ASUS ROG 5700XT üsrtme ve sesi ve grafik kayması

omaroz

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce görüntüde videodaki grafik kayması oluşmaya başladı. Bu aralar sürekli ekranda ve sadece CS:GO'da değil her oyunda olmakta. FPS sınırlaması getirdiğimde yine ara ara oluşmakta. Ve bugün fark ettim ki ekran kartımdan ses gelmekte oyuna girince ses daha da artmakta. Ses sürtünme sesi gibi. Böyle bir sorunla karşılaşan bir arkadaş var mı? Var ise nasıl bir yol izledi? Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada tabii ki en kısa sürede garantiye yollayacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- Ryzen 5 3500X.
- ROG X570-F.
- ROG RX 5700XT.
- ROG 360mm sıvı soğutma.
- ROG 650W PSU.
- T-Force 4000MHz 2x8GB RAM.

Sizdeki dikey oluşanların bir benzeri bende de yatay şekilde oluşuyor ara sıra. RX 5600 XT kartım var. Ancak bende bu durum oluştuğunda sistem yeşil ekran verip reset atıyor. Driver olarak önerilen sürüme geçtim. Siz de önerilen sürümü denemelisiniz bence.

Bende hem dikey hem yatay oluyor. Sürüm olarak önerilen sürüm ve birçok eski sürümü denedim sonuç aynı. Bende reset atma gibi bir durum söz konusu olmadı. Bende de sizin dediğiniz gibi arada sırada oluşmaktaydı şu an bu halde, bence sizde dikkatli olmalısınız.

Bende hem dikey hem yatay oluyor. Sürüm olarak önerilen sürüm ve birçok eski sürümü denedim sonuç aynı. Bende reset atma gibi bir durum söz konusu olmadı. Bende de sizin dediğiniz gibi arada sırada oluşmaktaydı şu an bu halde, bence sizde dikkatli olmalısınız.
Öyle garip kartlar ki, kartın kendisi mi bozuk driver mı sorunlu gerçekten anlam veremiyorsunuz. Ancak sizde reset atma gibi bir durum söz konusu değilmiş ve ses sorunu olduğunu da belirtmişsiniz. Belki çektiğiniz video ile garantiye başvurmak en doğrusu. Benimde bu sorunlarım devam ederse yapacağım ilk iş servise yollamak olacak. Ancak gelecek olan karttan ümitli miyim, oda ayrı bir konu tabi ki 🙂

Benim öğrenmek istediğim aynı sorun yaşayan var mı veyahut yaşayıp çözüm bulan var mı? Ekran kartını garantiye yolladım bugün geri geldi. Sorunsuz çalışıyor ve testlerden geçti sonucu aldım. OCCT'de tam yükte çalıştırdım psudada bir sorun gözükmüyor. Önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı