Ben şöyle düşünüyorum kendi ihtiyacım doğrultusunda; ASUS ROG Ally X ben Steam Deck OLED'i aldığımda 2 katıydı fiyat olarak. Steam Deck her sene yenisi çıkan bir konsol değil diğerlerinin aksine ve büyük bir yenilik olmadıkça yenisini bir süre çıkartmayacaklarını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. ASUS ROG Ally gibi cihazlar sık yenileniyor ve daha çabuk eskiyor gibime geliyor. Windows olması hem avantaj hem dezavantaj. Ben sadece 1 yerden güncelleme yapıyorum, ekran kartı, Windows güncellemeleri vs uğraştırmıyor.
Daha çok konsol gibi el bilgisayarına göre ve optimizasyonları daha başarılı. Tabii ki kas gücü olarak geride ama ben RDR2 videosu izlemiştim ROG Ally X ve SD OLED'in kıyaslandığı. ROG Ally X daha yüksek FPS veriyor ancak tutarsız. FPS aralığı 8 - 117 civarı rakamlarda değişiyorken SD daha düşük 40 FPS civarı vermesine rağmen FPS pek değişmiyor ve daha stabil, pil ömrü daha iyi, ergonomisi şaşırtıcı derecede hoşuma gitti ve OLED ekran gerçekten güzel.
Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda daha çok hoşuma gitti SD. Önden iyice araştırdım ve kıyasladım diğerleriyle. SD'de olsa ASUS'ta olsa Cyberpunk gibi FPS oyunları oynamayacağım mesela cihazda, laptoptan devam onlara. Eve gelince hızlı bir şekild, e kısa oyun süresiyle mümkün olduğunda prize bağlı kalmadan oyun oynamak istiyorum. Kişinin kendi tercihine kalmış cihaz seçimi.