ASUS ROG 2080S oyunda 70 derece oluyor

302168

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
1
Merhaba arkadaslar,

Sahip oldugum ROG STRIX 2080S kartim yeni cikan CoD MW oyununda her sey Full'de iken 66-67 derecelerde, Overwatch adli oyunda da 70 dereceleri goruyor. Isin ilginc tarafi su, ayni GPU'dan arkadasimda da var ve ben ondan nedense 5-6 derece daha fazla aliyorum.(Onun kullandigi islemci 3700X benimki ise 9700K)bu olay genellikle kasanin hava sirkulasyonu ile alakali gibi duruyor fakat ben kasayi yerde kullaniyorum kendisi de oyle, acaba bu durumda islemcinin GPU'ya fazla yuk bindirmesinden mi kaynaklaniyor? Bir cok test izledim ve 2080 Ti gibi bir kartin dusuk model sogutma sistemi bile daha az isida calisiyor, durum neden kaynaklaniyor olabilir acaba? Son olarak kasa modelleri benim CM MB511 onun ise Xigmatek cockpit mesh.

Son olarak sunu da ekleyeyim, ASUS'un GPU Tweak yazilimindan kendisi basta OC modunda kullaniyordu ben ise Gaming, dedik acaba OC modunde fanlar daha hizli dondugu icin mi benden daha dusuk isida verim aliyor ama hayir baktik ayniymis ve daha sonra ben de onun gibi fan ayari yaptim bir sey degismedi, yardimlarinizi bekliyorum, tesekkurler.

Not: Benim GPU onunkinden bosta daha dusuk, yukte ise de anlattigim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar,

Sahip oldugum ROG STRIX 2080S kartim yeni cikan CoD MW oyununda her sey Full'de iken 66-67 derecelerde, Overwatch adli oyunda da 70 dereceleri goruyor. Isin ilginc tarafi su, ayni GPU'dan arkadasimda da var ve ben ondan nedense 5-6 derece daha fazla aliyorum.(Onun kullandigi islemci 3700X benimki ise 9700K)bu olay genellikle kasanin hava sirkulasyonu ile alakali gibi duruyor fakat ben kasayi yerde kullaniyorum kendisi de oyle, acaba bu durumda islemcinin GPU'ya fazla yuk bindirmesinden mi kaynaklaniyor? Bir cok test izledim ve 2080 Ti gibi bir kartin dusuk model sogutma sistemi bile daha az isida calisiyor, durum neden kaynaklaniyor olabilir acaba? Son olarak kasa modelleri benim CM MB511 onun ise Xigmatek cockpit mesh.

Son olarak sunu da ekleyeyim, ASUS'un GPU Tweak yazilimindan kendisi basta OC modunda kullaniyordu ben ise Gaming, dedik acaba OC modunde fanlar daha hizli dondugu icin mi benden daha dusuk isida verim aliyor ama hayir baktik ayniymis ve daha sonra ben de onun gibi fan ayari yaptim bir sey degismedi, yardimlarinizi bekliyorum, tesekkurler.

Not: Benim GPU onunkinden bosta daha dusuk, yukte ise de anlattigim gibi.

Şaşırılacak bir durum değil kasaya bağlı olarak 5 6 derece fazla ya da az almaniz normal. Zaten 70 derece de fazla bir sıcaklık değil. Arkadasinizin kasasi mesh oldugu için daha duşuk sicakliklar aliyor. Gene de isterseniz fan hızını arttirabilirsiniz ya da kasayı modifiye edebilirsiniz ama bence gerek yok kartınızın keyfini çıkarın 🙂

Arkadaşlar bu durumda o benden çoğu zaman az fps alıyor ve 30-70 fps arası değişiyro bu durum,dediğiö gibi işlemcinin beslemesi ile alakalı bir durum bu sanırım.Overwatch bazlı konuşuyorum.
Dostum kasanın kapağını açıp denedin mi?
Evet hocam kasa açıkken sıcaklık daha da fazla oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı