Arkadașlar merhaba herkese, bugün büyük bir hevesle aldığım ancak sonrasında hayal kırıklığına uğratan bir cihaz ASUS ROG Ally X'ten bahsetmek istiyorum. Bu bir AMD işlemcili ve grafik kartlı taşınabilir bilgisayar-konsol karışımı bir cihaz. İçerisinde Windows 11 Home ile geliyor. Fiyatı bayağı bir abartılı Türkiye'de tam fiyatını bilmiyorum ancak ben 1100 Kanada dolarına aldım ve pek memnun etmedi cihaz açıkçası. Memnun etmemesinin başlıca sebebi performansı. Oyunlarda gerçekten ciddi FPS düşüşü oluyor, FPS 90 iken birkaç saniyeliğine de olsa 40'lara kadar düşüp sonrasında tekrar yükseliyor. Örneğin en basit oyunlardan birisi Far Cry 3. 720P'de ve minimum ayarlarda 70-100 FPS veriyor ortalama (dediğim gibi 40'lara düşüşler oluyor). GTA 5 de aynı şekilde. 24 GB RAM var ama sonuç boş.
Benim yorumuma göre bu cihaz aceleye getirilmiş bir cihaz arkadaşlar. Bildiğiniz üzere önce ASUS ROG Ally modeli çıktı, bu ilk modeldi zaten renginden ayırt edebilirsiniz, o beyaz. X modeli ise siyah ve fiyatı çok daha fazla. Özellik olarak RAM 8'den 24'e çıkış yapmış ancak fazla bir performans artışı mevcut değil. En azından benim deneyimime göre. ROG Ally'den hemen sonra X modelini çıkartmaları bir hâtaydı bence, biraz daha uğraşıp geliştirmelilerdi. Aynı șeyler MSI claw içinde geçerli. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Herkese iyi sosyaller.
Eki Görüntüle 2395662
Hocam monitöre bağlayınca 30 fps zor verir diye düşünüyorum.Rog Ally X modeli işlemci ve grafik kartı olarak Rog Ally modeli ile aynı, yalnızca RAM ve batarya farkı bulunmakta bildiğim kadarıyla, devasa bir performans farkı beklemek başlıca hata bu hususta. Öte yandan teknik detayına hakim olmamakla birlikte, belirli başlı ayarlar yapıldığında, AMD'nin geliştirdiği bir teknolojiyle performans daha stabil hale geliyor diye biliyorum.
Ben de Rog Ally X almak istiyorum, monitöre bağlayıp ufak tefek oyunlar oynamak için, hiç denediniz mi?
Hocam diğer incelemeler kadar başarılı olmadığını kabul ediyorum. Ancak dediğim gibi Rog Ally modeli 600-700$ iken X modelinin 1100$ olması saçma. Performans değişmemiş pil haricinde.İade et dostum o zaman.
Evet saçma bu arada fiyat farkı, pil veHocam monitöre bağlayınca 30 fps zor verir diye düşünüyorum.
Hocam diğer incelemeler kadar başarılı olmadığını kabul ediyorum. Ancak dediğim gibi Rog Ally modeli 600-700$ iken X modelinin 1100$ olması saçma. Performans değişmemiş pil haricinde.
Hocam bilginiz var ise hangi ayarlar onlar? Yapayım hemen.Evet saçma bu arada fiyat farkı, pil ve
ram için değmez. Bende Ally Z1X alacağım. Ama belirli ayarlar var oyunlar özelinde, siteyi paylaşabilirim isterseniz, o ayarlar oyunda maksimum performans almanızı sağlıyor. Çünkü yorumlar genel olarak çok güzel cihazla ilgili, ayarlamaları sağlarsanız daha faydalı olacaktır.
Hocam bilginiz var ise hangi ayarlar onlar? Yapayım hemen.