ASUS ROG 380 Hz alınır mı?

mrburakkk

Femtopat
Daha fazla  
4070, 4070 Ti sistem dizeceğim. Çoğunlukla Valorant oynuyorum.
Monitör olarak 380 Hz mi almalıyım 360 mı? 380 almayı düşünüyorum.
Bu monitör alınır mı? Kronik sorunu var mı?
Monitör kriterlerim, ekranın ayarlanabilmesi, yakınlaştırma veya uzaklaştırma, döndürme vs.

Linkleri bekliyorum.

4070, 4070 Ti sistem dizeceğim. Çoğunlukla Valorant oynuyorum.
Monitör olarak 380 Hz mi almalıyım 360 mı? 380 almayı düşünüyorum.
Bu monitör alınır mı? Kronik sorunu var mı?
Monitör kriterlerim, ekranın ayarlanabilmesi, yakınlaştırma veya uzaklaştırma, döndürme vs.

Linkleri bekliyorum.
10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GTG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. QNG veya Alianware alınabilir gibi duruyor.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240Hz üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.

10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GtG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. Qng veya alianware alınabilir gibi duruyor.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240h.

Üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.

TN panel nedir?
Hangisinde TN panel var farkları nelerdir?

Arkadaşın da dediği gibi bence de 240 Hz TN panel daha iyi olur.

ASUS marka ama ve 3 sene garantili öbür markanın ismi yok cismi yok.

10 dakika önce baktım arkadaşım için, Dell Alienware 27 AW2724HF - Asus ROG Strix XG259QNS - Asus ROG Strix XG259QNG Karşılaştırması - Epey şöyle bir karşılaştırma yaptım 1ms GtG olduğu için kabul edilebilir gözüküyor. Qng veya alianware alınabilir gibi duruyor.
Kendim monitör alıyorsam kişisel tercihler nedeniyle 240Hz üstünde TN panel tercih ederdim sanırım.

ASUS'da ölü pixel oluyormuş sıfır üründe. Çok kararsızım.

"TN Panel (Twisted Nematic):
Avantajı: Hızlıdır. Oyunlarda tepki süresi düşüktür. Yani komutlarına hemen cevap verir.
Dezavantajı: Renkler ve görüntü kalitesi biraz düşüktür. Yanlardan bakınca ekranı iyi göremezsin.
IPS Panel (In-Plane Switching):
Avantajı: Renkler çok canlıdır. Ekrana her açıdan baksan net ve güzel görünür.
Dezavantajı: TN panele göre biraz daha yavaştır ve genelde daha pahalıdır.
Kısaca:
Oyun için hız istiyorsan → TN Panel
Film/dizi izlemek, tasarım yapmak istiyorsan → IPS Panel"ChatGPT'den alıntıdır.

"TN panel (twisted nematic):
avantajı: Hızlıdır. Oyunlarda tepki süresi düşüktür. Yani komutlarına hemen cevap verir.
dezavantajı: Renkler ve görüntü kalitesi biraz düşüktür. Yanlardan bakınca ekranı iyi göremezsin.
IPS panel (ın-plane switching):
avantajı: Renkler çok canlıdır. Ekrana her açıdan baksan net ve güzel görünür.
dezavantajı: TN panele göre biraz daha yavaştır ve genelde daha pahalıdır.
Kısaca:
Oyun için hız istiyorsan → TN panel.
Film/dizi izlemek, tasarım yapmak istiyorsan → IPS panel"ChatGPT'den alıntıdır.

Sizce hangisi daha iyi?

"TN Panel (Twisted Nematic):
Avantajı: Hızlıdır. Oyunlarda tepki süresi düşüktür. Yani komutlarına hemen cevap verir.
Dezavantajı: Renkler ve görüntü kalitesi biraz düşüktür. Yanlardan bakınca ekranı iyi göremezsin.
IPS Panel (In-Plane Switching):
Avantajı: Renkler çok canlıdır. Ekrana her açıdan baksan net ve güzel görünür.
Dezavantajı: TN panele göre biraz daha yavaştır ve genelde daha pahalıdır.
Kısaca:
Oyun için hız istiyorsan → TN Panel
Film/dizi izlemek, tasarım yapmak istiyorsan → IPS Panel"ChatGPT'den alıntıdır.
Ben hem renkli canlı hemde akıcı olsun istiyorum o zaman ips mi almalıyım?

TN panel nedir?
Hangisinde TN panel var farkları nelerdir?

ASUS marka ama ve 3 sene garantili öbür markanın ismi yok cismi yok.

ASUS'da ölü pixel oluyormuş sıfır üründe. Çok kararsızım.
yüksek hz değerlerinde hızlı bir panel lazım ki bu da TN panel oluyor fakat renkler vs o kadar da iyi değil. Benim önerim 280 hz civarlarında alıp fast ıps ekran almak aşağıya örnek model bırakıyorum.

Yüksek Hz değerlerinde hızlı bir panel lazım ki bu da TN panel oluyor fakat renkler vs o kadar da iyi değil. Benim önerim 280 Hz civarlarında alıp Fast IPS ekran almak aşağıya örnek model bırakıyorum.

380 Hz yeterli zaten ama canlı olması lazım o zaman IPS daha iyi.

İPS
Sizce hangisi daha iyi?

Ben hem renkli canlı hemde akıcı olsun istiyorum o zaman ips mi almalıyım?
İps alabilirsiniz aynen. attığınız modeller ve arkadaşların paylaştığı modeller arasında kişisel kriterlerinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Çerçeve, ayaklık vs, vs

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı