım ticketlara gelen cevaplar insanı katil eder cinsten olduğu için oradan da ümidimi kestim. Hala bana Thunderbolt kablosu mu kullanıyorsun diye sordukları falan oluyor çünkü.

Ses kartında herhangi bir problem yok, kendisi herhangi bir Mac'e taktığım zaman kaymak gibi çalışmakta. Mac sevmediğim için kullanmayı düşünmüyorum mümkünse, o yüzden Mac tavsiyelerinizi lütfen yapmayın. Alder Lake işlemciler gelince built-in Thunderbolt girişi olan bir anakarta geçmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar bu sistemle devam edeceğim. 6950X yerine almaya değer herhangi bir işlemci göremiyorum çünkü piyasada.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı