ASUS ROG Ally X alınır mı?

Daha fazla  
Merhaba. Haftanın 5 günü yurtta kalan bir öğrenci olarak yurdumuzda yatak dışında başka bir şey olmadığı için haliyle can sıkıntısı oluyor. Bilgisayarım olmasına rağmen kasa olduğu için tabii ki taşıyamıyorum. Bu yüzden aynı bilgisayar gibi olan el konsoluna yöneldim. Bu konsol uzun ömürlü olur mu? Bilgisayarda gibi zevk alabilir miyim? Sizin önerileriniz nelerdir? (Cihazı yurt dışından alacağım.)

Gayet güçlü bir cihaz ancak bir laptop performansı beklemeyin tabii. Yurtta kalıyorsanız ve imkanınız varsa oyuncu laptopu öneririm. Sadece oyun içinse AAA oyunlarda prize takılı oynamanız gerekecek. Alternatif olarak Steam Deck düşünebilirsiniz. Genelde ne tarz, ne kadar ağır oyunlar oynayacaksınız?

Gayet güçlü bir cihaz ancak bir laptop performansı beklemeyin tabii. Yurtta kalıyorsanız ve imkanınız varsa oyuncu laptopu öneririm. Sadece oyun içinse AAA oyunlarda prize takılı oynamanız gerekecek. Alternatif olarak Steam Deck düşünebilirsiniz. Genelde ne tarz, ne kadar ağır oyunlar oynayacaksınız?

Steam Deck çok iyi bir alternatif değil hocam gerek performansı olsun. ASUS ROG Ally X şu an için bence en iyi el konsolu. Bu yıl daha iyi el konsolları çıkacaktır ASUS ve diğer firmalar tarafından zaten.

Steam Deck çok iyi bir alternatif değil hocam gerek performansı olsun. ASUS ROG Ally X şu an için bence en iyi el konsolu. Bu yıl daha iyi el konsolları çıkacaktır ASUS ve diğer firmalar tarafından zaten.
Ben şöyle düşünüyorum kendi ihtiyacım doğrultusunda; Asus ROG Ally X ben Steam Deck Oled'i aldığımda 2 katıydı fiyat olarak. Steam Deck her sene yenisi çıkan bir konsol değil diğerlerinin aksine ve büyük bir yenilik olmadıkça yenisini bir süre çıkartmayacaklarını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Asus Rog Ally gibi cihazlar sık yenileniyor ve daha çabuk eskiyor gibime geliyor. Windows olması hem avantaj hem dezavantaj. Ben sadece 1 yerden güncelleme yapıyorum, ekran kartı, windows güncellemeleri vs uğraştırmıyor.

Daha çok konsol gibi el bilgisayarına göre ve optimizasyonları daha başarılı. Tabii ki kas gücü olarak geride ama ben RDR2 videosu izlemiştim Rog Ally X ve SD Oled'in kıyaslandığı. ROG Ally X daha yüksek fps veriyor ancak tutarsız. FPS aralığı 8 - 117 civarı rakamlarda değişiyorken SD daha düşük 40 FPS civarı vermesine rağmen FPS pek değişmiyor ve daha stabil, pil ömrü daha iyi, ergonomisi şaşırtıcı derecede hoşuma gitti ve OLED ekran gerçekten güzel.

Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda daha çok hoşuma gitti SD. Önden iyice araştırdım ve kıyasladım diğerleriyle. SD'de olsa Asus'ta olsa Cyberpunk gibi FPS oyunları oynamayacağım mesela cihazda, laptoptan devam onlara. Eve gelince hızlı bir şekild,e kısa oyun süresiyle mümkün olduğunda prize bağlı kalmadan oyun oynamak istiyorum. Kişinin kendi tercihine kalmış cihaz seçimi.

Ben şöyle düşünüyorum kendi ihtiyacım doğrultusunda; ASUS ROG Ally X ben Steam Deck OLED'i aldığımda 2 katıydı fiyat olarak. Steam Deck her sene yenisi çıkan bir konsol değil diğerlerinin aksine ve büyük bir yenilik olmadıkça yenisini bir süre çıkartmayacaklarını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. ASUS ROG Ally gibi cihazlar sık yenileniyor ve daha çabuk eskiyor gibime geliyor. Windows olması hem avantaj hem dezavantaj. Ben sadece 1 yerden güncelleme yapıyorum, ekran kartı, Windows güncellemeleri vs uğraştırmıyor.

Daha çok konsol gibi el bilgisayarına göre ve optimizasyonları daha başarılı. Tabii ki kas gücü olarak geride ama ben RDR2 videosu izlemiştim ROG Ally X ve SD OLED'in kıyaslandığı. ROG Ally X daha yüksek FPS veriyor ancak tutarsız. FPS aralığı 8 - 117 civarı rakamlarda değişiyorken SD daha düşük 40 FPS civarı vermesine rağmen FPS pek değişmiyor ve daha stabil, pil ömrü daha iyi, ergonomisi şaşırtıcı derecede hoşuma gitti ve OLED ekran gerçekten güzel.

Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda daha çok hoşuma gitti SD. Önden iyice araştırdım ve kıyasladım diğerleriyle. SD'de olsa ASUS'ta olsa Cyberpunk gibi FPS oyunları oynamayacağım mesela cihazda, laptoptan devam onlara. Eve gelince hızlı bir şekild, e kısa oyun süresiyle mümkün olduğunda prize bağlı kalmadan oyun oynamak istiyorum. Kişinin kendi tercihine kalmış cihaz seçimi.

Ya tabii o konuda Steam Deck OLED daha optimize olduğundan FPS dalganması vs daha az olup ayrıca fiyatı da az olacaktır. Ama karşısındakş rakibi çok daha pahalı ancak daha fazla performans+Windows sistemle geliyor. Her yıl eskimesi hem doğru hem yanlış bence tamam her yıl ASUS vs markalar el konsolu çıkartıyor fakat bu önceki yaptıkları işi hemen eskidiğini göstermez bence. Tabii ki de PC kadar uzun ömürlü olmaz el konsolları ama en azından 3-4 yıl idare ederler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı