10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GTG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. QNG veya Alianware alınabilir gibi duruyor.4070, 4070 Ti sistem dizeceğim. Çoğunlukla Valorant oynuyorum.
Monitör olarak 380 Hz mi almalıyım 360 mı? 380 almayı düşünüyorum.
Bu monitör alınır mı? Kronik sorunu var mı?
Monitör kriterlerim, ekranın ayarlanabilmesi, yakınlaştırma veya uzaklaştırma, döndürme vs.
ASUS ROG Strix XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms HDMI DP HDR10 USB 3.2 ELMB SYNC AdaptiveSync Pivot FHD Fast IPS eSports Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS ROG Strix XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms HDMI DP HDR10 USB 3.2 ELMB SYNC AdaptiveSync Pivot FHD Fast IPS eSports Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile XG259QNS ITOPYA'dawww.itopya.com
Linkleri bekliyorum.
10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GtG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. Qng veya alianware alınabilir gibi duruyor.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240h.
Üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.
Arkadaşın da dediği gibi bence de 240 Hz TN panel daha iyi olur.
10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GtG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. Qng veya alianware alınabilir gibi duruyor.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240Hz üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.
"TN panel (twisted nematic):TN, VA ve IPS Panel Arasındaki Fark Ne?
TN, VA ve IPS paneller hakkında bilmeniz gerekenleri ve bu paneller arasındaki farkları yazımızda açıklıyoruz. Yeni bir monitör satın alma aşamasında,www.technopat.net
avantajı: Hızlıdır. Oyunlarda tepki süresi düşüktür. Yani komutlarına hemen cevap verir.
dezavantajı: Renkler ve görüntü kalitesi biraz düşüktür. Yanlardan bakınca ekranı iyi göremezsin.
IPS panel (ın-plane switching):
avantajı: Renkler çok canlıdır. Ekrana her açıdan baksan net ve güzel görünür.
dezavantajı: TN panele göre biraz daha yavaştır ve genelde daha pahalıdır.
Kısaca:
Oyun için hız istiyorsan → TN panel.
Film/dizi izlemek, tasarım yapmak istiyorsan → IPS panel"ChatGPT'den alıntıdır.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240Hz üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.
Ben hem renkli canlı hemde akıcı olsun istiyorum o zaman ips mi almalıyım?"TN Panel (Twisted Nematic):TN, VA ve IPS Panel Arasındaki Fark Ne?
TN, VA ve IPS paneller hakkında bilmeniz gerekenleri ve bu paneller arasındaki farkları yazımızda açıklıyoruz. Yeni bir monitör satın alma aşamasında,www.technopat.net
Avantajı: Hızlıdır. Oyunlarda tepki süresi düşüktür. Yani komutlarına hemen cevap verir.
Dezavantajı: Renkler ve görüntü kalitesi biraz düşüktür. Yanlardan bakınca ekranı iyi göremezsin.
IPS Panel (In-Plane Switching):
Avantajı: Renkler çok canlıdır. Ekrana her açıdan baksan net ve güzel görünür.
Dezavantajı: TN panele göre biraz daha yavaştır ve genelde daha pahalıdır.
Kısaca:
Oyun için hız istiyorsan → TN Panel
Film/dizi izlemek, tasarım yapmak istiyorsan → IPS Panel"ChatGPT'den alıntıdır.
yüksek hz değerlerinde hızlı bir panel lazım ki bu da TN panel oluyor fakat renkler vs o kadar da iyi değil. Benim önerim 280 hz civarlarında alıp fast ıps ekran almak aşağıya örnek model bırakıyorum.TN panel nedir?
Hangisinde TN panel var farkları nelerdir?
ASUS marka ama ve 3 sene garantili öbür markanın ismi yok cismi yok.
ASUS'da ölü pixel oluyormuş sıfır üründe. Çok kararsızım.
Yüksek Hz değerlerinde hızlı bir panel lazım ki bu da TN panel oluyor fakat renkler vs o kadar da iyi değil. Benim önerim 280 Hz civarlarında alıp Fast IPS ekran almak aşağıya örnek model bırakıyorum.
380 Hz yeterli zaten ama canlı olması lazım o zaman IPS daha iyi.
İps alabilirsiniz aynen. attığınız modeller ve arkadaşların paylaştığı modeller arasında kişisel kriterlerinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Çerçeve, ayaklık vs, vsASUS 24,51" XG259QN 1MS 380HZ FREESYNC/G-SYNC eSports FAST IPS Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS 24,51" XG259QN 1MS 380HZ FREESYNC/G-SYNC eSports FAST IPS Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com Sizce hangisi daha iyi?ASUS ROG Strix XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms HDMI DP HDR10 USB 3.2 ELMB SYNC AdaptiveSync Pivot FHD Fast IPS eSports Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS ROG Strix XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms HDMI DP HDR10 USB 3.2 ELMB SYNC AdaptiveSync Pivot FHD Fast IPS eSports Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile XG259QNS ITOPYA'dawww.itopya.com
Ben hem renkli canlı hemde akıcı olsun istiyorum o zaman ips mi almalıyım?