İnceleme ASUS ROG Delta S

Merhabalar,

10 yaşında CS 1.6 ve 2 yıl sonra Minecraft ardından 3 yıl sonra CS:GO'ya ve sonrasında yeni çıkmış olan çoğu oyunda, yapabildiğimin en iyisini yapmak için çok uğraştım. Ve bunlar için elbette ekipmanlarıma çok önem vermeye çalıştım. İlk olarak Panasonic'in mavi renkli bir kulaklığı ile başlamıştım. Ardından Logitech H150 ve sonrasında nihai bir oyuncu kulaklığı olan ASUS ROG STRIX 2.0. Bu kulaklığın her yeri deri olması, ürünü çok kaliteli yapıyordu fakat sonradan oluşan kronik hatalardan dolayı 2 yıl ardından iade gerçekleşmişti.

Amazon.com'da, daha henüz tanıtımı bile çıkmamış olan Corsair Void Pro kulaklığın ön siparişi bulunuyordu ve vergiler dahil bana 280TL'ye denk gelmişti. Mikrofonu ve sesi inanılmaz iyi derecedeydi. Bu kulaklık ile 2-3 yıl geçirdikten sonra, birazda hor kullanımımdan kaynaklı, kablosunda yırtılmalar ve mikrofonuna yanlışlıkla elim çarpmasından kaynaklı yerinden kopması meydana gelmişti. Daha sonra artan kulaklık fiyatları ve benim paramın azlığından kaynaklı mecburen SteelSeries Arctis 5 almak zorunda kalmıştım. Bu kulaklık ile geçirdiğim 2 yıl içerisinde, oyun hayatımın en kötü yılları olmuştu. Ses kalitesi desen yok, rahatlık desen yok. Dandik bir üründen ilerisi değildi fakat belirttiğim gibi mecbur kalmıştım.

Ve daha sonrasında o çok özlemiş olduğum ASUS kalitesine dönmek istedim. Normal şartlar altında tekrardan Corsair alacaktım fakat görünüşü ve yazılım konusunda pek rahat edemiyordum. Tüm ekipmanlarım Razer ve bilgisayar parçalarım ASUS olduğu için, fazla yazılım yüklememek amaçlı bu 2 firma arasında kulaklık arayışına girdim.

İstediklerim şu özelliklerdi:
  1. Maksimum 320Gr olması,
  2. Deri olması,
  3. RGB ışıkları olması, (Şart değil.)
  4. 50mm sürücüsü olması,
  5. Ergonomik açısından kulakçıkların sağa ve sola dönebilir olması,
  6. Taşınabilir olması ve her platforma uyum sağlaması, (bundan dolayı sadece USB desteği olmaması gerekiyordu.)
  7. Mikrofon kalitesinin olabildiğince en üst seviyede olması.

Önüme işime yarayacak birçok kulaklık çıktı ve nedenlerine göre elemeleri şu şekilde:
  • ASUS ROG Delta, Amazon incelemelerine baktığımda, 1 yılı aşkın kullanan kullanıcılar, kafa bandında soyulmalar ve RGB ışıklarında sorun meydana geldiği söylemiş. Ağırlığı ise 380Gr.
  • ASUS ROG Delta Core (Evet RGB yok ama görüntüsü güzel.), aynı ürün bandında olduğu için yine soyulmalar olabileceğinden dolayı ve 360Gr.
  • ASUS ROG STRIX Fusion 300 (Evet RGB yok ama görüntüsü güzel.), mikrofon biraz kısa olması beni korkuttu fakat ses kalitesi neredeyse kondansatör kadar iyiydi fakat bunun da ağırlığı 360Gr.
  • Razer Nari, kablosuz olması benim için çok büyük bir artı fakat aynı zamanda pilden gelen ekstra ağırlıktan dolayı almak istemedim, 430Gr.
  • Razer Kraken Ultimate, Kulakçıkların dönememesi, sadece USB bağlantılı ve ağırlığından dolayı almak istemedim, 390Gr.
  • Razer Kraken Tournament Edition (Evet RGB yok ama görüntüsü güzel.), Kulakçıkların dönememesi ve dandik malzeme kalitesinden almak istemedim.
  • Razer Blackshark V2 (Evet RGB yok ama görüntüsü güzel.), Bu kulaklığın birçok özelliği iyi ve ucuz olmasına rağmen, kulak padleri kumaş olduğu için ve mikrofon kalitesinden emin olamadığım için almak istemedim. Aksi taktirde çok hafif ve ihtiyacımı karşılayacak bir kulaklıktı.

    ASUS ROG Delta S:
    Bir önceki serinin bir üst modeli olduğunu göz önünde bulundurarak, ses kalitesinin ve mikrofon kalitesinin en azından, bir önceki neslin mikrofonu kadar iyi olabileceğini düşündüğüm ve kafa bandı kısmının ASUS ekibinin elden geçirdiği için, yenilenmiş ses teknolojileri, yeni karbon fiber görünümü, yapay zeka mikrofon ve 300Gr ağırlığı ile gönlümü fethetti. Ayrı ayrı kondansatör mikrofon ve kulaklık alacağıma, aynı paraya 2'si bir arada alayım dedim.
Not: Normal şartlarda Kraken Ultimate veya herhangi bir ASUS kulaklık alırsam ekstra kondansatör mikrofon almaya ihtiyaç duymayacaktım çünkü inceleme videolarından izlediğim kadarıyla hepsi benim için yeterli seviyedeydi fakat diğer kalan kulaklıklar nispeten daha ucuz olacağından dolayı, onları alsaydım yanında Razer Seiren X almayı düşünüyordum.

KulaklıkKutu2.jpg


KulaklıkKutu.jpg


KulaklıkPed.jpg


Kulaklık2.jpg

Satın alım:​

Amazon.com üzerinden indirimle vergiler dahil 280$'a aldım. 4 günde elime ulaştı.

İlk izlenim:​

Kulaklığı elime alır almaz, o kalitesini içimde hissettim. Kutu içeriği çok zengin olmasa da idare eder seviyedeydi. En azından bir ROG çıkartması çıkabilirdi.
Kulaklığı bilgisayara takmamla beraber yanan ışıkları, beni benden aldı. İnternette gözükenden çok daha güzel ve canlı. Üstelik o kulaklıklardan ses gelince, of of. Yok böyle bir ses. İçim eridi adeta. Tabii bu sevincim mikrofon testine kadar sürdü...

KulaklıkBağlantı.jpg


Kulaklık.jpg


Kulaklık3.jpg

Son izlenim:​


Kulaklığın ses kalitesi ve rahatlığı gerçekten çok iyi fakat mikrofon kalitesi çok kötü. Giriş seviyesi kulaklıkların bile mikrofon kalitesi daha iyi. Bunu ASUS'a ilettim, gerçi internette birçok kişi bu konuda müzdarip ama yine de bende alıp denemek istedim. Umarım ASUS konu hakkında bir atılım yapar, en azından tüm ASUS ROG Delta S kullanıcılara, ASUS ROG Delta kalitesinde mikrofon gönderseler yeterli olur.

Yapay zeka özelliğini kapattım ve ASUS ROG Delta kulaklıkta bulunan varsayılan mikrofon ayarları ile aynı yaptım. Gürültü geçidi %20, Mükemmel Ses %80 olarak. Hepsini kapatarakta denedim. Yine çok kötü. ASUS ROG Delta'nin mikrofonu adeta kondansatör mikrofon gibi ses alırken bu mikrofonun sesi, giriş seviyesi, yeni yeni piyasaya giren markaların kulaklıkların mikrofonundan bile daha kötü.

ASUS ROG Delta kulaklığın bir üst modeli olarak geçen kulaklığının mikrofonunun bu kadar kötü olması çok saçma, üstelik fiyatı bu kadar fazla iken. Ben hem ses + mikrofon aradan çıkartmak için bunu tercih etmiştim fakat aynı fiyata kondansatör mikrofon alıp, üstüne işimi görecek kulaklık alabilirdim. Şu an iade konusunda karar aşamasındayım ama ses kalitesinin çok iyi olduğu için karar vermekte zorlanıyorum. Diyorum belki ileride kondansatör mikrofon alırım. Fakat kulaklık parasına işi kökten bitirecek ekipmanlar alabilecekken neden biraz daha fazla ses kalitesi için 2 katı para ödeyeyim, diyorum.

Kısaca artıları:​

1- Ağırlığı çok iyi, 300 gram.
2- Güncellenmiş sürücüler ve yeni barındırdığı teknolojiler ses kalitesini çok daha iyi yapmış.
3- İnsan gözlerini RGB ışıklarından alamıyor. Çok güzeller.
4- Type-C olması birçok platformda işi kolaylaştırıyor.
5- Kulaklık çok rahat.

Eksileri:​

1- Mikrofonu çok kötü, abartısız çok kötü. Giriş seviyesi kulaklığın mikrofonu dahi daha iyi.
2- Yapay zeka gürültü engelleyicisi, kulaklığı tanıttıkları kadar iyi çalışmıyor. Sesler ayırt edilebilecek kadar karşı tarafa gidiyor. Düşük, orta, yüksek olmak üzere 3 modu var. Yüksek modu biraz daha iyi olsa da, çok kötü olan mikrofon kalitesi, daha da kötüleşiyor.
Bu mikrofon sorununun acilen çözülmesi gerekiyor, bu kadar para veripte bu kaliteyi almak rezillikten başka bir şey değil.
3- Taşınabilirlik bakımından, kablosu kulaklıktan çıkabilseydi daha güzel olabilirdi fakat böyle olmasıda çok sorun teşkil etmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar konu biraz eski tarihte kalmış fakat şuanda Rog Delta ile Delta S arasında kaldım. İkisi arasında 800TL gibi bir fark var yani neredeyse kaliteli bir kulaklık parası, sizce ikisi arasında 800TL ye değecek bir fark var mı?
Bence, net olarak söylüyorum 800 TL ye değecek bir fark yok.
Delta S sadece daha hafif ve sürücüleri ekolayzer özelleştirmesi daha başarılı.
Benim için farkları bunlar diğer tüm özellikleri aynı. Hatta Deltanın mikrofonu daha iyi diyebilirim.
Kafanı karıştırmak istemem ama Corsair HS80 ni incelemeni tavsiye ederim.
 
Selamlar. Asus rog delta almayı düşünüyorum, şuan da 1500 lira. Bu fiyata değer mi. Sadece oyun amaçlı. Günde en fazla 2-2,5 saat kadar oyun oynuyorum.
 
Asus Rog Delta 'da Armoury II yazılımı mevcut ama Asus Rog Delta S modelinde bu malesef yok. Ses kalitesi yarı yarıya düşüyor. Armoury Crate programı biraz sıkıntılı. Ben ilk crate programını yükledim, oradan yaptığım EQ ayarı ile Armoury II yazılımındaki EQ ayarı aynı olmasına rağmen ses kalitesi neredeyse 2 kat artmıştı. Asus rog delta s modelini aldım şuan, neredeyse 2 katı daha az ses alıyorum.

[CODE title=".nsx olarak kaydedin Armoury II yazılımından eq ayarını içe aktarın. Farkı göreceksiniz. Asus Rog Delta"]<?xml version="1.0"?>
<nhSettings>
<Settings>
<kNhSet_HpVirtualSurroundState Value="1" />
<kNhSet_ReverbState Value="1" />
<kNhSet_ReverbFilterId Value="0" />
<kNhSet_ReverbGain Value="21" />
<kNhSet_EQState Value="1" />
<kNhSet_EQId Value="6" />
<kNhSet_EQ31HzGain Value="65" />
<kNhSet_EQ62HzGain Value="54" />
<kNhSet_EQ125HzGain Value="43" />
<kNhSet_EQ250HzGain Value="37" />
<kNhSet_EQ500HzGain Value="19" />
<kNhSet_EQ1kHzGain Value="41" />
<kNhSet_EQ2kHzGain Value="49" />
<kNhSet_EQ4kHzGain Value="52" />
<kNhSet_EQ8kHzGain Value="71" />
<kNhSet_EQ16kHzGain Value="57" />
<kNhSet_BassBoostState Value="1" />
<kNhSet_BassBoostGain Value="45" />
<kNhSet_CompressorState Value="1" />
<kNhSet_CompressorLevel Value="21" />
<kNhSet_ClarityState Value="1" />
<kNhSet_ClarityVoiceGain Value="18" />
<kNhSet_NoiceGateState Value="0" />
<kNhSet_NoiceGateGain Value="0" />
<kNhSet_NoiseReductionState Value="1" />
<kNhSet_NoiseReductionGain Value="96" />
</Settings>
</nhSettings>[/CODE]
 
Son düzenleme:
Asus Rog Delta 'da Armoury II yazılımı mevcut ama Asus Rog Delta S modelinde bu malesef yok. Ses kalitesi yarı yarıya düşüyor. Armoury Crate programı biraz sıkıntılı. Ben ilk crate programını yükledim, oradan yaptığım EQ ayarı ile Armoury II yazılımındaki EQ ayarı aynı olmasına rağmen ses kalitesi neredeyse 2 kat artmıştı. Asus rog delta s modelini aldım şuan, neredeyse 2 katı daha az ses alıyorum.

[CODE title=".nsx olarak kaydedin Armoury II yazılımından eq ayarını içe aktarın. Farkı göreceksiniz. Asus Rog Delta"]<?xml version="1.0"?>
<nhSettings>
<Settings>
<kNhSet_HpVirtualSurroundState Value="1" />
<kNhSet_ReverbState Value="1" />
<kNhSet_ReverbFilterId Value="0" />
<kNhSet_ReverbGain Value="21" />
<kNhSet_EQState Value="1" />
<kNhSet_EQId Value="6" />
<kNhSet_EQ31HzGain Value="65" />
<kNhSet_EQ62HzGain Value="54" />
<kNhSet_EQ125HzGain Value="43" />
<kNhSet_EQ250HzGain Value="37" />
<kNhSet_EQ500HzGain Value="19" />
<kNhSet_EQ1kHzGain Value="41" />
<kNhSet_EQ2kHzGain Value="49" />
<kNhSet_EQ4kHzGain Value="52" />
<kNhSet_EQ8kHzGain Value="71" />
<kNhSet_EQ16kHzGain Value="57" />
<kNhSet_BassBoostState Value="1" />
<kNhSet_BassBoostGain Value="45" />
<kNhSet_CompressorState Value="1" />
<kNhSet_CompressorLevel Value="21" />
<kNhSet_ClarityState Value="1" />
<kNhSet_ClarityVoiceGain Value="18" />
<kNhSet_NoiceGateState Value="0" />
<kNhSet_NoiceGateGain Value="0" />
<kNhSet_NoiseReductionState Value="1" />
<kNhSet_NoiseReductionGain Value="96" />
</Settings>
</nhSettings>[/CODE]
çözdün mü?

Asus Rog Delta 'da Armoury II yazılımı mevcut ama Asus Rog Delta S modelinde bu malesef yok. Ses kalitesi yarı yarıya düşüyor. Armoury Crate programı biraz sıkıntılı. Ben ilk crate programını yükledim, oradan yaptığım EQ ayarı ile Armoury II yazılımındaki EQ ayarı aynı olmasına rağmen ses kalitesi neredeyse 2 kat artmıştı. Asus rog delta s modelini aldım şuan, neredeyse 2 katı daha az ses alıyorum.

[CODE title=".nsx olarak kaydedin Armoury II yazılımından eq ayarını içe aktarın. Farkı göreceksiniz. Asus Rog Delta"]<?xml version="1.0"?>
<nhSettings>
<Settings>
<kNhSet_HpVirtualSurroundState Value="1" />
<kNhSet_ReverbState Value="1" />
<kNhSet_ReverbFilterId Value="0" />
<kNhSet_ReverbGain Value="21" />
<kNhSet_EQState Value="1" />
<kNhSet_EQId Value="6" />
<kNhSet_EQ31HzGain Value="65" />
<kNhSet_EQ62HzGain Value="54" />
<kNhSet_EQ125HzGain Value="43" />
<kNhSet_EQ250HzGain Value="37" />
<kNhSet_EQ500HzGain Value="19" />
<kNhSet_EQ1kHzGain Value="41" />
<kNhSet_EQ2kHzGain Value="49" />
<kNhSet_EQ4kHzGain Value="52" />
<kNhSet_EQ8kHzGain Value="71" />
<kNhSet_EQ16kHzGain Value="57" />
<kNhSet_BassBoostState Value="1" />
<kNhSet_BassBoostGain Value="45" />
<kNhSet_CompressorState Value="1" />
<kNhSet_CompressorLevel Value="21" />
<kNhSet_ClarityState Value="1" />
<kNhSet_ClarityVoiceGain Value="18" />
<kNhSet_NoiceGateState Value="0" />
<kNhSet_NoiceGateGain Value="0" />
<kNhSet_NoiseReductionState Value="1" />
<kNhSet_NoiseReductionGain Value="96" />
</Settings>
</nhSettings>[/CODE]
Bende de aynı sorun yani ses azalması var. Nasıl çözülür?

Asus Rog Delta 'da Armoury II yazılımı mevcut ama Asus Rog Delta S modelinde bu malesef yok. Ses kalitesi yarı yarıya düşüyor. Armoury Crate programı biraz sıkıntılı. Ben ilk crate programını yükledim, oradan yaptığım EQ ayarı ile Armoury II yazılımındaki EQ ayarı aynı olmasına rağmen ses kalitesi neredeyse 2 kat artmıştı. Asus rog delta s modelini aldım şuan, neredeyse 2 katı daha az ses alıyorum.

[CODE title=".nsx olarak kaydedin Armoury II yazılımından eq ayarını içe aktarın. Farkı göreceksiniz. Asus Rog Delta"]<?xml version="1.0"?>
<nhSettings>
<Settings>
<kNhSet_HpVirtualSurroundState Value="1" />
<kNhSet_ReverbState Value="1" />
<kNhSet_ReverbFilterId Value="0" />
<kNhSet_ReverbGain Value="21" />
<kNhSet_EQState Value="1" />
<kNhSet_EQId Value="6" />
<kNhSet_EQ31HzGain Value="65" />
<kNhSet_EQ62HzGain Value="54" />
<kNhSet_EQ125HzGain Value="43" />
<kNhSet_EQ250HzGain Value="37" />
<kNhSet_EQ500HzGain Value="19" />
<kNhSet_EQ1kHzGain Value="41" />
<kNhSet_EQ2kHzGain Value="49" />
<kNhSet_EQ4kHzGain Value="52" />
<kNhSet_EQ8kHzGain Value="71" />
<kNhSet_EQ16kHzGain Value="57" />
<kNhSet_BassBoostState Value="1" />
<kNhSet_BassBoostGain Value="45" />
<kNhSet_CompressorState Value="1" />
<kNhSet_CompressorLevel Value="21" />
<kNhSet_ClarityState Value="1" />
<kNhSet_ClarityVoiceGain Value="18" />
<kNhSet_NoiceGateState Value="0" />
<kNhSet_NoiceGateGain Value="0" />
<kNhSet_NoiseReductionState Value="1" />
<kNhSet_NoiseReductionGain Value="96" />
</Settings>
</nhSettings>[/CODE]
buralardaysan bir el etsen ya...
 
Son düzenleme:
İncelemeniz güzel, ancak bir noktaya değinmek istiyorum. Konu hortlayacak ama, Kulaklık Mqa ve Hi-res audio destekliyor. Hiç Flac veya Mqa dinlediniz mi? Bu konuda deneyimleriniz varsa okumak isterim.
 
İncelemeniz güzel, ancak bir noktaya değinmek istiyorum. Konu hortlayacak ama, Kulaklık Mqa ve Hi-res audio destekliyor. Hiç Flac veya Mqa dinlediniz mi? Bu konuda deneyimleriniz varsa okumak isterim.
Kulaklıkta ses kalitesi açısından yani tüm tonları; alt üstleri duyabilme açısından tam tatmin edecekmiş gibi gelse de ses yüksekliği sıkıntısı o doyuma ulaşmanızı engelliyor. Gözlerinizi kapattığınızda müziğin içindeymiş yani sanki bulunduğunuz ortamda çalıyor ya da beyninizin içinde icra ediliyormuş gibi hissini bu sebeple yakalayamadı. Yüzde yüz ses düzeyine çıkardığınızda sanki yüzde elli civarlarındaymış gibi performans gösteriyor. Armory crate üzerinden bir çok ayar görünse de ne ilginçtir ki ya doğru ayarı refere etmiyor ya da ayar değiştirmenize rağmen çalışmıyor (son sürüm). Dünya kadar kulaklık denedim. Eski asus rog strix fusion 300 kulaklığımın hissini ve kalitesini veremedi. Elbette müzik kulaklıkları çok başka başka alan. Ben ortayı yani oyun ve müzik dengesini yakalayabileni arıyorum. Pek umudum kalmadı açıkçası :). Şuan eski skullcandy kulaklığımın yeni nesil bir çok kulaklıktan daha iyi kalite vereceğini hayal edemezdim. Fakat ortaklı oyunlar için mikrofonlu bir şey tekrar ayarlamam lazım.

böyleyken böyle.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı