Asus Rog GL553VE-DM107 Oyunlarda Ani Donma ve Kilitlenme Sorunu

PKShauna

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2018
Mesajlar
136
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lisans Öğrencisi
Merhabalar, oyun oynarken arka planda Google Chrome veya bazen Spotify çalışırken Alt+Tab yapınca bilgisayar tamamen donuyor. Güç tuşundan yeniden başlatmam gerekiyor. Bazen oyunlara girerken gelen siyah ekranda takılıyor yine arka planda belirtmiş olduğum uygulamalar çalışırken. Bazı arkadaşlarım RAM yetersizliğinden olabilir dediler.

Bu bilgisayardan önce kullandığım eski bilgisayarımda sistem özellikleri çok daha kötü olmasına rağmen böyle sorunlar yaşamıyordum. Sürücülerimin hepsi güncel, arka planda çalışan herhangi bir uygulama da gözükmüyor. Temiz kurulum yaptıktan sonra da bu sorun devam ediyor.

Windows 10 ile alakalı olma durumu var mı? Yoksa donanımsal bir hata mı? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba , bende aynı bilgisayara sahibim ve ben mavi ekran yada donma sorunları yaşıyordum onlar bende kendiliğinden düzeldi , lakin şuan oyunlarda çok ciddi fps düşüşleri yaşamaktayım tüm oyunu kapsayan her an olan. Pubg ve cs go gibi oyunlarda fps sorunları yaşıyor musunuz ? Ben tüm sorunların yazılımsal olduğu kanaatindeyim umarım donanımsal değildir , çünkü eğer donanımsal ise bir çok şikayet söz konusu aynı ürünle ilgili , bir hatalı üretim kurbanı olmuş olabiliriz . Bütün sürücülerin güncel ve ekran kartının temiz kurulum olduğunu da belirteyim .
 
Bir süre önce bende de mavi ekran gibi hatalar vardı ancak bu hataları Windows 1803 güncellemesi yaptıktan sonra olmuştu. Temiz kurulum ile eski sürüme döndüğümde o hatalar kalmadı. Oyunlarda fps düşüklüğü pek dikkatimi çekmedi açıkçası ancak CS:GO'da bazen kısa süreli donmalar yaşanıyor. Umarım yazılımsal bir hatadır, dediğiniz gibi üretim hatası kurbanı olmak istemiyorum. :confused:
 
Bios update 'in fps drop ve diğer hataları geçirdiği yönünde bir kanı var özellikle yabancı sitelerde siz güncellediniz mi biosu ? Ayrıca benim bahsettiğim kasmalar oynanmayacak düzeyde hocam sürekli şekilde donuk donuk ve fps düşüklüğü var pubg menüde 144fps , oyun için 70 den başlıyor 35-40 lara kadar düşüyor bazen lolde bile sapıtıyor bilgisayar 70 lere kadar düşüyor 100 küsürlerden. Csgo yu ise donmadan akıcı bir şekilde oynamak imkansız. Oysa ki ben bu pc yi ilk aldığımda herşey çok iyiydi ve sorun yoktu . Gözümü win10 güncellemelirine dikmiş bulunmaktayım ya nvidia yada windows ta bir yamuk var :kararsız:
 
Bios güncellemesini yapmadım sanırım. Bendeki donmalar oynanmayacak düzeyde değil, sadece arada giren droplar ve bazen genel olarak fps düşüklüğünden ibaret. Kanımca windows ile alakalı bir sorun oldu, ilk aldığım zamanlar hiç böyle sorunlar yoktu. Ne zaman 1803 güncellemesini kurdum ondan sonra eski sürüme geri dönüş yaptıysam da hala etkileri duruyor sanırım.
 
Katılıyorum umarım sıkıntılardan kurtuluruz zira forumlar benzer sorunlarla kaynıyor tek bir işe yarayan çözüm önerisi mevcut değil. Teknik servise başvurmak gerekebilir. Bilgisayarı sıfırlayıp windows update kapatmakta belki çözüm olabilir , ben sıfırladım lakin kapatmadım ilk başlarda durum azalmış gibiydi güncellemeler yapılınca eski haline döndü.
 
Biosu bugün güncelledim. Sürüm 307 kurulu şuanda. İlerleyen günlerde gelişme olup olmadığını buraya yazarım.

Dediğiniz gibi bir çözüm olabilir ancak bu yeterli değil bence, güncel işletim sistemi stabil hale geldikten sonra her zaman daha iyidir. Sorun devam ederse sanırım yetkili servis ile görüşmek gerekecek.
 
Geri bildirimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum , umarım bu bios update bizi sıkıntılarımızdan kurtarır , ben de sizden gelicek geri bildirimler neticesinde güncelleyeceğim sanırım.
 
Yaklaşık 2 saattir oyun oynamaktayım ancak herhangi bir sorun ile karşılaşmadım şimdiye kadar. Üstelik arkaplanda Spotify, Firefox çalışırken oyuna girdim ve donma gibi bir sorun olmadı. Şimdilik düzelmiş gibi gözüküyor. İlerleyen zamanlarda burayı tekrar güncelleyeceğim.
BIOS'u güncellediğimden beri League of Legends, CS:GO ve Steam üzerindeki diğer oyunları açtım. Bir süre oynadım ve oyun sırasında Alt+Tab yaptım birkaç kere, henüz bir sıkıntı çıkmadı.

Ancak önceden kalan bir sorun hala direnmekte. Autocad 2019 sürümü yaklaşık 5 dakikalık kullanım sonunda komple bilgisayarı donduruyor ve güç düğmesinden yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Geçici bir çözüm olarak programın ayarlarından donanım hızlandırma seçeneğini kapattım. Kullanımda bazı sıkıntılar doğursa da daha iyi bir çözüm bulana kadar bu şekilde kullanmaya devam edeceğim mecburen.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı