İnceleme ASUS ROG Gladius III Aimpoint

Arkadaşlar merhaba ben Hayri. Bundan 2 ay önce Asus ROG Gladius III Aimpoint Mouse satın aldım Gaming.gen.tr üzerinden. (Siyah renk satın aldım)

İlk kez bir Asus fare satın aldım ve ilk kez Gaming.gen.tr'den alışveriş yaptım. Kapalı kutusunda sorunsuz bir cihaz geldi.

Mousela ilgili görüşlerimi biraz kullandıktan sonra yazmak istedim ve araya başka işler de girince ancak vakit bulabildim.
İncelemeyi birkaç bölüme ayıracağım.

1- Paketleme ve kutu içeriği,
2- Malzeme kalitesi, ergonomi,
3- Mouseun teknik özellikleri,
4- Yazılımda neler yapabiliyoruz? (Armoury Crate),
5- Kullanıcı deneyimim, son sözler ve tavsiye eder miyim?

1- Paketleme ve kutu içeriği

Basit, küçük ama şık bir paketle geliyor mouse.

Kutu içeriği şu şekilde:

• Mouse
  • USB C den USB A'ya kablosu,
  • Kablosuz alıcısının menzilini pakette çıkan kabloyla ihtiyaç duymanız halinde birkaç metre uzatabilmek için gelen dönüştürücü aparat (Her iki ucu da USB A dişi, bir ucuna kutudan çıkan uzun USB C kablonun USB A ucunu, diğer ucuna ise kablosuz alıcıyı takabiliyorsunuz.
  • Değiştirilebilir Asus Switch'ler ve kolay çıkarıp takmak için gereken metal aparat
  • Yedek skatez
  • Kaydırmazlar ve dökümanlar.

Kendi adıma kutu içeriğinde eksik bir şey olduğunu düşünmüyorum, kutudaki birçok aparatı da standart bir kullanıcı olarak kullanma ihtiyacı duymadım şu ana kadar.

2- Malzeme kalitesi, ergonomi

Mouse mat sert plastikten üretilmiş ve 79 Gram. Benim için ağır değil ama yarışmacı oyun oynayanlar veya esporcular daha hafif olanları tercih eder mi bilemiyorum. Bazı yorumlarda keşke daha hafif olsaydı diyenler okudum ama benim için baya hafif bir mouse.

Mouse feetler %100 PTFE malzemeden yapılmış. Ellerim orta - küçük büyüklükte diyebilirim ve palm şeklinde tutuyorum herhangi bir ağrı sızı veya tutuş sorunu yaşamadım.

3- Mouseun teknik özellikleri,

Mouse Asus'un kendi ROG Aimpoint optik sensörünü kullanıyor ve 36.000 DPI değerine sahip. DPI değerlerini mouseun üst tarafında tekerleğin altındaki tuşla değiştirebiliyorsunuz.

3 farklı kullanım imkanı sunuyor. Kablolu, bluetooth (Bluetooth 5.1) ve kablosuz adaptörlü (2.4 Ghz adaptör) kullanım. Bu kullanımlar arasında mouseun altında yer alan bir switchle geçiş yapabiliyorsunuz.

Minimum gecikme için kablolu tercih etmek gerekir mantık olarak ancak ben genelde USB adaptör üzerinden kullanıyorum ve kullanıcıların kablolu ve USB adaptörlü kullanım arasında herhangi bir farkı kolay kolay algılayabileceğini pek zannetmiyorum.

Mouseun altında yer alan "profile" tuşuna basarak 5 farklı profil arasında sırasıyla geçiş yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu profiller değişince mouse aydınlatmasının da rengi değişiyor.

Mouse 6 tuştan oluşuyor (Sağ klik, sol klik, sol yanda yer alan iki tuş, kaydırma tekerleği ve DPI seçici tuş). Bu tuşlardan sol tuş hariç diğer 5'ine Armoury Crate üzerinden farklı görevler atanabiliyor.

Mouse'un kablosuz kullanımda ömrü, USB kablosuz adaptörle beraber kullanıldığında maksimum (RGB kapalıyken) 119 saat, Bluetooth ile kullanımda ise 143 saat olarak belirtiliyor. Tam olarak ölçmedim ama RGB açık olarak kullanıyorum ve günde 6-7 saat kullanımla 10 gün falan gidiyor aşağı yukarı.

4- Yazılımda neler yapabiliyoruz? (Armoury Crate)

Mouseu Asus'un Armoury Crate yazılımı üzerinden tamamen kontrol edebiliyorsunuz. Biraz da bu yazılımda neler yapabildiğimizden bahsetmek istiyorum. Önce bir ekran resmi paylaşayım.

Yazılımı kurduktan hemen sonra cihazınızı ekliyorsunuz, ve anasayfada soldaki menüden "cihaz" seçeneğine tıklayıp cihazınızı seçiyorsunuz. Gelen ekran yukarıdaki oluyor. Ve göreceğiniz üzere üstte "Düğmeler, Performans vs" sekmeleri çıkacak.

Düğmeler sekmesinde, mouseun farklı tuşlarına farklı fonksiyonlar atayabiliyorsunuz,

Performans sekmesinde hassasiyet (DPI) değeri (100 ile 36000 DPI arasında farklı profiller şeklinde oluşturabiliyorsunuz ve her profile farklı bir aydınlatma rengi atayarak mouseun altındaki profile tuşuyla hızlı geçiş yaptığınızda hangi profilde olduğunuzu anlayabiliyorsunuz), sorgulama hızı (125, 250, 500 ve 1000), açı kapama (ON - OFF), açı ayarlama (-20, -10, -5, 0, 5, 10, 20) işlemlerini yapabiliyorsunuz,

Aydınlatma sekmesinde temel ya da gelişmiş aydınlatma ayarlarını kullanabiliyorsunuz. Bu arada mouseun sadece logosu aydınlatılıyor ve efektler orada uygulanıyor. Dolayısıyla elinizle mouseu tutarken aydınlatmayı görmüyorsunuz aslında.

Ölçümleme kısmında mouseu hangi boyutta bir yüzeyde ya da mouse padde kullanacaksanız ona göre size uygun olan ayarı yapabiliyorsunuz, veya manuel olarak da kalibrasyon yapabilirsiniz.

Güç sekmesinde mouseun batarya bilgileri ve tasarruf ayarları, şarj bildirim ayarları vs gibi ayarları yapabilirsiniz.

Armoury Crate uygulamasında sol menüde yer alan bir diğer bölüm ise Senaryo Profili, bu bölümden ise farklı profiller oluşturabilir ve bu profillerin ayarlamalarını yapabilirsiniz:

Son olarak yine sol menüdeki Cihaz kısmına tıkladığınızda tanımlı olan mouseunuz yanında bir de Makrolar alanı göreceksiniz. Buraya tıklayarak mouse için makro oluşturabilirsiniz.

5- Kullanıcı deneyimim, son sözler ve tavsiye eder miyim?

Mouseu 2 aydır kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Çok fazla oyun oynayan biri olmasam bile oynadığım oyunlarda daha önce kullandığım sıradan mousea göre çok daha rahat ettiğimi ve daha başarılı olduğumu söylemem gerekiyor. Daha ciddi oyuncular için sunduğu bir çok ayar var ve bunlarla oynayarak kendinize en uygun deneyimi elde edeceğinizden eminim.

Daha önce başka bir oyuncu mouseu kullanmadığım için maalesef başka bir oyuncu mouseuyla kıyaslama yapamıyorum.

Almak isteyenlerin aklında bir fikir oluşmuştur umarım, ben oldukça memnun kaldım ve almak isteyenlere de rahatlıkla önerebilirim. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…