ASUS ROG G16 G614JV-N3110 alınır mı?

Bütçe
42000
Merhaba, daha alamadım kararsız kaldığım için zor oluyor seçim yapmak. Kimisi F/P olarak Victus al o fiyata daha iyi donanım olur diyor kimisi kasa çok kötü alma diyor. Şu an için Victus ve ROG serisi arasındayım. Söyle ben eşimle salonda otururken oyun oynayacağım odada TV izleyen kişi rahatsız edecek kadar fan sesi olduğu oluyor mu?
Gaming laptopların hepsinde fan sesi olacak tabii ama ne oynadığınıza bağlı. Bana sorarsanız ROG ve VICTUS arasında düşünmeden ROG seçerdim. İkisi arasında benim için dağlar kadar fark var.

Merhaba, daha alamadım kararsız kaldığım için zor oluyor seçim yapmak. Kimisi F/P olarak Victus al o fiyata daha iyi donanım olur diyor kimisi kasa çok kötü alma diyor. Şu an için Victus ve ROG serisi arasındayım. Söyle ben eşimle salonda otururken oyun oynayacağım odada TV izleyen kişi rahatsız edecek kadar fan sesi olduğu oluyor mu?

Ev tipi büyük pervaneli vantilatör değil ki bu, sesi yan odaya kadar gitsin :) Ayrıca @paricfy haklı. Gaming laptopların hepsinde fan sesi olur. Ben hiçbir gaming bilgisayarda öyle abartıldığı gibi yüksek fan sesleri duymadım. Ve hala kullanıcıların sıcaklık değerleri ve fan sesleri ile ilgili şikayetlerini ve takıntılarını anlamıyorum. Ben bazen render alırken ya da oyun oynarken yaz aylarında olduğumuzdan sıcaklığı daha da artmasın diye fanları sonuna kadar açıyorum. Önemli olan fanın sesi değil fanın donanımı güzel soğutması...

Kararsız ve tereddütte kalmanı anlıyorum. Sonuçta bunları ucuz cihazlar değil. Para veriyoruz ve bu yüzden hem sorunsuz hem de memnun kalacağımız ürünler istiyoruz. Ama benden sana tavsiye, çok fazla yoruma ve çok görüşe takılıp kalırsan istediğini alamazsın, alırsan da memnun olamazsın. Senin yaşadığın bu durumu herkes gibi ben de yaşadım. Aşağıya bu başlıkta 8 ay önce yaptığım yorumu bırakıyorum. Yaşadığın kararsızlığa bir örnek...
Ekim ayından beri laptop arıyorum. Onu mu alayım bunu mu alayım diye düşünmekten indirim döneminde bile pc alamadım, fırsatları kaçırdım. Bu forumda okuduğum yorumları toplasan küçük halli bir kütüphaneyi dolduracak kitap çıkar herhalde.

Acer diyorum, "toplama pc, fan sesi yüksek 2 sene sonra çöp olur" diyorlar, Victus diyorum "darboğaz var, ekranı sallanıyor, " diyorlar, Tuf diyorum "aşırı ısınıyor, fiyatına değmez" diyorlar, Lenovo Loq diyorum "Ekran kaliteli değil, kasası kalitesi berbat" diyorlar. X pc'yi almaya karar kılıyorum, Y'yi al diyorlar, Y'yi almaya karar verdiğimde "Hayır Z'yi al" diyorlar, tam Z'yi almaya karar verdiğimde bu sefer "Kesinlikle X'i al" diyorlar ve en başa dönüyoruz. Bu mantıkta bütün laptoplar hem alınır hem alınmaz gibi bir varsayım çıkıyor :)

Kısaca artık çok umurumda değil. PC çalışıyor mu, çarığı kırığı var mı, oyun oynatıp istediğim işi halledebiliyor muyum ve uzun ömürlü kullanabilir miyim ben ona bakıyorum.

Victus konusuna gelince, bu konuda fanboyluk yapmayacağım, havadan konuşmayacağım ve başkalarının görüşlerini söyleyip ikinci, üçüncü el bilgi aktarmayacağım. Evet dediğin gibi Victus F/P bir ürün. ROG fiyatına 4070'li bir Victus alabilirsin. Ben şahsen Victus tasarımını, estetiğini beğeniyorum. Kasası sade ve hafif. Çantada rahat taşınır, her yerde kullanılır.

Ama bu durum avantaj göründüğü gibi dezavantaj da olabilir. Victus'u kısa süreli deneyimledim. Nedense kasa kalitesi bana fazla güven vermedi. Fazla narin ve zarif durması bana biraz kırılgan hissiyatı verdi. Yüksek ısılar zamanla kasaya zarar vermeye başlar mı emin değilim. Bence 4-5 yıl deneyimleyen birine sormak lazım. Eğer Victus alırsan çok narin ve dikkatli kullanmanı tavsiye ederim. Zaten markalar ürünleri satılabilir hale getirmek için bazı yerlerden maliyetleri kısarlar. Victus maliyeti ortalamak için donanım kalitesini iyi tutup, kasadan kısmış. ROG'da ben böyle bir şey yaşamadım. Isılar 90'a çıksa bile elimi klavye ve ekrana koyduğumda ısıyı o kadar hissetmiyorum. Kısacası sağlam bir tamponu var.

Bu arada segment olarak ROG ve Victus birbirinin muadili değil. @paricfy dediği gibi... Ben segment olarak Victus'u TUF'la, ROG'u ise Omen ile eşlerim.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:
Ev tipi büyük pervaneli vantilatör değil ki bu, sesi yan odaya kadar gitsin :) ayrıca @paricfy haklı. Gaming laptopların hepsinde fan sesi olur. Ben hiçbir Gaming bilgisayarda öyle abartıldığı gibi yüksek fan sesleri duymadım. Ve hala kullanıcıların sıcaklık değerleri ve fan sesleri ile ilgili şikayetlerini ve takıntılarını anlamıyorum. Ben bazen render alırken ya da oyun oynarken yaz aylarında olduğumuzdan sıcaklığı daha da artmasın diye fanları sonuna kadar açıyorum. Önemli olan fanın sesi değil fanın donanımı güzel soğutması...

Kararsız ve tereddütte kalmanı anlıyorum. Sonuçta bunları ucuz cihazlar değil. Para veriyoruz ve bu yüzden hem sorunsuz hem de memnun kalacağımız ürünler istiyoruz. Ama benden sana tavsiye, çok fazla yoruma ve çok görüşe takılıp kalırsan istediğini alamazsın, alırsan da memnun olamazsın. Senin yaşadığın bu durumu herkes gibi ben de yaşadım. Aşağıya bu başlıkta 8 ay önce yaptığım yorumu bırakıyorum. Yaşadığın kararsızlığa bir örnek...

Victus konusuna gelince, bu konuda fanboyluk yapmayacağım, havadan konuşmayacağım ve başkalarının görüşlerini söyleyip ikinci, üçüncü el bilgi aktarmayacağım. Evet dediğin gibi Victus F/P bir ürün. ROG fiyatına 4070'li bir Victus alabilirsin. Ben şahsen Victus tasarımını, estetiğini beğeniyorum. Kasası sade ve hafif. Çantada rahat taşınır, her yerde kullanılır.

Ama bu durum avantaj göründüğü gibi dezavantaj da olabilir. Victus'u kısa süreli deneyimledim. Nedense kasa kalitesi bana fazla güven vermedi. Fazla narin ve zarif durması bana biraz kırılgan hissiyatı verdi. Yüksek ısılar zamanla kasaya zarar vermeye başlar mı emin değilim. Bence 4-5 yıl deneyimleyen birine sormak lazım. Eğer Victus alırsan çok narin ve dikkatli kullanmanı tavsiye ederim. Zaten markalar ürünleri satılabilir hale getirmek için bazı yerlerden maliyetleri kısarlar. Victus maliyeti ortalamak için donanım kalitesini iyi tutup, kasadan kısmış. ROG'da ben böyle bir şey yaşamadım. Isılar 90'a çıksa bile elimi klavye ve ekrana koyduğumda ısıyı o kadar hissetmiyorum. Kısacası sağlam bir tamponu var.

Bu arada segment olarak ROG ve Victus birbirinin muadili değil. @paricfy dediği gibi... Ben segment olarak Victus'u TUF'la, ROG'u ise Omen ile eşlerim.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sizde benim yaşadığım kararsızlığın aynısını yaşamışsınız şu an bende aynı durumdayım. Bakalım sizin gibi yapıp çok kişiyi takmadan ne istiyorsam onu alacağım.

Aynen dediğin gibi F/P ürün değil ama ben yine de sipariş verdim cumartesi günü geliyor. Malzeme kalitesine güveniyorum. Isınma sorunu olacağını düşünmüyorum, YouTube'da ASUS'un bu modelini inceleyen bir video gördüm altında herhangi bir ek soğutma aparatı dahi olmadan 80 dereceyi geçmediğini gördüm o yüzden ASUS ROG ısınıyor almayın diyenlere pek aldırış etmiyorum. Biraz da kısmet işi tabii elektronik cihazlarda her şey olabiliyor. Hayırlısı bakalım.

Bende almayı düşünüyorum da nasıl acaba alınır mı? Tavsiye eder misiniz?

Aynen dediğin gibi F/P ürün değil ama ben yinede sipariş verdim Cumartesi günü geliyor. Malzeme kalitesine güveniyorum. Isınma sorunu olacağını düşünmüyorum, youtube da Asusun bu modelini inceleyen bi video gördüm altında herhangi bir ek soğutma aparatı dahi olmadan 80 dereceyi geçmediğini gördüm o yüzden Asus Rog ısınıyor almayın diyenlere pek aldırış etmiyorum. Birazda kısmet işi tabi elektronik cihazlarda herşey olabiliyor. Hayırlısı bakalım.
Bende almayı düşünüyorum da nasıl acaba alınır mı tavsiye eder misiniz

Bende almayı düşünüyorum da nasıl acaba alınır mı? Tavsiye eder misiniz?

Bende almayı düşünüyorum da nasıl acaba alınır mı tavsiye eder misiniz

Benimde tam 1 yıl oldu, geçen yıl aralık ayında almıştım, tavsiye ederim, biraz ısınma sorunu oluyor ama altına IETS soğutucu aldım çok faydasını gördüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı