Nightmaree0
Hectopat
Değerler hiç normal değil. İşlemci 100 derece olursa sistem kapanır ama cihaz büyük ihtimalle kapanmak için hız kısıyor. Ekran kartı da aynı şekilde.Arkadaşlar Asus ROG GL502VE laptop kullanıyorum 1,5 -2 yıldır kullanıyorum performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ancak ısı değerleri kafamı karıştırdı. Ne yapmalıyım? Normal mi bu değerler? Değerler ektedir.
Nasıl yapıldığını biliyorum videolardan gördüm ama ben hiç yapmadım işlemci ve ekran kartı soğutucu bloklarının üzerinde kalan termal macunları siliyorlar bir de işlemci ve ekran kartının üzerindeki macunları silip yeniliyorlar bir de fan temizliği.Hocam sıcaklık değerleriniz çok yüksek. Kaliteli bir termal macun almanızı tercih ederim. Isı değerleri en fazla ekran kartının 85 derece ve altı ideal. İşlemci için 90 derece ve altı ideal. Sizinki bu değerlerin üstünde.
Yapılır da notebook diye nasıl değişeceğim?Bence ısıların normal değil bir termal macun yenilemesi yapman lazım
100 derece olduğu da oluyor ama kapanmadı hiç.Değerler hiç normal değil. İşlemci 100 derece olursa sistem kapanır ama cihaz büyük ihtimalle kapanmak için hız kısıyor. Ekran kartı da aynı şekilde.
Elinde termal macun yoksa şu ürünü alıp artık kuruyan eski macunu değiştirmelisin. Hazır içini açmışken kasanın içindeki tozları da temizlerseniz sıcaklıklar ciddi oranda düşer.
Edit: Garantisi bitmediyse garantiye gönder dediğim işlemi servis yapar.
Garanti dışı kalır diye hiç içini açıp temizlemedim, şimdi termal macun yenilemesi yapmam lazım sanırım.1.5-2 yıldır kullanıyorsunuz, sanırım açıp temizlenmemiş hiç. Garantisi devam ediyorsa servise verin temizlesinler, uğraşamam diyorsan kendin yapabilirsin.
Garantisi varsa ısınıyor diye garantiye verin onlar değiştirsin hem macun masrafı da çıkmazNasıl yapıldığını biliyorum videolardan gördüm ama ben hiç yapmadım işlemci ve ekran kartı soğutucu bloklarının üzerinde kalan termal macunları siliyorlar bir de işlemci ve ekran kartının üzerindeki macunları silip yeniliyorlar bir de fan temizliği.
Yapılır da notebook diye nasıl değişeceğim?
100 derece olduğu da oluyor ama kapanmadı hiç.
Garanti dışı kalır diye hiç içini açıp temizlemedim, şimdi termal macun yenilemesi yapmam lazım sanırım.
Laptop kapalı olduğu için giren ve çıkan hava az oluyor üstüne tozlandımı ve macunu kurudu mu bu ısılara ulaşıyor, dediğim gibi servisine yolla yapsınlar ya da kendin yap ama dediğin gibi garanti dışı kalır.Nasıl yapıldığını biliyorum videolardan gördüm ama ben hiç yapmadım işlemci ve ekran kartı soğutucu bloklarının üzerinde kalan termal macunları siliyorlar bir de işlemci ve ekran kartının üzerindeki macunları silip yeniliyorlar bir de fan temizliği.
Yapılır da notebook diye nasıl değişeceğim?
100 derece olduğu da oluyor ama kapanmadı hiç.
Garanti dışı kalır diye hiç içini açıp temizlemedim, şimdi termal macun yenilemesi yapmam lazım sanırım.
Türkçe detaylı bir rehber var mı?Undervolt yapın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.