ASUS ROG Azoth için Türkçe keycap önerisi

Ben gaming.gen.tr'den aldım. Evet TR olduğu için ABS keycap var ama gayet başarılı, PBT olsun gibi bir şey aratmadı. Benim keycap almak isteme sebebim font ve tuşların rengi. Özellikle biraz daha krem-beyaz retro tarzda bir keycap bulursam alıp kullanmak istiyorum.

Ben de ASus Rog Azoth ve APex Pro Tkl arasında kaldım. Bilek desteği ve PBT farkı var. Sizce bilek desteği olmaması ve PBT pişmanlık verir mi Asus tercih edersem?

Ben de ASUS ROG Azoth ve Apex Pro TKL arasında kaldım. Bilek desteği ve PBT farkı var. Sizce bilek desteği olmaması ve PBT pişmanlık verir mi ASUS tercih edersem?

Bir arkadaşım Apex Pro TKL'nin kablosuz versiyonunu kullanıyor. Başta optik tuşlara mesafeli bakıyordu fakat sonra epey sevdi. Benim de test etme şansım oldu ve ikisi de gayet başarılı klavyeler. Sadece bazı tuşları optik bazılarının normal olması sinir bozucu olur mu bilemiyorum fakat malzeme kalitesi ve paket içeriği bakımından Azoth'u tercih ederim.

Hocam merhaba öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim ama ben de bu klavyeden almayı düşünüyorum birkaç sorum olacaktı. Aklımda ilk başta Apex Pro TKL Wireless ve Logitech G Pro X TKL vardı fakat Apex Pro'nun çok fazla kronik problemi olduğunu okudum. Çok fazla sorun yaşayan gördüm yani. Logitech'i de fiyatına göre çok eksik bulmuşlar o yüzden neredeyse herkesin övdüğü ASUS Azoth'a yöneldim. Kafamdaki sorular şunlar

1-Klavyeyi ne zamandır kullanıyorsunuz? Çift tıklama, LED sönmesi veya benzeri bir problem ile hiç karşılaştınız mı? Çok değil ama 1-2 kişi gördüm bir süre sonra çift tıklamaya başlıyor diyen o yüzden sormak istedim.
2-Klavyenin OLED ekranından memnun musunuz? Ne kadar sık kullanıyorsunuz ve OLED ekranda burn-in yani yanma gibi bir durum yaşadınız mı? OLED ekranlı tüm klavyelerde böyle yanma sorunu olduğunu okuyorum çünkü.
3-Klavyenin pil ömrü nasıl? Ben genelde klavyeyi en düşük parlaklık ile aydınlatması açık şekilde kullanıyorum. OLED ekranı da en düşük parlaklık ile kullanmayı düşünüyorum sizce ortalama ne kadar gider şarjı?

Zamanınız olunca cevaplayabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Ben cevaplayım hocam 6 aydır kullanıyorum. Daha öncesi YK830 kullanıyordum. Çift yazma durumu switch ile alakalı bir konu bir sonra switchler aşırı hassasiyetleşiyor diğer adıyla switch breake oluyor smooth bir tat oluyor yazarken. Oled ekrandan memnunum. One Piece'den Zoro gifi var aldığım günden beri bir problem yok. Klavyenin pil ömrü ben rgbleri ve oledi kapatmıyorum aydınlatmalar açık. ortalama 8-9 gün görüyorum minimum. Ve gün içerisinde aktif kullanıyorum. Aldığım günden itibaren sadece keycapleri değiştirdim double shoot pbt evangalion keycapler ile kullanıyorum gayet memnunum.

Cevap için çok teşekkürler hocam. Ben de internette biraz daha araştırıp en az problemli model gibi göründüğü için Azoth almaya karar verdim. Klavye daha 2-3 saat önce elime ulaştı şu an Azoth ile yazıyorum ve klavyenin sesi o kadar hoşuma gitti ki şu an yazarken bile mutlu ediyor. RGB'yi %25'e aldım zaten ışıklandırma kısmını sadece geceleri tuşları görebilmek için kullanıyorum o yüzden bataryası uzun gider gibi geliyor. OLED ekranı da %25 parlaklığa aldım burn-in olacaksa bile hemen olmasın diye ama 6 ayda sizde sorun yaratmadıysa kısa zamanda çok sorun teşkil etmez herhalde diye düşünüyorum. Çift yazma ile ilgili söylediğiniz şeyi tam anlayamadım siz bu problemi yaşadınız mı yoksa neden olduğu hakkında mı bilgi verdiniz sadece? Eğer dediğiniz gibi switch ile alakalı bir problem ise klavye hot swappable olduğu için herhalde büyük bir problem yaşatmaz böyle bir sorunla karşılaşsak bile. Zaten kutu içeriğini çok beğendim 3 adet switch de çıkıyor. Klavye modlama işinden pek anlamam switchleri de sevdiğim için yakın zamanda değiştireceğimi sanmıyorum ama keycap değiştirme işine ben de girebilirim.

Bu arada ekranda GIF kullandığınızı söylemişsiniz internette okuduğum kullanım deneyimlerinde de hareketli bir GIF koyarsanız burn-in riski azalıyor diye okumuştum sizin de problem yaşamama sebebiniz o olabilir. Sabit bir görüntü olduğu zaman burn-in yaşanıyor çünkü bu şikayeti okuduğum kişiler CPU,GPU sıcaklığı gibi değerleri ekranda açan kişilerdi genelde.

Tekrar cevabınız için teşekkür ederim

Selamlar hocam ben size yaşadığım problemi anlatayım, itopyadan azoth klavye satın aldım çift basma problemi yaşadım. 3 kere servise gitti en son param iade edildi. Sonra çok araştırdım klavye dayanamadım yine Azoth aldım incehesaptan hatta şuan belli markalarda para iadesi olayı var linki bırakıyorum. ASUS Promotion param hala iade olmadı bekliyorum bakalım. Switch de eğer çift basma sorunu yaşarsanız iade ile uğraşmayın kronik sorun deyip şu swithcleri alın ben sipariş ettim 2 paket sorun olursa direkt değiştiricem çünkü bu fiyata iyi bi klavye yok link: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BM9L9C5T/ref=ox_sc_act_title_3?smid=AJJW1W45HAUSR&psc=1

özetle klavye çok güzel klavye çift basma sorunu mevcut şuan bende yok ama olabilir. Bu arada pc açılınca ledlerim yanmıyor hala bu problem yurtdışı asus forumlarındada yazıyor kronik bi uygulamaları var koskoca Asusun.

Dosya Ekleri

• 230afb49-d2a0-4f66-9b29-c2101b46889a.jpg
    247,3 KB · Görüntüleme: 108

Öncelikle iade mevzusunu söylediğiniz için teşekkürler böyle bir şeyden haberim yoktu. Ben de Amazon'dan aldım ama satıcı İncehesap'tı bir problem olmaz umarım. Fatura istedim şimdi ben de başvuracağım. Gerçi sitede stoklarla sınırlıdır yazmışlar o ibarenin arkasına saklanarak geri ödeme yapmazlarsa şaşırmam ama şansımızı deneyelim.

Çift basma sorununa gelirsek eğer her modelde yaşanıyorsa ve kaçış yoksa o biraz üzücüymüş. 7 bin lira verip de problem yaşayacağını bilerek kullanmak hoş değil. Gönderdiğiniz switchlerin sesi ve hissiyatı klavyenin orijinal switchlerine benziyor mu? Asus'un en beğendiğim yönü aşırı sessiz olması ve hissiyatının çok iyi olması çünkü. Eğer yeni switch takımı almam gerekirse yine aynı sese ve hissiyata sahip olan switchlerden almak isterim.

Dediğiniz gibi bu fiyata daha iyi bir klavye bulamadım ben de. Çok fazla para vermemize rağmen böyle sorunları olan klavyeler arasından seçim yapmak da çok saçma ya. Umarım üzmez. Klavyede Türkçe karakter olması da benim için ekstra pozitif. Bu fiyattaki diğer baktığım modellerin neredeys hiçbirinde Türkçe karakter desteği yoktu. Gerçi "Ö, Ç, Ş, Ğ, Ü ve İ" harfleri klavyenin geri kalanının yazı fontu ile çok uyumlu değil. Diğer harflerin fontu daha büyük iken Türkçe karakterler küçük kalmış orijinalinin o olmadığını hissettiriyor yani ama yine de olması güzel bir şey.

Ha bir de bir sorum var piyasadaki tüm switchler bu klavye ile uyumlu mudur? Yani switch almam gerekirse bir problem yaşar mıyım bakmam gereken bir şey var mıdır almadan önce?

Şöyle düşünün klavyeyi alın kullanın çift basma problemi yaşarsanız türkiyeye gelecek olan Extreme ile yükseltirsiniz paranız iade olursa yatırım gibi düşünün garantili ürün sonuçta 2 yıl.

Switchleri forumda bi arkadaş önerdi denemedim açıkcası daha kenarda duruyor ellemedim.

Dediğiniz gibi türkçe olupta garantili bu fiyatlara ürün yok. Çin mallarının basitliği 5 binden başlıyor zaten gerek yok.

Siteye başvurun kapanırdı iade bitseydi problem yok.

Forumda çok da aktif olmadığım için yeni cevaplıyorum kusura bakmayın.

1) Çift yazma sorunu nadir de olsa yaşıyorum fakat ciddi rahatsızlık yaşanacak bir şey değil. Hemen her klavyede yaşadığım seviyede. Yoğun yaşadığım tek klavye Logitech G613 modeliydi ki o da Omron üretimi switchler kaynaklı o modelde kronik bir problem malesef.

2) OLED ekran sürekli açık ve CPU-GPU frenalns ve sıcaklık verilerini göstermek için kullanıyorum. Herhangi bir burn-in yaşamadım. OLED-LED tüm ekranlarda bir süre sonra burn-in yaşanıyor malesef. Haliyle siz yaşamazsınız diyemem fakat bende bir yıla yakın süredir bir sorun olmadı.

3) Pil ömrü klavyenin en memnun olduğu yanlarından biri diyebilirim. İş için de gün içi yazışmalarda sık kullandığım halde hala yaklaşık iki haftada bir şarj etmem yeterli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…